z jagodami - 7023 przepisów (strona:55/469)

Jagodzianki 157

Ciasto 250 g mąki pszennej ((2 szklanki)) 7 g drożdży suchych 125 ml mleka ((1/2 szklanki)) 1 jajko 50 g masła 40 g cukru pudru ((1/3 szklanki)) 200 g jagód Lukier 30 g cukru pudru Mąkę z drożdżami wsyp do miski i wymieszaj. Następnie dodaj jajko, cukier puder i mleko. Wyrabiaj ciasto mikserem lub ręcznie. Masło rozpuść w rondelku(...)ciasto z miski i chwilę ugniataj. Podziel je na 6 części. Z każdej uformuj dłońmi płaski placek. Nałóż nadzienie z jagód i cukru. Następnie zaklej ciasto tak jak pierogi (wskazówka: uważaj, żeby nie dostała się nigdzie mąka, ponieważ wtedy jagody wypłyną podczas pieczenia). Następnie uformuj ciasto w owalny kształt. Postępuj tak z kolejnymi bułkami. Układaj drożdżówki łączeniem do dołu

Przepisy na widelcu
Pierogi z truskawkami 81

truskawkami a potem jeszcze z jagodami to standard w moim domu. Zawsze jadaliśmy w sezonie takie pierogi tak samo jak knedle ze śliwkami czy pampuchy z jagodami. Lato bez tych smakołyków nie byłoby pełne. Pamiętam jak moje córki były małe jechaliśmy najpierw do lasu na jagody a potem mimo upałów siedziałam w kuchni i lepiłam

Moje Małe Czarowanie
Ciasto ze szpinakiem, pianką i galaretką. 129

mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: 2 śmietanki typu ,,śnieżka'' 300 ml zimnego mleka 1 galaretka o smaku owoców leśnych 1 szklanka gorącej wody 2 łyżki rozgniecionych jagód kamczackich Dodatkowo: 1 galaretka o smaku owców leśnych 1 szklanka gorącej wody Wykonanie pysznego ciasta ze szpinakiem: 1. Ciasto: Szpinak rozmrażamy i dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Jajka miksujemy mikserem(...)zimnego ciasta ścinamy ostrym nożem i drobno kruszymy. 5. Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Śnieżki ubijamy na sztywno z mlekiem, dodajemy rozgniecione jagody, na koniec dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie miksujemy.  6. Przekładanie: Piankę wykładamy równomiernie na wystudzone ciasto. Na piankę lekko wciskamy galaretkę i posypujemy pokruszonym ciastem. Tak wykonane ciasto

Izabelawkuchni
Jagodzianka 220

Składniki na budyń jagodowy: 500 g mrożonych jagód (u mnie mieszanka leśnych i borówek amerykańskich) 0,5 szklanki cukru (w zależności od kwaśności jagód) sok z połowy cytryny 50 g budyniu jagodowego 300 ml wody Jagody, 100 ml wody i cukier wrzucamy do garnka i wstawiamy na gaz. Budyń wsypujemy do 200 ml wody i mieszamy. Kiedy jagody zaczną się gotować dodajemy sok z cytryny i mieszamy. W razie potrzeby dodajemy więcej cukru lub soku z cytryny. Rozrobiony budyń wlewamy do jagód i gotujemy. Po zdjęciu z ognia od razu przelewamy na gorące ciasto. Resztę ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch ciasta. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Ostudzone ciasto

Anielskie wypieki
Jagodowa drożdżówka z kokosem 178

cukru i 2 łyżkami mleka.Odstawić do napuszenia. Do miski wsypać mąkę i cukier. Jagody zmiksować, garść można odłożyć na posypanie wierzchu ciasta. Do mąki dodać zaczyn, zmiksowane jagody, maślankę z mlekiem, roztopione masło i jajka. Wyrobić gładkie ciasto. W razie potrzeby podsypać mąki. Przykryte folią odstawić do wyrośnięcia. W tym czasie do garnka wsypać wiórki z cukrem(...)ciasto zagnieść i połowę umieścić w wyłożonej papierem blasze. Na nie rozłożyć warstwę wiórków i przykryć pozostałym ciastem. Odstawić do wyrośnięcia na około 1/2 godziny. Wierzch posypać kruszonką, odłożonymi jagodami i wstawić do nagrzanego piekarnika do około 180 stopni i piec około 40 minut, sprawdzając patyczkiem

