ciasto francuskie - 5410 przepisów (strona:181/361)

Warsztaty kulinarne z marką Galeo 180

ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Halaszle , czyli węgierską zupę rybną z warzywami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Piersi kurczaka a ‘la Wellington , czyli w cieście francuskim z kieszonkami nadzianymi szpinakiem i pieczarkami fot. Jolanta Perz-Straga i deser Zabajone w kruchym cieście z malinami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Pozostałe dwa zespoły przygotowały: -Mini Quiche z szynką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kuchnia francuska w pigułce 195

bardzo dobrego wina, które produkowane jest z najwyższą dbałością. Wytwarzanie wina francuskiego urosło do rangi prawdziwej sztuki, a jego próbowanie to nie lada przyjemność. Francja słynie również z ciasta francuskiego oraz bagietek, które są popularne w naszym kraju w różnych formach, na przykład na śniadanie, do zapiekanek czy do małych kanapeczek. Widać, więc wyraźnie, że specjałów kuchnia tego typu

Codogara
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 185

ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Halaszle , czyli węgierską zupę rybną z warzywami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Piersi kurczaka a ‘la Wellington , czyli w cieście francuskim z kieszonkami nadzianymi szpinakiem i pieczarkami fot. Jolanta Perz-Straga i deser Zabajone w kruchym cieście z malinami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Pozostałe dwa zespoły przygotowały: -Mini Quiche z szynką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
parówkowe mumie 200

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 parówek 2 czarne oliwki kethup wykonanie: Parówki obieramy z osłonek i dzielimy na pół. Z ciasta wycinamy 10 pasków ok. 2 cm szerokości. Każdą parówkę owijamy paseczkami z ciasta, tak aby cała była zakryta. Pozostawiamy jedynie szparkę na oczy. Przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez

Domowy Smak Jedzenia
Róże z jabłek w cieście francuskim na Światowy Dzień Pieczenia 173

zapraszam Was wszystkich po przepis i oczywiście namawiam do zrobienia ich w swoich domach. To piękny gest, prawda? Upieczcie je dla swoich bliskich i dodajcie zdjęcie tutaj . Składniki : * opakowanie ciasta francuskiego * 3 czerwone jabłka  * łyżka soku z cytryny * pół szklanki brązowego cukru * 2 łyżeczki cynamonu  * jajko Przygotowanie : Ciasto pokroić w 2cm paski. Cukier wymieszać z cynamonem. Jabłka pokroić

Magiczne Życie Marty
Co robię w szkole? Czyli o zajęciach w szkole cukierniczej 186

biszkoptu przełożone dżemem malinowym, na to krem cukierniczy. Całość obłożona marcepanem, na wierzchu dekoracja z bitej śmietany, czekolady i owoców. To gęsie piersi , czyli gåsebryst . My robiliśmy je na cieście francuskim, z dżemem malinowym i kremem cukierniczym. Całość obłożona marcepanem, udekorowana bitą śmietaną i czekoladą. Te dwa ciasta robiliśmy jednego dnia, następnie sprzedawaliśmy - znikały błyskawicznie! I choć nie były idealne

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Walentynkowe ciasteczka 206

Dziś wspaniały dzień Walentynki i dlatego z tej okazji proponuję zrobić ukochanej osobie takie pyszne ciasteczka na pewno przypadną jej do gustu ;pSkładniki: ciasto francuskie (ja użyłam gotowego) dżem (najlepiej taki, który uwielbia ukochana osoba) jajko cukier foremki Przygotowanie: Gotowe rozwałkowane ciasto odwijamy i wykrawamy z niego foremkowe serca, najlepiej zrobić parzystą ilość serc. W połowie serc zrobić na środku

cookpl
Tarta z pomidorami i kozim serem 137

Prosta i szybka w przygotowaniu tarta, a że z kozim serem więc wg nas pyszna. FROMAGE DE CHEVRE, czyli kozi ser, to prowansalski przebój.  Składniki 500 g mrożonego ciasta francuskiego świeża bazylia Farsz : 500 g pomidorów 200 g koziego sera 1 średnia cebula 3 łyżki oliwy sól pieprz suszona bazylia   Przygotowanie   Rozgrzałem piekarnik do 190 stopni

