Blueberry Corner by "jagodzianka" Dyniowe kopytka (gnocchi di zucca) to typowe, włoskie, jesienne danie. Dynia powoduje, że kopytka są delikatne, lekko słodkawe, ciekawe w … Przeczytaj cały artykuł Post <span>Dyniowe kopytka</span> (gnocchi di zucca) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerdyniowe szaleństwo. Na obiad ugotowałam zupę kalafiorowo - dyniową a na deser był tort dyniowo - śmietanowy ale o nim w osobnym poście. Zupa jest smaczna i w sumie dzięki dyni jesienna. Choć przyznam, że dziś pogoda nie jest jesienna a raczej letnia. Mam nadzieję, że taka super aura potrwa jeszcze długo. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniprzyprawy i dania, które jednomyślnie kojarzą się z tą porą roku. Na straganach i na targach zagościły jesienne barwy: żółcie, pomarańcze, czerwienie i brązy. Nasze oczy cieszą różnego kształtu dynie, pękate bakłażany i kolorowe papryki. Słodkimi aromatami przyciągają nas do siebie jabłka, gruszki i śliwki. Nasza jesień zapowiada się bardzo smacznie! I własnie z myślą o tych
Kulinarne przygody GatityWarto więc wypróbować przepis. Zdrowy chleb Składniki: podłużna foremka o pojemności 1,5 l 70 g mąki migdałowej 120 g mąki ziemniaczanej 70 g nasion sezamu 70 g pestek dyni 70 g nasion słonecznika 30 g mąki z suszonych owoców róży 60 g płatków gryczanych 3 łyżki błonnika witalnego, zmielonego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej
codojedzeniapastę ze słonecznika. Zaserwowana na chrupiących grzankach z ulubionymi warzywami nie ma sobie równych! W ogóle uważam, że słonecznik to idealna baza do wszelkich past kanapkowych. W połączeniu z dynią, czy suszonymi pomidorami jest wręcz uzależniający. W wersji „tuńczykowej” za rybny smak odpowiadają: pasta miso, olej lniany i wędzona papryka. Czasami do pasty dorzucam również surowego kalafiora, zieloną pietruszkę, kapary
Food Squarerodzynek 50 g suszonej żurawiny 100 g suszonych moreli 50 g siemienia lnianego w ziarnach 50 g otrębów owsianych 50 g orzechów laskowych lub włoskich 50 g nasion dyni 50 g nasion słonecznika 50 g migdałów (całych,w płatkach lub mielonych) 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cynamonu 2 łyżki oleju rzepakowego 150 ml miodu 200 ml niesłodzonego soku
Menu Zdrowiakilka moreli ∙ garść rukoli (u mnie z botwinką) ∙ 150 g sera bałkańskiego z mleka owczego (można zastąpić kozim lub feta) ∙ garść nerkowców (można zastąpić włoskimi czy ziemnymi lub pestkami dyni czy słonecznika) Sposób przygotowania: 1. Nerkowce prażymy na suchej patelni aż lekko zbrązowieją 2. Na talerzu układamy rukolę, ćwiartki moreli, posypujemy pokruszonym serem i uprażonymi orzechami 3. Można polać ulubionym
Gocha gotuje!jako dodatek do sosów. Wykorzystując pastę warzywną z nutą curry powstało curry rybne z polędwiczek z dorsza na mleczku kokosowym. Pasta ta ma wyrazisty i orientalny smak, zawiera marchew, dynię, szpinak, seler oraz przyprawy, dzięki temu danie stałą się bardziej aromatyczne. Idealnie rozprowadza się w gorącej wodzie, nie pozostawiając grudek, a konsystencja sosu jest idealnie gładka. W 100% mogę polecić
Kuchnia MagdaLenydokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało gęstą konsystencje,proszę się tym nie przejmować .Przełożyć ciasto do keksówek i odstawić na ok.45-50 min.do wyrośnięcia.. Wierzch chlebka można posypać ziarnami słonecznika,dyni czy płatkami owsianymi albo zostawić bez niczego. Piec około 45-50 min.w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i przełożyć na kratkę do ostygnięcia. Chlebek jest pyszny
Mała w garnku mieszausmażone naleśniki nakładać przygotowany farsz warzywny, zawijać jak tortillę, a po wierzchu polać ketchupem lub innym sosem według własnego upodobania. Smacznego :) P.S. Świetnie tutaj się komponuje domowy ketchup z dyni. Przepis znajdziesz na blogu
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePełnoziarnisty domowy chleb. Bez polepszaczy, wypełniony ziarnami i z gęstym, miękkim środkiem. Najlepszy na śniadanie, kolację i jako dodatek. Artykuł Pełnoziarnisty domowy chleb pochodzi z serwisu
COOKMAGAZINEfajne jest to, że ma się zawsze 3 zestawy do wyboru. 2 w wersji dla osób, które się spieszą i 1 obfitszy z deserem Zjadłam zupę dyniową z pestkami dyni. Potem do wyboru była polska pizza , czyli podpłomyk z burakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, albo sałatka z pieczonym kurczakiem, boczkiem i szpinakiem w wersji szybkiej. Gdybym chciała wersję obfitą
Ugotowane pozamiatanebyć czarna, pinto lub biała 2 łyżki marynowanej papryczki jalapeno , posiekane sól i pieprz posiekana natka pietruszki do podania dodatkowo 150 g komosy ryżowej 2 łyżeczki oleju z pestek dyni (tłoczonego na zimno) Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w niewielkie paski. Odstawić na bok. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać posiekać. Papryki pokroić na duże kawałki. Na patelni rozgrzać
Pełny talerzZnacie desery z użyciem marchewki, dyni, czy buraczków? A stosowaliście kiedyś strączki do ciast i ciasteczek? Spróbujecie koniecznie tych ciasteczek z dodatkiem soczewicy - dzięki temu nietypowemu składnikowi są po prostu zdrowsze - soczewica jest bogata m.in. w białko i potas :) SKŁADNIKI (na około 15 dużych ciasteczek) 100 g czerwonej lub żółtej soczewicy 100 g mąki pszennej 180 g cukru
Moje Kuchenne Rewelacje