Składniki: 1 szt. małej kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 marchew 1 mały por 1 puszka groszku konserwowego 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób przygotowania: Kapustę poszatkować. Pomidor umyć i pokroić w kostkę. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w pół talarki. Groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki
Prosto i Smacznie z Anetąwystępuje Kolożwar (Koloszwar). Składniki 1 kg wołowiny gulaszowej 120 g smalcu 1 duża cebula 1/2 puszki pomidorów krojonych ( z zalewą ) 1/2 kg ziemniaków 1 papryka zielona 600 g białej kapusty 1 szczypta estragonu 20 g papryki słodkiej mielonej 2 g kminku mielonego 3 g mielonego pieprzu sól Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso płuczemy, osuszamy(...)posiekaną cebulą. Co jakiś czas podlewamy wodą, by mięso nam się nie przypaliło. Kiedy wołowina będzie półmiękka, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, pomidory, ziemniaki (pokrojone w kostkę) i poszatkowana kapustę, zalewamy wodą (tak by wszystkie warzywa były pod wodą). Gotujemy pod przykryciem do miękkości wołowiny. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
R'n'G KitchenSkładniki na gołąbki: -0,5 kg. mięsa mielonego z szynki wieprzowej -1 woreczek ryżu -1 małą kapustę pekińską -przyprawy (sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany) -mąka -bułka tarta -olej Składniki na sos: -2,5 l. wody (10 szklanek) -4 kostki rosołowe -1 koncentrat pomidorowy 250 g. -1 ketchup pikantny 250 g. Sposób przygotowania: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu(...)kostki rosołowe. Następnie dodajemy koncentrat i ketchup i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 10 minut i wyłączamy. Do miski wrzucamy zimny ryż, mięso mielone i pokrojoną w małe paski kapustę. Dodajemy przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy kulki o średnicy ok. 4-5 cm. i mocno je dociskamy żeby się nie rozwaliły w trakcie gotowania. Obtaczamy nasze gołąbki
Magia jedzenia.SAŁATKA CHIŃSKA 1 łagodna zupka chińska 1 ostra zupka chińska 2 podwójne piersi z kurczaka kapusta pekińska puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy słoik papryki konserwowej (600 ml) 3 jajka majonez sól pieprz Zupki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, jedynie zalać je mniejszą ilością wody . Ostudzić. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać przyprawy(...)ostudzić. Kapustę pekińską drobno posiekać (można nie dawać jej całej). Fasolę i kukurydzę osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać majonez, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać
Moje Słodkie PiekiełkoSkładniki: 25 dag makaronu chińskiego (pszennego) 0,5 kg mięsa z udźca kurczaka 20 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej) 20 dag mieszanki brokułów, kalafiora i marchwi (mrożonka) 4 liście kapusty pekińskiej 8 małych brukselek 0,5 pora 4 ząbki czosnku 3 łyżeczki tartego imbiru 4 łyżki oleju sezamowego 4 suszone papryczki chili peperoncini sól Sposób wykonania: Na patelni rozgrzewamy(...)imbir i czosnek. Gdy czosnek się zeszkli dodajemy mięso i smażymy go na dużym ogniu do momentu zrumienienia ze wszystkich stron. Pora kroimy w pół krążki a kapustę w paski. Dodajemy do mięsa razem z brukselką i mrożonymi warzywami. Doprawiamy solą oraz papryczką i smażymy całość do momentu aż wszyskie warzywa będą miękkie. W tym czasie gotujemy makaron
Qchnia po prostuSkładniki: Ø 250 g makaronu typu noodle lub tak jak u mnie – bucatini Ø 5-6 liści kapusty pekińskiej (biała część) Ø pęczek szczypioru (z 3 dymek) Ø 2-3 marchewki Ø 2 piersi z kurczaka Ø 2 cm świeżego imbiru Ø 2 łyżki oliwy lub oleju do woka(...)obniżał temperatury na patelni). Zaczynamy od krojenia warzyw. Marchewki kroimy w cienkie słupki, szczypior siekamy nie za cienko, imbir natomiast siekamy drobniutko lub ścieramy na tarce (obieramy łyżeczką). Kapustę pekińską kroimy podobnie do marchewek, w paski. Kurczaka kroimy w około jednocentymetrową kostkę, solimy, pieprzymy i dokładnie obtaczamy w oliwie. Woda powinna już wrzeć, więc wstawiamy makaron i gotujemy al dente
