z borowkami - 2507 przepisów (strona:93/168)

Niebieski sernik z czekoladowymi muszelkami 141

łyżeczki, które według opakowania są na ponad 0,5L płynu) -1/2 szkl. mleka Dodatkowo -galaretka bezbarwna (nasza niestety miała cukier w składzie) -czekoladki w kształcie muszelek -owoce typu borówki, czarna porzeczka BISZKOPT 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli). 2. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol   i miksować

Candy Pandas
ciasto ucierane z porzeczką czarna i czerwoną 156

wypieczenia. Po tym czasie od razu wyjąć. I smacznego   ps. ciasto ucierane, może służyć jako baza do placów z owocami sezonowymi: ja zaczynam od rabarbaru potem truskawki, borówki, porzeczki, agrest, morele, jabłka, śliwki...  Ale też można je podzielić na 2 części i do środka włożyć tarte jabłka z cynamonem i jabłecznika gotowy

mojej kuchni
ciasto ucierane z porzeczką czarna i czerwoną 189

wypieczenia. Po tym czasie od razu wyjąć. I smacznego   ps. ciasto ucierane, może służyć jako baza do placów z owocami sezonowymi: ja zaczynam od rabarbaru potem truskawki, borówki, porzeczki, agrest, morele, jabłka, śliwki...  Ale też można je podzielić na 2 części i do środka włożyć tarte jabłka z cynamonem i jabłecznika gotowy

w mojej kuchni
Jogurtowe babeczki z owocami i czekoladą 134

godzinę przed pieczeniem. 350g gęstego jogurtu naturalnego 3 jajka 200ml oleju 1 szklanka cukru 500g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok 200g świeżych owoców: truskawki, maliny, jagody, borówki, porzeczki itp 50g mlecznej czekolady cukier puder do posypania babeczek po upieczeniu         *** W pierwszej kolejności łączymy ze sobą składniki mokre: jajka miksujemy z cukrem na puszystą

Blog z Apetytem
Migdałowe tosty z owocami 179

mąki z orzechów arachidowych / można zastąpić pszenną/ 2 łyżki mąki migdałowej / można zastąpić pszenną/ cynamon szczypta miód wielokwiatowy 200 g jogurtu greckiego 4 morele 50 g malin 50 g borówek 50 g porzeczek margaryna Śniadaniowa klasyczna Wykonanie: Bułki kroję na kromki dwu centymetrowe. Jajka rozbujam na talerzu. Na drugim mieszam migdały, mąkę migdałową, arachidową, cynamon. Kromki obtaczam najpierw w jajku

wesoła kuchnia
BEZA PAVLOVA 203

dodać serek mascarpone i cukier puder, wymieszać. Bezę wyłożyć na paterę do tortu, wyłożyć na nią masę śmietanową i udekorować sporą ilością owoców (u mnie były to truskawki, maliny, borówki amerykańskie, jeżyny i listki mięty

Zrób to smacznie
Bezglutenowe brownies z cukinii 159

wychodzi wyśmienite ciasto to postanowiłam przygotować kolejny wypiek. Ciasto czekoladowe z cukinią Jednak nie byłabym sobą, gdybym po prostu powtórzyła przepis na bezglutenowe ciasto z cukinii z malinami i borówkami jeden do jednego, o nie. Musiałam zrobić coś innego ale równie pysznego. Rozejrzałam się po szafkach w kuchni w poszukiwaniu składników i inspiracji. W ten sposób mój wzrok padł

Book of spells
Ciasto lodowiec 287

czubate łyżki kakao 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej kilka kropli soku z cytryny ew troszkę kwasku cytrynowego 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1 galaretka o dowolnym smaku dowolne owoce (np borówka amerykańska, ananas, morele, brzoskwinie itd. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Do miski wlewamy 6 żółtek z jaj oraz dodajemy 3/4 szklanki cukru, 1 czubatą łyżeczkę mąki ziemniaczanej, 2 czubate łyżki budyniu

Blog kulinarny S9.PL
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI – HIT SEZONU! 130

trochę przypomina chałwę, a chałwowy spód wprost doskonale komponuje się z puszystym serkiem i owocami. Jeśli to u Was nie jest sezon na truskawki, można użyć innych owoców – borówek, malin, moreli czy nawet bananów, jednak w wersji truskawkowej moim zdaniem jest najlepszy! Składniki na 12 porcji : Spód: 150g płatków owsianych zwykłych lub górskich 75g masła orzechowego (u mnie Felix

Dietolog
Ciasto na naleśniki 145

szklanka wody", "2 jaja", "1 szczypta soli", "1 łyżeczka cukru waniliowego", "1 łyżeczka oliwy ewentualnie oleju" ], "interactionStatistic": { "@type": "InteractionCounter", "interactionType": "http://schema.org/Comment", "userInteractionCount": "140" }, "name": "Naleśniki z borówkami", "aggregateRating": { "@type": "AggregateRating", "ratingValue": "4.8", "reviewCount": "153" }, "nutrition": { "@type": "NutritionInformation", "calories": "200 calories" }, "prepTime": "PT10M", "recipeInstructions": "Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy

Naleśniki
Przepisy z malinami 169

Malinowa delicja bez pieczenia (ciasto) Domowe gofry z bitą śmietaną i malinami Sernik straciatella z malinami bez pieczenia Gofry z malinami w galaretce Placki na maślance z malinami i borówkami

Lena Gotuje
Kremowy sernik w kropki na migdałowym spodzie 180

śmietany kremówki 30 % 1 galaretka zielona u mnie gruszkowa może być żółta 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka cukru pudru polewa malinowa: 150 g malin 1 łyżeczka żelatyny dekoracja: borówki, maliny, morele, truskawki, migdały płatki ,mięta Spód migdałowy: Migdały rozdrabniam blenderem, dodaję mąkę migdałową, puder, masło roztopione i mieszam. Dno formy o wymiarach 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Wykładam

wesoła kuchnia
Przetwory z pomysłem Patrycja Machałek – recenzja 172

solonki, sosy i przeciery warzywne, octy, kiszonki itd. Mnie osobiście zainteresowały przepisy na syropy (np. mandarynkowy czy hibiskusowy), na wiśnie w karmelowym burbonie, na marynowany imbir czy powidła z borówek amerykańskich z wanilią i imbirem. Ale zacznę chyba od frużeliny mango z limonką Pysznych pomysłów jest naprawdę wiele, dlatego warto sięgnąć po tą książkę.     Tytuł: „Przetwory

Słodkie okruszki
Morelowy deser z tapioki 159

migdałowym. Miód w moim deserku to naturalny miód akacjowy. Polecam wam miody naturalne, kwiatowe zwłaszcza. Lubisz deserki w pucharku? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Deserek jogurtowy z borówkami. The post Morelowy deser z tapioki appeared first on MeCooks

mecooks
Ekspresowe ciasto na maślance z owocami bez miksowania :) 128

szklanki Cukier waniliowy łyżeczka Olej 1/2 szklanki Jajka 2 duże Mąka tortowa 2 i 1/2 szklanki Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Dowolne owoce 300 g ( u mnie maliny, truskawki, borówka) Przygotowanie: Jajka oraz maślanka powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy maślankę, olej dodajemy jajka oraz cukier. Wszystko razem mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia

Kulinarne przygody