Sernik Kokosowy z Jeżynami 359jeżynami. Jest kremowy, waniliowy, wilgotny. Nie dużo rośnie i pieczemy go w kąpieli wodnej. W przygotowaniu jest prosty, miksujemy tylko ze sobą składniki. Zamiast jeżyn możemy użyć malin lub borówki. Proszę jeszcze uważać, aby się nie poparzyć gorącą wodą. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik Kokosowy z Jeżynami Składniki: Spód
Mała Cukierenka
TRUSKAWKOWE SMOOTHIE BOWL 170PORCJE 1 szklanka pokrojonych truskawek 1 banan 1/2 szklanki mleka / roślinnego np. kokosowego lub zwykłego, krowiego 1 płaska łyżka syropu klonowego lub miodu DO PODANIA : świeże owoce, np.truskawki, borówki, porzeczki; nasiona chia, prażone płatki migdałów WYKONANIE Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładki mus. Przekładamy do głębokiego talerza lub miseczki. Dekorujemy świeżymi owocami, nasionami chia i płatkami
cool and minty
Fit letnie śniadanie 189Składniki: 2 wafle ryżowe – 20 g 2 łyżki dobrej jakości masła orzechowego – 40 g świeże maliny – 10 g borówki – 10 g Kalorie: 266 Białko: 12 g Węglowodany: 7 g Tłuszcze: 21 g A Ty co dziś jadłaś/jadłeś na śniadanie
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Mufinki z jagodami a w środku kryje się niespodzianka 366zależności od wielkości papilotek na mufiny Suche składniki wsypać do jednej miski, a do drugiej mokre składniki, mokre składniki rozmieszać mikserem i połączyć z suchymi składnikami . Na końcu dać borówki i wymieszać mikserem delikatnie . Pokrojone krówki dodać do masy wymieszać ,ale dodatkowo zostawić sobie ok 12 kawałków, żeby jak będziemy nakładać masę w środek każdej papilotki włożyć po 1 małym
Moje Wyroby
ZAKRĘCONE BUŁECZKI Z SEREM I TRUSKAWKAMI 209udało mi się jeszcze dorwać ostatnie polskie truskawki i postanowiłam zrobić odrywane ślimaczki drożdżowe z serem oraz truskawkami. Zamiast truskawek można użyć innych sezonowych owoców, jak np. maliny, borówki czy jagody leśne. Drożdżówki są mięciutkie, pulchne i nie za słodkie, mocno nadziane serem i owocami. Aby delektować się ich smakiem nie trzeba kroić - wystarczy oderwać...Ale uwaga!!! - ich odrywanie niesamowicie
Kuchnia MagdaLeny
Naleśniki z twarożkiem i owocami 247łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru brązowego Twarożek 300 g białego sera 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru brązowego Dodatkowo 16 truskawek 100 g borówek 1 banan PRZYGOTOWANIE: Składniki naleśników łącze za pomocą miksera. Ciasto musi być płynne. Patelnię rozgrzewam a następnie pędzla silikonowego smaruję nią odrobiną oleju. Za pomocą
Gotowanie Patki
NALEŚNIKI Z BITĄ ŚMIETANĄ 248łyżki cukru brązowego Szczypta soli 2 łyżki oleju Dodatki 300 ml śmietany kremówki 30%, 1 łyżka cukru brązowego i szczypta soli do ubicia śmietany Owoce: ja dałam kiwi,truskawki,borówki ,brzoskwinie Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Składniki naleśników dokładnie łącze za pomocą miksera. Patelnię rozgrzewam ,za pomocą pędzla silikonowego smaruję nią odrobiną oleju rzepakowego. Za pomocą chochli
Gotowanie Patki
Śnieżny puch na biszkoptach 185alternatywę dla tradycyjnego sernika o nazwie śnieżny puch, który przygotowuje się z twarogu sernikowego, na herbatnikach i z prażonymi wiórkami kokosowymi. Mój śnieżny puch przygotowałam na biszkoptach, z dodatkiem borówek i polewą czekoladową. W takim wydaniu jest równie pyszny, jak nie lepszy. 🙂 Artykuł Śnieżny puch na biszkoptach pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.pl