R'n'G Kitchen
Pissaladiere - prowansalski pizzo-cebularz 216

/przyjęcie do lampki wina. A wygląda tak:Cebule w czasie długiego duszenia stają się brązowe, miękkie i słodkie, ponieważ zawarte w nich cukry ulegają karmelizacji. Kto kiedyś robił francuską zupę cebulową, ten wie, o co chodzi. To nie jest zadanie dla niecierpliwców (mi duszenie zajęło 40 minut), ogień nie może być za duży, a cebule nie mogą się przypalić(...)drożdżowym cieście do pizzy, choć spotkałam się także z wersjami z ciastem z dodatkiem drożdży i jajka. Jeżeli nie macie ochoty na zagniatanie (ja zawsze mam), sięgnijcie po gotowe ciasto francuskie - otrzymacie coś w rodzaju cebulowej tarty. Z tego co się zorientowałam przeglądając różne przepisy, w pissaladiere liczy się nadzienie, a ciasto pełni rolę drugorzędną. Możecie wykroić koło

Chilli Czosnek i Oliwa
Camembert - najsłynniejszy francuski ser 161

rozmaite odmiany sera camembert.  W okresie 20-lecia międzywojennego w Słupsku produkowany był ser w typie camemberta, który nosił nazwę Słupski Chłopczyk. Jak smakuje ser camembert - najsłynniejszy francuski ser Świeży camembert jest słodki, twardy i ma kruchą konsystencję. W miarę dojrzewania jego wnętrze staje niemal całkowicie gładkie i przybiera kremową barwę (żółta barwa świadczy o tym, że ser uległ(...)daty produkcji. Oryginalny camembert ma kształt krążków ważących około 250 g i pakowany jest w papier i drewniane pudełeczko. Jak podawać ser camembert Camembert można smażyć, (zarówno w cieście francuskim, jak i w panierce jak lub bez niej), zapiekać na grillu lub w piekarniku albo marynować. Najczęściej podawany jest z dodatkiem żurawiny lub ziół i orzechów. Surowy camembert wyjmujemy

Cztery Fajery
Francuska tarta pomarańczowa 146

Francuska tarta pomarańczowa to odwracane ciasto, które koniecznie trzeba spróbować. Mocno pomarańczowe, dziecinnie proste w wykonaniu, a w smaku przypomina magdalenki Prousta. Przynajmniej tak sobie możemy wyobrazić. Delikatne, mięciutkie, pachnące masełkiem, z dużą ilością cukru, ale nie za słodkie. Najkrócej można te tartę opisać jednym zdaniem: jest taka francuska. Jeśli nie macie

dolcevitainmykitchen
Wyprawa na targ 226

konieczne sokiem z cytryny. Konfitura wspaniale smakuje na cieplo jak i na zimno i mozna ja wykorzystac na wiele sposobow. Mini tarteletki z konfitura z cebuli skladniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego konfitura z czerwonej cebuli ser kozi, brie lub camembert kilka sztuk orzeszkow piniowych tymianek wykonanie: Ciasto francuskie kroimy na kwadraty i widelcem robimy w nim kilka dziurek pozostawiajac

Przysmaki Karolki
Wiosenne jajka faszerowane 852

zaliczamy szczególnie jajka faszerowane suszonymi pomidorami . Jeśli szukacie więcej inspiracji na nadchodzącą Wielkanoc, to polecam zajrzeć tutaj po nasze przepisy: Sałatki na Wielkanoc; Babka majonezowa – przepis ; Jajka zapiekane w cieście francuskim ; Ciasteczka ‘jajka sadzone’ . Na Wielkanoc (tuż obok babek i mazurków) nie zabraknie również u nas takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek

Kulinarne Przeboje
Rogaliki z masą makową 207

dodaję w okresie świątecznym, gdzie się tylko da! Pysznie smakuje w naleśnikach, babeczkach, czy takich łatwych rogalikach. Wystarczy chwila i możemy cieszyć się pysznymi, chrupiącymi ciastkami. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego domowa masa makowa cukier puder do posypania (można też rogaliki polukrować) Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Ciasto pokroić jak na obrazku poniżej. Ułożyć nadzienie mniej więcej w miejscach

