z borowkami - 2507 przepisów (strona:103/168)

Brownie z malinami. Przepis krok po kroku. 184

kiedy czekolada zaczyna się rozpuszczać powoduje uśmiech na twarzy. Wspaniałym uzupełnieniem głębokiego, słodkiego smaku są kwaskowe maliny, które możecie zamienić na inne owoce np. truskawki, borówki lub porzeczki.   Jeżeli chcecie sobie poprawić nastrój, to zapraszam do przepisu na brownie z malinami, krok po kroku. Lub do zakładki ze słodkościami

kuron.com.pl
Z ŁĄKI NA TALERZ: Agrestowy chutney z lawendą 174

Lipiec, to takie letnie apogeum. Mnóstwo owoców, najróżniejszych warzyw, ziół, kwiatów i najpiękniejszych łąk, na których aż huczy od latających stworzonek :) To czas wszystkich małych i pękatych owocowych kulek: borówek, jagód, wszelkiej maści porzeczek, w tym i agrestu (którego pełna nazwa, to właśnie porzeczka agrest ;)), który kolejny raz w tym sezonie zostaje bohaterem posta. (pierwszy TU ) Nazywany niegdyś Winoroślą Północy

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Naleśniki jaglane z kremem malinowym :) 131

kokosowy w sprayu - optymalnie (Look Food) Krem malinowy: 1 łyżka serka mascarpone  1 łyżka syropu z agawy lub syropu klonowego (Look Food) duża garść świeżych malin dodatkowo: maliny, borówki, ekspandowany amarantus (Look Food) Przygotowanie: Mąkę dokładnie wymieszaj z jajkiem i mlekiem. Odstaw na 10 minut.  Małą patelnie dobrze rozgrzej i spryskaj lekko olejem. Wlej pierwszą porcję ciasta (podziel

Zdrowie na języku :P
Drożdżowe ciasto malinami i jezynami 170

mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1 banan 150 g cukru 200 ml mleka roślinnego (polecam sojowe) 2 łyżki mąki ziemniaczanej około 300 g owoców (malin, jeżyn, borówek, jagód) szczypta soli Przygotowanie: W ciepłym mleku rozpuść drożdże z łyżką cukru i odstaw na 15-20 minut, aż się obudzą. Następnie przesiej mąkę do dużej miski, dodaj cukier, szczyptę soli. wymieszaj

greenscarf
jogurtowiec malinowy - lekkie ciasto bez pieczenia 207

razem? Czy żelatyna zwiąże jogurt? Kombinujemy, próbujemy. I wyszło pysznie! Od tamtej pory, gdy tylko pojawiają się owoce sezonowe, począwszy od truskawek, poprzez porzeczki, maliny, wiśnie, jagody a nawet borówki, to robimy to proste ciasto bez pieczenia. Idealne na gorące letnie dni. JOGURTOWIEC MALINOWY Składniki: biszkopty w ilości na blaszkę esencja z herbaty około 0,5 kg owoców sezonowych

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Muffinki z czerwonymi porzeczkami 153

muffinki, a ich przygotowanie też jest proste i naprawdę szybkie. Łączymy tylko składniki mokre, osobno suche, łączymy razem i dodajemy porzeczki. Banał! Dodatkowo porzeczki możecie zamienić na jagody, borówki czy maliny. Nie pozostaje nic innego tylko zrobić :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Kuchnia w czekoladzie
Śliwkowe ciasto 134

pół, wyjmujemy pestki. Układamy na cieście. Posypujemy kruszonką. Pieczemy w 170*C przez 50-55 min. przepis stąd Piekłam w foremce o średnicy 25 cm. z kominem. Z borówkami również się udaje. Ciasto jest bardzo smaczne

Proste Potrawy
PLACUSZKI ŚNIADANIOWE Z BORÓWKAMI 104

szczyptą soli, a następnie dodajemy do ciasta delikatnie mieszając za pomocą łyżki 4. Gotowe ciasto przykrywamy folią i odstawiamy na 15 min do lodówki. 5. W międzyczasie myjemy borówki (można pokroić też truskawki, banana, czy inne owoce) 6. Patelnię smarujemy odrobiną masła. Na rozgrzaną patelnie wlewamy partę ciasta tworząc małe krążki o średnicy ok. 10 cm. Smażymy z obu stron

