z jagodami - 7023 przepisów (strona:137/469)

Muffinki z jagodami 360

duża garść jagód leśnych cukier puder do posypania   W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz sól. W mniejszej misce  rozbełtać jajka, dolać mleko oraz olej, dokładnie wymieszać. Mokre składniki przelać do suchych, wymieszać, aż się połączą. Papilotki lub silikonowe foremki na muffinki wypełnić do 3/4 wysokości ciastem, poukładać na nich oczyszczone jagody. Piec

Simply Food
Babeczki bardzo jagodowe 197

jajka 100 g ksylitolu 70 g masła 1/2 szklanki mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g jagód Jajka ucieramy z ksylitolem. Dodajemy masło i mleko, mieszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Masę łączymy z mąką, a następnie dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do kokilek. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 minut

Kucharzyca
Ekspresowe pampuchy na sodzie [ jak zrobić pampuchy, kluski na parze, co to są pampuchy ] 182

maki pszennej (typ od 400 do 550) 100 ml kefiru (100 g) 1 jajko (rozmiar L) 2 łyżki cukru kryształ ½ łyżeczki sody szczypta soli ------------------------------- oraz owoce – około 1 ½ szklani jagód 2 łyżki cukru kryształ ½ łyżki maki ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Pampuchy na sodzie Przygotowanie: Do miski przekładam wszystkie składniki na ciasto i mieszam łyżką(...)elastyczne – ciasto jest gotowe. Ciasto jest dość klejące więc podczas wyrabiania podsypuję mąką, (w sumie użyłam do podsypania około 2 łyżek mąk pszennej). Następnie do wypłukanych i osączonych jagód dodaję, wymieszany cukier z mąką ziemniaczaną i delikatnie mieszam. Ciasto rozwałkowuję na blacie lekko podsypanym mąką, na grubość około 3 milimetrów i wykrawam krążki, skrawki zagniatam i później ponownie rozwałkowuję

Uwaga Babcia Gotuje
Pyszny sernik z musem jagodowym 450

twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy 60g masła 225ml śmietanki kremówki 50g mąki ziemniaczanej Mus jagodowy: 750g jagód lub borówek (świeże lub mrożone) 1 łyżka soku z cytryny 100g cukru 30g żelatyny spożywczej +100ml wody 600ml śmietanki 36%       *** Herbatniki przekładamy do malaksera i miksujemy na proszek

Blog z Apetytem
Kremowy sernik w kropki na migdałowym spodzie 180

moreli 125 ml wody 2 łyżki cukru  3 łyżeczki żelatyny kropki truskawkowe: 30 dkg truskawek 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny kropki jagodowe: 40 dkg jagód 100 ml wody 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny sernik: 1 kg twarogu z mascarpone President 125 ml mleka 125 ml śmietany kremówki 30 % 1 galaretka zielona u mnie(...)truskawki miksuję blenderem, dodaje cukier. Żelatynę namaczam w czterech łyżkach zimnej wody. Rozpuszczam w mikrofali, dodaję do truskawek. Za pomocą lejka przelewam do woreczka do mrożenia lodu. Kropki jagodowe: Jagody przekładam do garnka, dodaję cukier, wodę i gotuję aż zrobią się miękkie. Miksuję blenderem. Żelatynę namaczam w czterech łyżkach wody zimnej i rozpuszczam w mikrofali. Dodaję do jagód

wesoła kuchnia
Tort szpinakowy z owocami 435

brzoskwiniowe 3 łyżki żelatyny ¼ szklanki zimnej wody 100g świeżych malin Warstwa jogurtowa z truskawkami i jagodami: 1 duży kubek jogurtu greckiego 2 galaretki truskawkowe 200g truskawek 30g jagód leśnych ( dzięki nim kolor jest intensywniejszy) 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: 150ml słodkiej 30% śmietanki 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietanfix Owoce, listki mięty  Sposób przygotowania Ciasto szpinakowe

Kuchnia w czekoladzie
DayUp Protein Boost – Arteta 171

Truskawka – twaróg 50%, purée jabłkowe 18%%, puree truskawkowe 17%, puree bananowe 10%, pasta z daktyli 3%, puree z czarnej marchwi 1%, mielone siemię lniane 1%, koncentrat soku z cytryny. Jagoda – twaróg 50%, puree jagodowe 19%, puree bananowe 15,5%, purée jabłkowe 10%, pasta z daktyli 4%, mielone siemię lniane 1,5%, koncentrat soku z cytryny. Masa netto: 100g Wartości odżywcze(...)kcal, tłuszcz – 0,3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1g, węglowodany – 9,8g w tym cukry – 7,6g, błonnik – 1,3g, białko – 8,7g, sól – 0,2g Jagoda – 100g/ 88 kcal, tłuszcz – 0,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1g, węglowodany – 11g w tym cukry – 9,2g, błonnik – 1,9g, białko – 8,8g, sól – 0,2g Informacje dodatkowe

Candy Pandas
Jagodowe muffinki. 155

życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy pół szklanki mąki krupczatki półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki mleka pół szklanki oleju pół szklanki jagód kamczackich 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy Wykonanie pysznych muffinek jagodowych: 1. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystość. Wlewamy olej i chwilę miksujemy. Wlewamy mleko, wsypujemy(...)minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Studzimy. 4. Muffinki podajemy i smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 12 sztuk. Jagody mogą być świeże lub mrożone

Izabelawkuchni
Ucierane ciasto z jablkami, jagodami i kruszonka 154

cukrem, dodajem olej i jogurt. Nastepnie partiami dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Mieszamy dokładnie. Wylewamy na formę o wymiarach 20x26 cm, układamy jabłka, posypujemy jagodami i kruszonką. Pieczemy ok. 40-45 minut w 180 stopniach

słodki bratek
Risotto jagodowe / Blueberry risotto 201

Scroll down for recipe in English. Składniki: (4 porcje) 1 szkl. ryżu arborio 1 szkl. mrożonych jagód leśnych Hortex 1/2 szkl. białego wytrawnego wina 1/2 szkl. śmietanki 30 % 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 szkl. słonego wywaru warzywnego 1 łyżeczka masła 2 łyżki startego parmezanu + do posypania 3 łyżki łuskanego słonecznika sól, pieprz i cukier(...)minutę. Wlej wino, wymieszaj i zaczekaj na jego odparowanie. Dolej 1 szklankę gorącego wywaru i czekaj, aż ryż go wchłonie. Następnie dodaj kolejną szklankę bulionu a za chwilę mrożone jagody. Wymieszaj zawartość patelni i odczekaj do wchłonięcia płynu. Wlej śmietankę, dopraw całość solą, pieprzem i dwiema szczyptami cukru. Gdy risotto zacznie gęstnieć zdejmij patelnię z ognia, dodaj masło oraz

Delicious Place
Placuszki z chia na grahamce 138

puszyste i pożywne. Lubimy je jeść z jogurtem wymieszanym z miodem i jagodowym sosem czy też dżemem. O tej porze używam często mrożonych jagód. Zasypuję je cukrem i gotuję kilka minut. Tak przyrządzone jagody są idealne do placków. Z przepisu poniżej wychodzi 10 puchatych placuszków. Placki podczas smażenia praktycznie podwajają swoją objętość. Placuszki z chia 10 puchatych placków Składniki

codojedzenia
Chilli kulki mocy 191

groźne dla naszej sylwetki. Jednego możemy być pewni, zapewnią nam sporą dawkę energii!  SKŁADNIKI: 50g daktyli 70g jagód goji 1/2 kostki gorzkiej czekolady łyżeczka chilli (dla odważnych 2 łyżeczki) 60g orzechów nerkowca szczypta soli WYKONANIE: Jagody goji wraz z daktylami umieszczamy w misce i zalewamy wrzątkiem na ok 15 min (zostawiamy pod przykryciem). To samo robimy z orzechami

healthy dreams
Płatki jaglane wegańskie bez cukru 211

płatków jaglanych 1 mango 1 łyżka nasion chia 1/2 szklanki jagód mrożonych Do garnka wlewam mleczko kokosowe, wsypuję płatki jaglane i gotuję na wolnym ogniu około trzy minuty. Można posłodzić, ja nie słodzę. Do połowy płatków dodaję nasiona chia i mieszam. Mango obrane miksuję blenderem, kawałek zostawiam do dekoracji. Jagody też miksuję. W słoiczki przekładam warstwami płatki z chia(...)mango, znowu płatki, mus z jagód i na wierzchu kawałki mango.Posypuję płatkami suchymi

wesoła kuchnia
CIASTO PRINCESSA Z JAGODAMI 134

kakao, 2 czubate łyżki mąki tortowej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 300 ml kremówki, 200 g mascarpone, 3 łyżki cukru pudru, 3 batony Princessa kokosowa 3 łyżki jagód, kilka kostek gorzkiej czekolady WYKONANIE Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka oraz pozostałe składniki, mieszamy delikatnie, wylewamy na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy(...)placki. (Można dodatkowo nasączyć). Krem: Śmietanę ubijamy na sztywo, dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone. Dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy 2 pokruszone Princessy oraz jagody. Blaty ciasta przekładamy kremem, dekorujemy gorzką czekoladą i kawałkami Princessy

słodki bratek
Puszysty sernik w kakaowym cieście. 205

jakie upiekłam, to ten sernik znajdzie się w ścisłej czołówce. Puszysta, wilgotna, kremowa masa serowa skryta pomiędzy kruchym, intensywnie kakaowym ciastem. Przysłowiową wisienką na torcie jest niewielki dodatek porzeczek i jagód, które oprócz walorów wizualnych dopełniają smaku ciasta, nadając mu delikatnej owocowej nuty. Rewelacja, polecam! Składniki na puszysty sernik w kakaowym cieście: na formę 24x28 cm CIASTO: 300 g mąki tortowej(...)cytryny 3 żółtka 1/4 szklanki oleju 2 łyżki budyniu waniliowego (proszku), lub mąki ziemniaczanej lub sernix-u 5 białek szczypta soli 1/2- 3/4 szklanki kwaśnych owoców jagodowych (u mnie jagody i czerwone porzeczki lecz mogą być również wiśnie, jeżyny itp.) świeże lub mrożone      Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C. Białka ubijamy z solą, odstawiamy. Do miski

Rozpustne gotowanie