Polędwica wołowa i sos z czerwonego wina 312Polędwica wołowa to rarytas. Najdroższe mięso wymaga specjalnego traktowania i stosownego sosu. Przed przyrządzeniem, polędwicę należy oczyścić z błon, a następnie podzielić na kotlety o grubości
codojedzenia
Roladki z bakłażana 193Bakłażan to jedno z moich ulubionych, uwaga! Owoców. Jesteście zaskoczeni? Otóż jego prawidłowa nazwa to psianka podłużna - ale ma także inne nazwy: gruszka miłosna
Garniec Magalie
Stek ze szparagami 215Szparagów ciąg dalszy :) Tym razem przedstawiam przepis na danie główne - stek z polędwicy wołowej podany na podsmażanych szparagach w delikatnym sosie. Potrawa inspirowana jest przepisem z
My Culinary Art
Musztardowo-pieprzowy stek 199Mieszanka musztardy Dijon, czarnego i czerwonego pieprzu z miodem i solą czosnkową pozwoli nam uzyskać lekko słodki a zarazem ostry smak. Czas przygotowanie: 5 minut, czas
naRuszcie
Policzki wołowe duszone z warzywami 279Przepyszne, mięciutkie policzki wołowe w towarzystwie pieczonych warzyw i rozmarynu to świetny , aromatyczny, łatwy w wykonaniu obiad. Surowe policzki to mięso bardzo twarde, ale po
Moje Kuchenne Rewelacje
Zupa gulaszowa 342Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Węgierska zupa gulaszowa. Jest pyszna, sycąca i rozgrzewająca. Z mięsem wołowym i dużą ilością warzyw. Post Zupa gulaszowa pojawił
Marta Gotuje
Saltimbocca 316Salta in bocca znaczy mniej więcej tyle, co wskakuje do ust . Faktycznie, jest tak smaczne, że aż chce się pochłaniać w całości Saltimbocca to z pewnością
Kulinarna Pokusa
Flaczki z żołądków drobiowych 195Są ludzie, którzy na wszelkiego rodzaju podroby i tym podobne ustrojstwo – żołądki, serca, wątróbki, ozory, nerki, itd – nie mogą nawet za bardzo patrzeć. Są też jednak
Kulinarna Pokusa
Quiche lorraine ze szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i wołowiną 186S łynny placek lotaryński to nic innego jak wytrawna tarta gdzie kruchy spód wypełnia migaine czyli masa śmietanowo-jajeczna i dodatki wg. własnych upodobań. Jakie dodatki
SzczyptaSmaQ
Zapiekanka makaronowa z beszamelem i wołowiną 268Składniki: 300 g mielonego mięsa wołowego 1 łyżka oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżeczka suszonej bazylii 200 g makaronu typu 'kolanko' 2 łyżki masła 2
My Culinary Art
Beef Wellington 160My Blueberry Corner by "jagodzianka" Przyznaję się, to nie ja zrobiłam to danie. Gotuję codziennie od dwudziestu lat i od czasu do czasu w weekend, …
My Blueberry Corner
Sorpresa – włoska pieczona rolada 213My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnię włoską najbardziej lubię za jej świeżość, prostotę i smak. Sorpresę polubiłam od pierwszego zrobienia. Dość proste (jednogarnkowe) włoskie danie, …
My Blueberry Corner
Włoskie klopsiki z makaronem 159My Blueberry Corner by "jagodzianka" O tej potrawie nie będę dużo pisać. Sama się zaprezentuje i zareklamuje. Jeśli lubisz włoską kuchnię, na pewno pokochasz i …
My Blueberry Corner