Marcepanowa kuchnia
Placuszki z jabłkiem 140

jabłko (ok. 188 g), - szczypta cynamonu, - łyżka jogurtu naturalnego (ok. 20 g), - łyżeczka cukru pudru (ok. 5 g). Do dekoracji: owoce np. truskawki, maliny, czerwona porzeczka, borówki. Sposób przygotowania 1. Jajko miksujemy z mlekiem. 2. Do masy dodajemy mąkę i miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach. 3. Jabłko obieramy ze skórki i trzemy na tarce. 4. Do ciasta dodajemy tarte

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Sernik na zimno na delicjach. 479

pyszny. Dodatkowo, dla odmiany nie upiekłam spodu biszkoptowego, ale jako spodu użyłam ciastek typu delicje. Wybrałam delicje wiśniowe, dlatego galaretka na serniku jest również o smaku wiśniowym. Do tego borówki i całość smakowała obłędnie. Sernik robiłam w tortownicy 24 cm. Składniki: 1 duże opakowanie ciastek typu delicje około 300 g. 800 g sera na sernik ( użyłam Mój Ulubiony z Wielunia

Agusiowe smakołyki
Ciasto owsiane z wiśniami 130

użyłam płatków owsianych oraz mąki owsianej, smak przełamałam wiśniami i wzbogaciłam dodatkiem mąki migdałowej. Świetnie pasują także wiórki kokosowe. Oczywiście możecie dać do środka inne owoce np. maliny lub borówki. Polecam szczególnie te kwaśniejsze. W dodatku, jest ono proste i szybkie w przygotowaniu, nie potrzebujesz żadnych specjalnych umiejętności ani sprzętów. Wystarczy jedynie miska i łyżka, a cała trudność polega

Fabryka pomysłów
Drożdżowe bułki z nadzieniem owocowym 154

Rano udało mi się kupić w dobrej cenie borówki z pierwotnym zamiarem ich utylizacji w formie ciasta, ale suma sumarum stwierdziłam, że wolę je ot tak sobie podjadać świeże. Relaksując się potem nad jeziorem, czyli jednym okiem pilnując Miśki, drugim czytając książkę kombinowałam co by tu upiec drożdżowego, bo jest to ulubiony rodzaj ciasta Miśka i tak wpadłam na pomysł

greenscarf
Ciasto jeżynowe z musem czekoladowym 163

roku niesamowicie obrodziły drzewa i krzewy. Dawno nie miałam tylu czereśni, wiśni i borówek. Jak się okazało jeżyn będzie równie sporo. Udało mi się nazbierać taką ilość, że starczy na jedno ciasto. Początkowo chciałam zrobić tartę, ale szkoda było mi poddawać owoce obróbce cieplnej. I tak też ze skromnego ciasta wyszedł ogromny tort z galaretką i musem czekoladowym. Lubię

Passions hobbies life
Babeczki z czereśniami 120

proszku do pieczenia 40 g ksylitolu lub innego słodziwa 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1,5 szklanki drylowanych czereśni (można też użyć wiśni, jagód lub borówek) Mieszamy suche składniki. Dodajemy żółtka jaj, mleko i olej. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Następnie dodajemy owoce i mieszamy. Przygotowaną masą wypełniamy kokilki do muffinek. Pieczemy

Kucharzyca
Torcik ze śmietaną, musem z melona i owocami. 113

żelatyna na 500 ml płynu, której się nie podgrzewa, ani nie łączy z gorącymi płynami tzw. sofort gelatine marki Puda 2 łyżki cukru pudru Ponadto: owoce sezonowe (borówki, maliny, brzoskwinia i czereśnie) i kolorowa posypka Przepis na biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je ze szczyptą soli na sztywną pianę, nie przerywając ubijania wsypujemy stopniowo cukier i ubijamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię