z czerwonej kapusty - 2000 przepisów (strona:29/134)

Czerwona kapusta do obiadu. 165

Składniki : 1 mała czerwona kapusta 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 1 płaska łyżeczka kminku sól pieprz mielony 2-3 łyżki oleju ocet jabłkowy Sposób wykonania :   K apustę poszatkuj, wsyp do garnka, zalej wodą , dodaj kminek, listki laurowe, ziele angielskie, gotuj przez około 15-20 minut, aż kapusta będzie miękka. Następnie kapustę odcedź, dodaj olej, dopraw

Przepisy i porady kulinarne
Top 8 przepisów w październiku 2016r. 270

Przepisy, do których najczęściej zaglądaliście w październiku 2016r. : 1.  Kapusta czerwona w słoikach na zimę 2.  Marchew w słoikach na zimę 3.  Warstwowa sałatka z ryżem 4.  Szarlotka z połówkami jabłek 5.  Buraczki w zalewie octowej. 6.  Naleśniki z mięsem mielonym. 7.  Rolada z piersi kurczaka 8.  Rogaliki trzyskładnikowe

W kuchni u Moniki
Kluski śląskie 147

minuty. 9. Kluski wykładamy łyżką cedzakową do półmiska.  10. Kluski śląskie gotowe do spożycia z ulubionym sosem lub masełkiem.  Jako dodatek idealnie pasują również buraczki lub czerwona kapusta.  Polecam

Mój pomysł na
Wegetariańskie przysmaki - 25 smacznych przepisów bez mięsa 167

Bush, Clint Eastwood, Forest Whitaker i Bill Clinton. Oto 25 przepisów na smaczne potrawy bez mięsa (kliknij w tytuł, aby poznać przepis): Brukselka i spółka z patelni Czerwona kapusta na ciepło Domowe batony musli Dżem dyniowo-pomarańczowy ze skórką Granola kokosowo-migdałowa Gryka Cake - ciasto z kaszy gryczanej i jabłek Hummus z burakami Kapusta Babci Halinki Kasza jęczmienna

My Chcemy Jeść
Zrazy z boczkiem i cebulką – pyszny przepis 222

całej rodziny. Możemy je podać nie koniecznie z ziemniakami, ale np. z kaszą pęczak albo kaszą jęczmienną. Jako surówkę polecam np. buraczki z cebulką , lub surówkę z czerwonej kapusty. Zrazy z boczkiem i cebulką - składniki: 10 plastrów karkówki 4 ogórki konserwowe/kiszone boczek wędzony (10 plastrów) 3 cebule musztarda francuska sól, pieprz Zrazy z boczkiem i cebulką - przepis: Zaczynamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Polędwiczka w sosie musztardowym 326

garnuszka, dodajemy musztardę, mieszamy i na małym ogniu podgrzewamy powstały sos. Zdejmujemy mięso na talerz i polewamy sosem. Podajemy z ziemniakami i dowolnym dodatkiem, u mnie sałatką z czerwonej kapusty. Palce lizać

Anielska Kuchnia Ani
“Qmam kasze”-recenzja 141

ugotowała z tej ksiązki? Na pewno smakowicie wygląda słodka polenta z brzoskwinią i czekoladą, polenta na słono z boczniakami, paprykarz jaglany, sałatka ze szczawiu, jaglanka z cykorią, czerwona kapusta z mango, pęczak z ostrą truskawką. Poza klasycznymi lodami jaglanymi, większość przepisów to naprawdę nowe, ciekawe połączenie. Doskonała inspiracja na jesienne chłody! Qmam kasze, czyli powrót do korzeni Autorka: Maia

Ugotowane pozamiatane
Jak jeść więcej warzyw? Moje 7 sposobów. 156

moich przepisów, które pozwolą trochę oswoić się z warzywami: Pizza fit na cukiniowym spodzie = 4 porcje warzyw/całość Frytki z dyni   = 6 porcji/całość Kotlety z czerwonej kapusty   = 1 porcja/szt Papryka faszerowana soczewicą = 2 porcje/szt Placki z buraków i cukinii = 1 porcja/szt Pasta kanapkowa z bobu   = 5 porcji/całość

Powiedz dietom nie
Kurczak w chrupiącej maślankowej panierce 204

Idealny, szybki obiad – kurczak w chrupiącej maślankowej panierce. Do tak przygotowanego kurczaka wystarczy dodać ulubioną surówkę, np. z czerwonej kapusty lub marchewki , do tego ziemniaczki lub frytki, a nawet zwykłe pieczywo i pyszne danie mamy gotowe. Polecam Składniki: 5 ugotowanych kawałków kurczaka – u mnie z rosołu * 4 łyżki mąki kukurydzianej (u mnie

Słodkie okruszki
Kurczak w chrupiącej maślankowej panierce 231

Idealny, szybki obiad – kurczak w chrupiącej maślankowej panierce. Do tak przygotowanego kurczaka wystarczy dodać ulubioną surówkę, np. z czerwonej kapusty lub marchewki , do tego ziemniaczki lub frytki, a nawet zwykłe pieczywo i pyszne danie mamy gotowe. Polecam Składniki: 5 ugotowanych kawałków kurczaka – u mnie z rosołu * 4 łyżki mąki kukurydzianej (u mnie

Słodkie okruszki
Stamppot z kiszoną kapustą, boczkiem, jabłkami i rodzynkami - Tłuczone ziemniaki 223

już druga propozycja na moim blogu na holenderski stamppot, czyli "tłuczone" ziemniaki z dodatkiem innych składników. Pierwszą propozycją były tłuczone ziemniaki, czyli kliknij tutaj- Stamppot z czerwoną kapustą i marchewką z rodzynkami. Oryginalnie w Holandii dzisiejsze ziemniaki z kiszoną kapustą i boczkiem podaje się z holenderskiej wieprzową kiełbasą- rookworst (wędzona kiełbasa). Do polania podaje się nieodzownie bardzo brązowy

Sztuka gotowania w/g Samiry
Spiżarnia 214

kanapkowe w plastrach z kurkumą Dżem z dyni, cytrusów i galaretki   Korzenna cytryna z imbirem do herbaty Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem, mini koktajlowe Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą Grzyby marynowane, prawdziwki w miodzie   Ogórki konserwowe łagodne Fasolka szparagowa do słoika Ogórki w zalewie curry z liściem selera Malinówka, nalewka z malin

Apetyczna babeczka
Sałatki i surówki. 6 smacznych i prostych przepisów. 956

obiadowa z kwaszonych ogórków Pyszna surówka z marchewki i pora Szybka sałatka jajeczna z porem, kukurydzą, groszkiem i rzodkiewką Szybka sałatka z pora w sosie czosnkowym Surówka z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem i zielonymi dodatkami Po więcej przepisów na sałatki i surówki zapraszam tutaj .   Smacznego

Słodkie okruszki
Catering dietetyczny? Pomelo! 162

typu biszkoptowego z makiem . Smaczne, pulchne i słodkie pożerałam w drodze z przedszkola do domu. Syncio podjadał :) Po powrocie do domu w końcu mogłam odgrzać obiad. Surówka z czerwonej kapusty była całkiem niezła, pure ziemniaczane w niewielkiej ilości ale smaczne za to porcja ryby wielgachna. Podzieliłam się obiadem z Córcią i najedzone byłyśmy obie. Przejdźmy teraz do wniosków

Dzieje kuchennej Wiewióry
ŻEBERKA DUSZONE W PAPRYCE Z KARTOFELKRAUT 134

DODATKOWO : kartofelkraut-ciapkapusta surówka z czerwonej kapusty                                                         PRZYGOTOWANIE :  Żeberka myjemy, dzielimy na kawałki i nacieramy solą, pieprzem, kminem i paprykami. W wysokiej patelni rozgrzewamy olej, podpiekamy mięso kilka minut

Kulinarne Fantazje Marioli