Słodkie inspiracje
Kryzysowa wigilia 187

spełniający tą samą rolę co grzyby. Co prawda odmiany dostępne na rynku spożywczym mają mało właściwości psychoaktywnych, ale po zjedzeniu dużej ilości test na opiaty byłby pozytywny. Składniki: - najtańsze ciasto francuskie - mak - powidła śliwkowe Wykonanie: Powidła śliwkowe mieszamy z makiem, tak aby powstała nam jednolita morka masa. Z ciasta wycinamy dwa duże jednakowe trójkąty. Na jeden z nich smarujemy masę

Kryzysowa Książka Kucharska
Walentynkowe serca z powidłami śliwkowymi. 192

walentynki.  Dzisiaj Ma dla Was propozycję pysznych ciasteczek z Powidłami śliwkowymi Chrupiące i nie są pracochłonne , w sam raz do Walentynkowej kawki :)  Zapraszam :) Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego Powidła śliwkowe Orzech   cukier puder do posypania truskawki do dekoracji Wykonanie : Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta  wyciąć foremką serduszka, po parze. Na jedno serduszko nałożyć

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta serowo-pomarańczowa 158

ograniczenia słodkości, ale w przypadku tej tarty nie musicie sobie zawracać tym głowy:) Przy okazji życzę wszystkim szczęśliwego, słodkiego Nowego Roku 2014. Składniki: 1 opakowanie (275 g) gotowego, świeżego ciasta francuskiego 500 g gładkiego, mielonego twarogu 4 łyżki soku pomarańczowego skórka starta z 1 pomarańczy 5 łyżek cukru pudru 2 pomarańcze do dekoracji Przygotowanie: Ciasto rozwałkować na grubość

Domowa Cookierenka Agi
Poduszeczki z Nutellą 243

Składniki (10 paczuszek): 1 op. ciasta francuskiego 1 słoiczek Nutelli 230g (najmniejszy) 1 żółtko 1. Ciasto francuskie kroimy na 10 równych prostokątów. Na każdy z nich nakładamy łyżkę Nutelli i mocno zaciskamy krawędzie, np przy pomocy widelca. Paczuszki nakłuwamy z wierzchu kilkakrotnie wykałaczką i smarujemy roztrzepanym żółtkiem. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Paczuszki układamy na blasze wyłożonej papierem

My Culinary Art
Tarta na zabicie nudy 182

zrobic jeszcze jakies male co nieco. Najwazniejsze, ze pod reka ciagle zostaly foremeczki do mini tart :) Tak wiec do dziela... Mini tarty z budyniem i jablkami skladniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 budyn waniliowy lub smietankowy na 0,5 litra mleka 1 szklanka mleka 2 jablka brazowy cukier do posypania wykonanie: Budyn nalezy przygotowac wedle zalecen na opakowaniu, zmniejszamy tylko(...)ilosc mleka z pol litra na 1 szklanke. Jesli jest to budyn bez cukru nalezy go doslodzic. Budyn ma byc dosc gesty. Z ciasta francuskiego wykrawamy 4 kola i wyklaamy nimi foremki do tart. Na ciasto kladziemy papier do pieczenia i obciazamy np grochem. Pieczmy przez 10 nimut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po wyciagnieciu z pieca zostawiamy

Przysmaki Karolki
Tarta orzechowo-bananowa na francuskim cieście 180

potem uciekłem, bo nie chciałem się zasiedzieć i gnić. Edward Stachura Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (wegańskie zawiera olej roślinny zamiast masła) Masło orzechowe 1-2 banany Przygotowanie:      Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia i wykładamy na blachę. Brzegi delikatnie podwijamy do góry, zaczepiając je o ścianki blachy. Cały środek oprócz brzegów smarujemy masłem orzechowym

Weganizm infantylny
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 361

Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka z makaronem ryżowym i surimi Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą(...)Maślane rogaliki z makiem Drożdżowy chleb na polish z czekoladą i rodzynkami Chleb pszenny na zakwasie z Vermont Chleb francuski pieczony w garnku Chleb na zakwasie z karmelizowanym porem i pestkami Chleb młynarza Chleb oliwkowy Na słodko Pascha wielkanocna Ciasto rafaello dla leniwych Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania