z kokosem - 4139 przepisów (strona:128/276)

Jaglanka z tofu na oleju kokosowym 135

mnie rozpoczynającym dzień. Ta propozycja jest bardzo sycąca i bardzo smaczna. Dobór składników głównie był spowodowany konkursem organizowanym Kulinarne zapiski Olki :), gdzie tematem konkursu jest: kasza, tofu i kokos. Bardzo podoba mi się ten konkurs, dzięki niemu powstało kolejne danie które jest bardzo fajne :).  Potrzebne składniki:  0,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 50 g tofu 1 łyżka oleju

Łycha smaków
Zapiekane bakłażany z kaszą jaglaną, tofu i musem z buraka 124

Ostatnia moja propozycja do konkursu z wykorzystaniem: kaszy, tofu i kokosu. Danie wyszło super :) Potrzebne składniki:  0,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 100 g tofu 1 łyżka oleju kokosowego 2 bakłażany 2 burki 1 łyżka octu balsamicznego garść uprażonych pestek słonecznika 1 ząbek czosnku sól ziołowa, pieprz Przygotowanie: Bakłażany przecinamy na pół i wydrążamy środek. Łódeczki posypujemy solą

Łycha smaków
III miejsce w konkursie 117

dumy i chwalę się :) Jaglanka z tofu na oleju kokosowym zajęła III miejsce :)  Konkurs organizowała Ola z Kulinarne zapiski Olki :) , gdzie tematem konkursu było: kasza, tofu i kokos.  http://kulinarnezapiskiolki.blogspot.com/2015/03/wyniki-konkursu-kaszatofu-kokos.html?showComment=1425840172318#c626150402159098195

Łycha smaków
Pierniczki 214

Pyszne łatwe do zrobienia pierniczki  nadzieniem z czarnej porzeczki oblane ciemną  czekoladą i obsypane kokosem lub orzechami Składniki ciasto •350 g mąki • 1 jajko • 30 g margaryny • 170 g cukru •150 g miodu • 1,5 łyżki kakao • 1 łyżeczka amoniaku • 1 paczka 15 g przyprawa do piernika Polewa • 200 g czekolady gorzkiej • 100 g masła • 2 łyżki nutelii

W królestwie smaków Beaty
Czekolada z pistacjami 161

których nie mogłabym się obejść. Jest za dobra! Dorzuciłam do niej suszoną żurawinę i pistacje, ale jeżeli macie ochotę na inne dodatki śmiało – orzechy, chipsy bananowe czy kokos będą również pasować.   Składniki 200 g białej czekolady 50 g pistacji 100g suszonych owoców (u mnie mieszanka żurawiny i jagody) Sposób przygotowania Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić

Pink Envelope
Granola kokosowo-czekoladowa 101

mój zimowy śniadaniowy hit. Kokos wprowadza nieco egzotyki do chrupiącej mieszanki z orzechów i płatków owsianych. A czekolada? No cóż, nic lepiej nie stawia na nogi od rana. Jak każdą moją granolę - proponuję upiec dużą porcję i zamknąć w słoiku. Będziecie za to sobie wdzięczni w dni, kiedy nie macie czasu przygotować śniadania przed wyjściem do pracy

Milion Smaków
Ciasto Rafaello 410

gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodaję po łyżce zimnego budyniu. Na końcu dodaję kokos oraz spirytus. Dokładnie ucieram.  Masę wykładam na biszkopt. Wyrównuję. 3.  Na masie kokosowej układam herbatniki. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z czekolady esy floresy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasteczka trzyskładnikowe 161

chwilkę zajmuje jedynie chłodzenie i pieczenie. Dodatkowym plusem jest spore pole do popisu: z ciasta można uformować rogaliki, przekładane ciasteczka, nadziewane rurki, można dodać ulubione dodatki: kakao, aromaty, posypać kokosem, orzechami..      ♦♦♦ Wszystkim odwiedzającym bloga życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku oraz chcę podziękować za pozostawione do tej pory miłe słowa w komentarzach. Dzięki nim wiem

Wrzosowa Polana
Żywność przetworzona, czyli drugie życie starego lub nieudanego ciasta :) 228

miski, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kiedy masa zastygnie, formujemy kulki wielkości mandarynki (lub mniejsze) i oblewamy polewą lub obtaczamy w dowolnej posypce (kakao, kokos, kolorowe cukiereczki). - See more at: http://www.bistromama.pl/2013/01/bajaderki-z-piernika.html#sthash.aZZ1vQFS.dpuf

bistro mama
Śmietanowiec na mleku skondensowanym 161

roztopionego tłuszczu dodać cukier i wiórki kokosowe, całość smażyć na niewielkim ogniu. W czasie smażenia mieszać całość drewnianą łyżką, tak aby posypka równomiernie się zrumieniła.  Ciasto posypać uprażonym kokosem lekko wciskając go w krem. .ODSTAWIC CIASTO NA KILKA GODZIN W CHLODNE MIEJSCE./NAJLEPSZE JEST NA DRUGI DZIEŃ

Kubki smaku
Ciasto Kokosowe z alkoholem 176

minut. Gotowy i ostudzony biszkopt dzielimy na dwie części. Na jedną część wykładamy 3/4 (około) masy. Przykrywamy drugą warstwą i smarujemy resztą masy. Do udekorowania można posypać nieco kokosu Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Pierniki z koglem moglem i alkoholem 159

pewności można zamknąć je w pojemniku z plastrem jabłka dla jeszcze szybszego efektu. Oczywiście można udekorować czym tylko sobie zamarzymy :) ja zazwyczaj wykorzystuje to co posiadam w domu: kokos, posypka,  no i polewa w dwóch kolorach :) Smacznego

W Moim Magicznym Domu
cytrynowe gałganki 185

kremem cytrynowym. Ułożyć ciastka na kratce.  Masło, kakao i cukier puder podgrzać aż masło się stopi. Dolać wrzątek i mieszać aż polewa zgęstnieje. Polać ciastka i posypać żółtym kokosem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
,,Ule orzechowo- miodowe” 166

maślanych ciasteczek warto przygotować te słodkie cuda i postawić na świątecznym stole. Na prośbę marki Garneczki.pl, powstały w mojej kuchni orzechowo- miodowe ule ;). Składniki: • 200g orzechów mielonych włoskich lub kokosu • 200g cukru pudru, • 1 białko lub 3 łyżki mleka • Łyżka miodu • cukier puder do obsypywania foremki • biszkopciki Składniki na masę: • 50 g masła, • 50g cukru pudru, • łyżka likier miodowego Wykonanie

Podróż w kulinaria
Bazarek Smakoszy :) 212

zaleca się dwie porcje tłuszczów na dzień, czyli ok. 2 łyżki).  NAPÓJ RYŻOWO-KOKOSOWY  Piłam już kilka mlek roślinnych, jednak nigdy nie to z połączenia ryżu i kokosu. W składzie tego ekologicznego napoju możemy znaleźć: wodę, ryż (14%), mleczko kokosowe (6%), sól morską oraz naturalny aromat - także skład jak najbardziej w porządku ;). Wartości odżywcze w 100 ml: energia

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania