wołowina - 6415 przepisów (strona:341/428)

Faszerowane bakłażany 166

Dzisiaj ponownie zapraszam na grecką ucztę. Proponuję wybornego faszerowanego bakłażana z dodatkiem mielonej wołowiny przyprawionej cytryną, oregano i pomidorami, sera feta i sosu oliwkowego. Faszerowane warzywa

Wyprawy kulinarne
Steki z letnim sosem rabarbarowym 140

Tak przygotowane steki z sosem rabarbarowym zachwycą wszystkich naszych gości. Ten sos rabarbarowy może również być doskonałym dodatkiem do deserów i lodów. Składniki: 4 ulubione steki

naRuszcie
Steki z palonymi przyprawami 154

Poniższa mieszanka przypraw będzie również doskonale pasowała do grillowanych lub pieczonych ziemniaków. Składniki: 4 ulubione steki do przyprawy: 2 łyżki czarnego pieprzu 2 łyżeczki papryki 1

naRuszcie
Pieczeń rzymska z jajkiem 163

Wracam do działania po Świętach! I prezentuję kolejne danie, które pojawiło się na naszym wielkanocnym stole. Po raz pierwszy robiłam pieczeń rzymską i jestem zadowolona z

Pasja Smaku
Jajka po szkocku w sosie chrzanowym 499

        Święta nie mogą obyć się bez jajek- oto jedna z propozycji obiadowych na Święta Wielkanocne I nie tylko. Jajka

Smaki Edyty
Pho z kulkami wołowymi 160

Dzisiaj następna po grilowanej wołowinie, odsłona pho. Zupy, która ratuje ludziom życie. Zupy, która w niektórych kręgach rywalizuje z niedzielnym schabowym i często z nim wygrywa

slodkokwasnapl
Kluski śląskie 191

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tradycyjne, polskie kluski śląskie z ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Zrobiłam je wspólnie z moją mamą Podałyśmy do nich

Marta Gotuje
Zwyczajne steki z grilla w niezwyczajnym wydaniu. Steki z sosem czekoladowym 176

Czekolada może być istotną częścią wielu posiłków. Jednak najczęściej myśląc o czekoladzie jako składniku potraw myślimy tylko o deserach. A tymczasem czekoladę można wspaniale sparować np

naRuszcie
Fondue mięsne po burgundzku 224

Fondue mięsne po burgundzku Fondue wywodzi się ze Szwajcarii. Powstało jako sprytny sposób na wykorzystanie resztek jedzenia. Dodatkowo miało rolę integracyjną. Łączyło skłóconych członków rodziny przy

Pełny talerz
Kotlety mielone po mojemu 320

Mielone – chyba każdy lubi takie kotleciki. Najczęściej robię je do bułek hamburgerowych. Czasami podaję z buraczkami. Sprawdzą się zawsze:) Pewnie każdy z Was ma na

kuchcikownia
Cukinia faszerowana mięsem z sosem pomidorowym 131

Cukinia faszerowana mięsem z sosem pomidorowym, czyli Zucchine ripiene di carne con sugo di pomodoro Jakie jest Wasze pierwsze skojarzenie z kuchnią włoską? Pizza, makaron, czy

Pełny talerz
Rolady szwajcarskie z knedlami i kiszoną kapustą 138

Kuchnia szwajcarska, to kuchnia bardzo bogata. Szwajcaria jest sercem Alp, gdzie łączy się północ i południe Europy. Mieszają się tutaj smaki różnych kultur - śródziemnomorskiej z Włoch

Pełny talerz
Klopsiki zapiekane z makaronem w sosie pomidorowym 438

Dzisiaj przepis dla tych, którzy niekoniecznie lubią gotować, ale lubią dobrze zjeść. Zapewniam, że przy tej zapiekance nie napracujecie się, a będzie pyszna i zdrowa. Parę

Pełny talerz
Steki wołowe z grilla marynowane w whiskey 235

Dzisiaj mam dla Was specjalny post. Jest to pierwszy z dziesięciu przepisów, które przygotowałam w ramach współpracy z serwisem Z pierwszego tłoczenia . Już niedługo będziecie mogli

Pełny talerz
Kotlety mielone z nadzieniem 184

Kotlety mielone z nadzieniem Kotlety mielone znają chyba wszyscy, chociaż niektórzy uważają je za zbyt pospolite i nudne danie. Jednak wystarczy trochę podkręcić ich smak kilkoma

Pełny talerz