Ananasowe smoothie bowl 194polecam zdrowe i orzeźwiające śniadanie. Smoothie bowl gwarantuje pyszny i pełen witamin początek dnia. Z podanych proporcji otrzymacie jedną miseczkę słonecznego smoothie. 2 banany 1/2 świeżego ananasa garść borówek garść malin łyżka wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki nasion chia Ananasa i banany obrać i pokroić. Przełożyć do kielicha blendera i zmiksować na gładki mus. Smoothie wlać do miseczki, udekorować owocami
Smakołyki Asi
Czekoladowa tarta z kremem i owocami 169mascarpone, krem czekoladowy i cukier, cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Gotowy krem wykładamy do wystudzonego ciasta *** *** Na wierzchu układamy umyte i wysuszone owoce, u mnie są to: borówki, czereśnie, morele, winogrona, maliny i porzeczki *** *** Do czasu podania tartą przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ
Blog z Apetytem
Rogaliki drożdżowe z jagodami 232pamiętać przygotowując rogale drożdżowe. Użyłam świeżych jagód ale można użyć także mrożonych. Trzeba je jednak najpierw rozmrozić i odlać nadmiar soku. Równie fajnie jak jagody sprawdzą sie w rogalikach borówki. Lubisz ciasta drożdżowe? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Marmurkową drożdżówkę . The post Rogaliki drożdżowe z jagodami appeared first on MeCooks
mecooks
Naleśniki pełnoziarniste z budyniem czekoladowym i owocami 208szklanka) 1 jajko (można dodać 2) olej do smażenia Farsz: 1 budyń czekoladowy 40 g bez cukru 2 - 3 łyżki cukru 500 ml mleka 2% owoce (u mnie borówka i malina) polewa czekoladowa 1. Do misy miksera wbijam jajko, dodaję wodę i miksuję. Następnie dodaję cukier, porcjami mąkę naprzemiennie z mlekiem. Jak uzyskam odpowiednią konsystencję, to naleśniki
kruche babeczki
ciasto francuskie z budyniem i owocami 235przepis, który nie wymaga może zbyt długiego siedzenia przy gorącym, ale smak wynagradza nam wszystko :) Składniki: ciasto francuskie opakowanie budyniu 1/2 l mleka owoce - maliny i borówki (ale mogą być Wasze ulubione) Przygotowanie: piekarnik rozgrzej do 180-200 st - zobacz co jest napisane na opakowaniu ciasta francuskiego :) formę wysmaruj masłem i rozłóż na niej ciasto ciasto
Gotowanie z pasją
Semifreddo z owocami leśnymi 209keksówkę o wym. ok. 28x12cm: 400ml śmietany 30% 3 jajka 4 żółtka ¾ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 200g malin 100g czerwonych porzeczek 100g borówek lub jagód Sposób przygotowania: Metalową miskę stawiamy na garnku z gotującą się wodą. Wbijamy jajka, dodajemy żółtka oraz oba rodzaje cukrów. Intensywnie ubijamy przez ok 5 minut, ale pilnujemy by masy
Kuchnia w czekoladzie
Ptysie z ciasta parzonego z nadzieniem i owocami! Deser na gorące lato! 199śmietany 36% (schłodzonej przez kilka godzin w lodówce- wtedy masz pewność, że się ubije na sztywno!) - 1 opakowanie serka mascarpone - 3 -4 łyżki cukru pudru sezonowe owoce: maliny, borówki, jeżyny Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i dalej ubijaj dodając po łyżce serka mascarpone. Całość wygląda tak: Na połówkę ptysia nakładamy masę i owoce, przykrywamy górą ptysi i gotowe
SMYKWKUCHNI