Przepisy Mikołaja
Placuszki z jagodami i syropem klonowym 133

zajadam się nimi z kubkiem gorącej kawy/ herbaty czy kakao.  Dodatki do placuszków mogą być takie jakie sobie zażyczycie, moja wersja jest z jagodami w środku, jagodami na zewnątrz i syropem klonowym. Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 jajko 2 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki roztopionego masła(...)oleju dodatkowo: 2-3 łyżki jagód Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do misy lub dzbanka blendera i blendujemy na gładką masę. Ciasto nakładamy łyżką na patelnię, następnie nakładamy pół łyżeczki jagód na placek. Smażymy na suchej patelni z obu stron, przekręcamy w momencie gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. Po każdej porcji usmażonych placuszków dobrze jest przetrzeć patelnię suchym ręcznikiem

Życie zaczyna się w kuchni
Owsiane muffiny z orzechami i jagodami goji 128

ciasta bazowego dodać wszelakie inne suszone owoce np. śliwki, morele, daktyle, bakalie, orzechy, wiórki, kakao, no można poszaleć, więc zapraszam na dużą kawę i owsiane muffiny z orzechami i jagodami goji. Warto spróbować, zaszaleć, zakochać się w zdrowszej wersji A jak Wam zabraknie kalorii polejcie gotowe smakołyki polewą czekoladową i obsypcie np. tartymi orzechami 16 muffinek mi wyszło(...)SKŁADNIKI: 100 g płatków owsianych 200 g jogurtu naturalnego 80 g posiekanych orzechów laskowych HELIO 30 g posiekanych orzechów włoskich w czekoladzie 80 g suszonych jagód goji 180 g mąki pszennej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko, u mnie L 120 g miodu, u mnie gryczany 65 g oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE: Płatki owsiane namaczamy

Zasmakuj Kuchni
Pancakes z jagodami 78

garstkę i tak patrząc na nie i podjadając to po jednej, w końcu mnie dopadło – mogę zrobić pancakes z jagodami. Miła […] Artykuł Pancakes z jagodami pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Mini tarty z jagodami i jeżynami. 112

tarty. Składniki na 5 mini tart o średnicy 10 cm: 200 g mąki pszennej 100 g schłodzonego masła 1 jajko 2 łyżki cukru pudru Na wierzch tarty: 130 g jagód (tyle ile pomieści 1 szkl.) 5-10 jeżyn 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremowej (30%) 1-2 płaskie łyżki cukru pudru (dałam 1 łyżkę) 5 łyżeczek kwaśnej konfitury(...)łyżce serka mascarpone i ubijać aż powstanie jednolity krem. Wstawić krem na pół godziny do lodówki, aby dobrze się schłodził. Następnie wyłożyć krem na posmarowane konfiturą spody i udekorować jagodami i jeżynami oraz listkami mięty. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Proste ciasto kokosowe z jagodami 115

wiórki, jak i mleko kokosowe więc zarówno smak jak i aromat kokosa jest dosyć mocno wyczuwalny, z czego amatorzy kokosowych wariacji powinni być bardzo  zadowoleni ☺️ Blaszka 28x24 cm: * jagody- 350 g * mąka pszenna- 250 g * masło- 150 g * cukier trzcinowy- 150 g * mleko kokosowe- 100 ml * wiórki kokosowe- 50 g * jajka- 3 szt. * proszek do pieczenia- 2 płaskie(...)ostudzić i przelać do jajek. Wlać mleko kokosowe, wymieszać. Wsypać mąkę, wiórki oraz proszek do pieczenia i połączyć. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylać masę. Na wierzchu rozłożyć jagody, oraz kruszonkę powstałą z połączenia miękkiego masła z cukrem, mąką i wiórkami kokosowymi. Piec około 35-40 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu ewentualnie oprószyć cukrem pudrem

Kraina Miodem Płynąca
Koktajl jagodowy z ananasem 182

porannego koktajlu dodaję banana - znakomite źródło potasu, poza tym koktajl nie wymaga już dosładzania. Składniki na 2 porcje: 1/2 szklanki jagód leśnych 1/4 sporego ananasa 1 banan 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 cm kawałek imbiru szklanka wody mineralnej Wykonanie: jagody leśne przebrać i starannie wypłukać. Ananasa obrać grubo ze skóry, skrawając wszystkie "piegi", przekroić na 4 części i wyciąć(...)głąb. Banana obrać ze skóry do kielicha blendera wlać wodę, dodać rozdrobnione owoce, jagody, olej kokosowy i imbir zmiksować do pożądanej konsystencji wypić natychmiast po przygotowaniu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche ciasto z budyniem, jagodami i galaretką 291

pomarańczowa z cukrem + 350 ml wody budyń o smaku waniliowym, z cukrem 450 ml mleka pół litra jagód Wykonanie: Najpierw przygotowujemy galaretkę. Rozprowadzamy ją w 350 ml wody. Postępujemy według instrukcji na opakowaniu, zmniejszamy jedynie ilość wody. Galaretkę odstawiamy do wystygnięcia. Jagody płuczemy i osuszamy. Przygotowujemy ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, mieloną wanilię, cukier. Dodajemy masło, które drobno siekamy(...)ostudzone ciasto wykładamy gorący budyń. Czekamy, aż budyń ostygnie. W tym czasie galaretkę wkładamy do lodówki i czekamy aż lekko zacznie gęstnieć. Na budyniu rozkładamy grubą warstwę jagód. Wylewamy na nie gęstniejącą galaretkę. Ciasto wkładamy do lodówki, do czasu stężenia galaretki.  Smacznego

Smak mojego domu
DROŻDŻÓWKI Z JAGODAMI I SEREM 134

mleka 3 łyżki cukru ok. 300 g mąki 2 jajka 1/4 szkl. oleju szczypta soli Kruszonka: 4 łyżki masła, 4 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 2 łyżki wiórek kokosowych Nadzienie: jagody, 200 g twarogu, 1 łyżka budyniu waniliowego, cukier do smaku, 2 łyżki śmietany Dodatkowo: 1 jajko(...)kółku. Odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W palcach zagniatamy składniki na kruszonkę. Ser mieszamy z budyniem i śmietaną, dosładzamy do smaku. Serem nadziewamy bułeczki,posypujemy jagodami i kruszonką. Wierzch ciasta smarujemy żółtkiem, posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 15-18 minut w 180 stopniach

słodki bratek
Jagodowy sernik na zimno 453

wspominałam już, że jagody to moje ulubione letnie owoce? Tak, setki razy! :) Dzisiejszy jagodowy sernik na zimno ma cieszyć nie tylko podniebienie, ale też oko, dlatego zdecydowałam się na wielokolorową wersję ombre. Wymaga nieco więcej pracy, ale efekt końcowy tak bardzo mi się podobał, że pomyślałam, że warto Wam zaprezentować go właśnie w takiej formie. Ale, ale! jest też(...)łyżeczki żelatyny + 600-700 g jagód (to ok. 1 litr) Jagodowy sernik na zimno – jak to zrobić? Herbatniki rozdrabniamy w blenderze na proszek. Dodajemy roztopione masło i dokładnie mieszamy. Powinniśmy uzyskać konsystencję mokrego piasku. Masę z herbatników wysypujemy do tortownicy i dociskamy do dna. Masę serową rozdzielamy między 3 miski. Blendujemy większość jagód (zostawcie garść lub 2 do dekoracji

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania