Doceniła :) Sałatka nie jest skomplikowana, ale jeżeli przyłożymy się do prezentacji, nabierze całkiem eleganckiego charakteru, a smakuje wybornie! Składniki: 1 mały ugotowany (lub upieczony) burak 4 łyżki marynowanej czerwonej kapusty 3 plastry wędzonego łososia 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżki kwaśnej śmietany oliwa sok z cytryny sól i pieprz koperek Wykonanie: Buraka pokroić w bardzo cienkie (niemal prześwitujące) plastry
zadanie-gotowanienajprostszy farsz ze szczypiorkiem lub łososiem też byłby dobry. A jajka są tak ładne, że właściwie można je podać bez żadnych dodatków. składniki do farbowania: mała czerwona kapusta (ok 500 g) 1000 ml wody 2 łyżki octu 1 łyżka soli 6 ugotowanych jajek 2 łyżki posiekanego koperku + koperek do przybrania 1 nieduża szalotka - drobno pokrojona 6 łyżeczek
Stare Garyzawiązujemy. Gotujemy 20-30 minut w wodzie z barwnikiem i dodatkiem octu. Jajka można też barwić łupinami z cebuli lub innymi naturalnymi barwnikami jak sok z buraka czy czerwona kapusta. Krok 3. Po ugotowaniu studzimy, a następnie rozcinamy skarpetkę i zdejmujemy liść. Krok 4. Na koniec smarujemy jajko olejem, żeby ładnie się błyszczało. Odstawiamy do wyschnięcia. Gotowe
Czerwona Porzeczkajajka marmurkowe też wyszły ładne, a dodatkowo są naturalne :) Przygotowanie: - Brązowe jajka - z liści cebuli oraz szyszek leszczyny - Czerwone jajka - wywar z buraków - Zielone jajka - młoda trawa - Niebieskie jajka - liście czerwonej kapusty - Żółte jajka - wywar z rumianku Jajka powstały na wsi gdzie dostęp do natury bliski
Łycha smakówwielkość patelni lub trochę mniejsze, jak wolicie. Placki ziemniaczane polać gulaszem, złożyć na pół. Podawać z kleksem śmietany, posypane startym żółtym serem z ulubionymi surówkami (u mnie czerwona kapusta i ogórek kiszony z pomidorem). Danie posypać posiekaną natką pietruszki
Smakołyki AsiSemmelknödel, Brötchen-Knödel, czyli knedle z bułki, to specjalność południowych Niemiec, Austrii i Czech. Idealnie nadają się do pieczeni wieprzowych podawanych z kiszoną lub czerwoną kapustą. Często serwowane są ze śmietanowym sosem grzybowym. Są pyszne, bardzo proste i szybkie do przygotowania. Na kluski najlepiej nadają się stare, ale jedno-dwu-dniowe bułki, całkiem czerstwe raczej nie. Jeśli już używasz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Najpyszniejsza surówka dzięki idealnie dobranym proporcjom przypraw. Składniki: biała lub czerwona kapusta starta na grubych oczkach 1-2 marchewki starte 2 małe cebule 1/3 szkl cukru pudru (może być mniej) 1/2 łyżeczki soli pieprz 1/2 szkl majonezu lub gęstego jogurtu trochę mleka gdy majonez zbyt gęsty 1 1/2 łyżki octu winnego lub jabłkowego 2 łyżki soku z cytryny
Niespełnione zdolności kulinarnemiksujemy na krem. Polewamy nim piersi. Wiem że są zwolennicy piersi lekko surowych ale ja takich nie lubię i nie podaję swoim dzieciom.Kaczka najlepiej smakuje z surówką z czerwonej kapusty. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: (na 6 słoików 0,9l) 2 główki czerwonej kapusty ( moje ważyły 1,7kg i 1,5kg), 4 cebule, 4 jabłka, 3l wody, 1szklanka octu (250ml), 250g cukru (14łyżek), 30g soli (2łyżki), 8łyżek oleju. Przygotowanie: Kapusty pokroić na 4 części i poszatkować. Cebule pokroić w kostkę. Jabłka obrać, wykroić z nich twarde części i zetrzeć na tarce
W kuchni u Monikijeszcze ok. 5 minut, żeby smaki się połączyły, na koniec dodajemy resztę posiekanego koperku, mieszamy i już nie gotujemy. Świetnym dodatkiem do ozorów w sosie koperkowym jest zasmażana czerwona kapusta. Smacznego! The post Ozory w sosie koperkowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczosnku na kilka godzin. Po tym czasie mięso upiec w 200 st. C przez ok 40 minut. 4. Podawać wedle uznania - u nas z risotto i surówką z czerwonej kapusty. 5. Na zimno świetnie zastąpi wędlinkę na kanapce. Smacznego
Kuchnia domowa AniTradycyjne polskie połączenie :) Mielone, ziemniaki i surówka z kapusty na ciepło. Przepis na: Mielone Surówka z kapusty czerwonej Ziemniaki, najlepiej z koperkiem
Tradycyjna Kuchniainspirujących ludzi. 5. Wygrałam kilka nagród w konkursach kulinarnych. 6. Brałam udział warsztatach kulinarnych , gdzie dowiedziałam się m. in. jak zrobić popcorn z kaszy gryczanej, czy pesto z czerwonej kapusty. 7. Poeksperymentowałam w kuchni, przygotowałam sporo przepisów wegańskich , bezglutenowych , bezlaktozowych . 8. Pierszy raz w życiu upiekłam sama chleb , bułki i drożdżówki . 9. Odkryłam nowe produkty, w których
Zawsze głodna!Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko (najlepiej reneta) sok z 1/2 cytryny sól, pieprz, cukier, olej Sposób wykonania: Kapustę drobno poszatkować, sparzyć wrzątkiem i skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do kapusty. Obrane jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kapusty i cebuli. Wymieszać. Doprawić sola
Prosto i Smacznie z Anetą