Bazując na smakuSurówka "Colesław" Składniki: pół główki białej kapusty 3 marchewki 1 cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki mleka 1 łyżka cukru pudru 1,5 łyżeczki octu winnego/jabłkowego albo soku z cytryny pół łyżeczki soli pół łyżeczki świeżo mielonego pieprzu Kapustę szatkujemy i dodatkowo siekamy nożem. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy pozostałe składniki. Odstawiamy
Pelusiowa KuchniaSkładniki: 2 wędzone udka pół kapusty pekińskiej puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli pół czerwonej papryki pół zielonej papryki pół żółtej papryki 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu łyżeczka przyprawy chili con carne sól, pieprz Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę odcedzamy na sitku. Kapustę siekamy. Paprykę kroimy w cienkie paski. Majonez mieszamy z ketchupem. Dodajemy przyprawę
Pobite gary BarbarySkładniki: świeża makrela czerwona papryka szczypiorek kapusta pekińska sos vinegrette Przygotowanie: Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w drobną kostkę. Z makreli powyciągać ości.. Połączyć wszystkie składniki razem, polać sosem, posypać szczypiorkiem i gotowe... smacznego
Gaździnka warzyogórki kiszone, 1 pomidor, 1/2 niedużej kapusty pekińskiej, 1 jabłko, olej rydzowy Kapustę poszatkować. Ogórki i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w cienkie półplasterki. Skropić olejem, wymieszać. Można dodać trochę cukru do smaku. zastawa
królestwo garówmożna pominąć w tym przepisie) 300-350 ml wegańskiego jogurtu naturalnego (mam zawsze w lodówce, przepis tu ) 50 g mąki z ciecierzycy (około 2 czubatych łyżek) 100-150 g kapusty włoskiej lub innej (to jest to, co wydłubałam robiąc kapustę faszerowaną, przepis tu ) Przygotowanie: Wymieszaj jogurt z mąką, przyprawami i krem marchewkowym (jeżeli masz coś takiego). Posmaruj ciasto połową
greenscarfWitajcie :) Zapraszam dzisiaj na pyszny gorący kapuśniaczek. Nic tak nie stawia na nogi po ciężkim dniu pracy jak miska gorącej zupy. Do zupy użyłam Kapusty kiszonej Orzech oraz przypraw od firmy Becla. Zapraszam :) Składniki : 1 udko z kurczaka 2 marchewki pęczek włoszczyzny do zupy 1 łyżka Suszonego lubczyku Becla 1 łyżka suszonego selera Becla(...)ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy kawałek selera i pora około 6 ziemniaków 2 litr y wody 1 szklanka Kiszonej kapusty Orzech 1 łyżka domowej vegety sól pieprz, szczypta chili do smaku Wykonanie : Warzywa obieramy , myjemy i kroimy w kostkę. Mięso myjemy, wkładamy do garnka razem z marchewką i włoszczyzną, zalewamy połową wody. Zagotowujemy, dodajemy
Sama słodycz i szczypta chilimusiałam zrobić ;) Pyszniutkie, mięciutkie, jedyne w swoim rodzaju placuszki. Fajne urozmaicenie tradycyjnych ziemniaczanych. Spróbujcie sami ! Składniki: 1 kg ziemniaków 0,5 kg kiszonej kapusty 1 jajko 1 cebula 1/3 szkl mąki pszennej sól,pieprz Wykonanie: Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce o małych oczkach.Łączymy. Kapustę odciskamy , drobno siekamy. Dodajemy do ziemniaków. Wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól
Z Majeczką w kuchniMożna użyć ulubionych warzywa i dodatków. Dowolność jest nieograniczona. (4 porcje) 1 duża bułka (450g) do kebaba 400-450g filetów z udek kurczaka (może być pierś) 100g kapusty pekińskiej 1 duży pomidor 1 ogórek (ok 100g) 1 średnia czerwona cebula 80g wędzonej mozzarelli 3 łyżki prażonej cebulki przyprawa do kebaba 3-4 łyżki oleju + olej do smażenia ketchup(...)150g śmietany 150g majonezu czosnek granulowany sól, pieprz Przyprawę do kebaba wymieszać z olejem. Pokrojone mięso dokładnie wymieszać w marynacie i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. W międzyczasie kapustę pekińską drobno pokroić i doprawić solą z pieprzem. Resztę warzyw pokroić w plasterki. Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przygotować sos. Śmietanę połączyć z majonezem i doprawić do smaku. Bułkę
Di gotujenie.Przecież to bomba witaminowa i wspaniały dodatek do wielu dań:ryby,krokiety,tłuste mięsa itd,itp Zapraszam więc po moją wersję surówki Składniki: 300 g kiszonej kapusty 2 średnie marchewki 1 cebula (u mnie akurat czerwona) sól,pieprz ok 1 łyżeczka cukru natka pietruszki,ewent kminek 3-4 łyżki oliwy Kiszoną kapustę odcisnąć z nadmiaru soku
Niespełnione zdolności kulinarne