pęczka świeżej natki z pietruszki sól pieprz Sos: 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: 1. Kaszę pęczak ugotować w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. 2. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, a następnie wystudzić i obrać. 3. Tuńczyka odsączyć z zalewy
Szalona Kuchnia Ewelinyłyżeczki startego na drobnej tarce świeżego imbiru - papryczka chilli wg smaku - sól, pieprz * sos: - 3 łyżki sosu sojowego - 3 łyżki octu ryżowego (lub soku z cytryny) - 3 łyżki ketchupu - 2 łyżeczki cukru - 200 ml wody - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej * dodatkowo: - 150-200g startego żółtego sera Składniki na ciasto wrzucić do miski i zmiksować na gładką masę. Blachę z piekarnika
CookYourselfszkl mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 700 g nadzienia cukierniczego waniliowego Lauretta 700 g nadzienia cukierniczego malinowego Lauretta Poncz: 3/4 szkl wody 2 łżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny różyczki do dekoracji Biszkopt: Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukier i nadal ubijać na sztywną pianę. Następnie, cały czas miksując dodawać
Smakołyki AsiSkładniki kompotu można wzbogacić dodając rodzynki, suszone morele Według uznania można dosłodzić cukrem lub miodem Gdy kompot wyjdzie nam zbyt mocny można go rozcieńczyć przygotowaną wodą Do dzbanka z kompotem można dodać kilka plastrów cytryny
Ciastka - domowe słodkościsię , pamiętajcie , że jest już ugotowane i nie musi długo siedzieć w rondelku Podajemy z ryżem , ja czasami ,doprawiam ryż ,delikatnie cynamonem i starta skórką cytryny, moi chłopcy lubią , ale w oryginale jest z wody z solą Smacznego ! Artykuł Ryż z białym sosem – Kaszubskie smaki pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyjesień ;) Za ten czas, który wspólnie razem spędzamy Składniki: 5 jajek 150 gr. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek stołowych wody gazowanej 100 gr. cukru 1 starta skórka z cytryny Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem aż do otrzymania puszystej masy. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - wymieszać. Na końcu dodać ubitą
Z Majeczką w kuchniprzecier pomidorowy: - 8-10 pomidorów; - 4 ząbki czosnku; - 2 łyżki oliwy; - garść liści oregano; - garść liści bazylii; - szczypta soli; - szczypta pieprzu cayenne; - łyżka soku z cytryny; - łyżeczka pieprzu ziołowego. Sposób przygotowania: - pomidory sparzamy gorąca wodą, następnie delikatnie zdejmujemy skórkę (oczywiście nie trzeba ich obierać można umyte i pokrojone wrzucić od razu na patelnię); - na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, następnie pokrojone
MintTastedelikatnie zmięknie. Botwinkę dokładnie umyć i posiekać, buraczki obrać i zetrzeć na tarce. Całość dodać do wywaru. Gotować do miękkości. 3.Dodać sok z cytryny 4.Mąkę i śmietanę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, wlać do zupy. 5.Doprawić solą i pieprzem według uznania
Dziś Ja gotujekoniec z rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy na warstwę płatków. Frużelina morelowa: 500 g moreli 5 łyżeczek żelatyny 3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody Żelatynę zalewamy wodą, odstawiamy do napęcznienia. Morele mieszamy z cukrem. Stawiamy na palniku i zagotowujemy, dodajemy wodę z mąką, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Do gorących owoców dodajemy
Cynamonowe szczęścienaleśnikowej patelni. Jabłka prażone: 3 jabłka obieram ze skórki, kroję w ósemki, a te w plasterki. Wrzucam na patelnię. Dodaję około 5 łyżek wody (woda odparuje), 1 łyżkę cukru, 1 łyżeczkę soku z cytryny. Można dodać także szczyptę cynamonu (u mnie dzisiaj bez). Uprażone jabłka układam na naleśniku i zawijam w sukieneczkę Podaję z kleksem posłodzonej śmietany
MojaQchnia.plserka mascarpone 3 -4 łyżki cukru pudru 1 szklanka świeżej porzeczki (czarna i czerwona) 50 g startej gorzkiej czekolady Poncz: 100 ml przegotowanej wody 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Jak wykonać ? Wszystkie składniki ciasta muszą mieć temp pokojową. Jajka wbić do misy miksera, wsypać cukier i cukier z wanilią ubić na puszystą jasną masę. Mąkę tortową
Wanilia i KardamonIdealna na nadchodzące lato lemoniada truskawkowa. Zdrowa, pyszna i świetnie chłodząca. Polecam wszystkim:) 0,5 kg truskawek 1 cytryna 2 duże łyżki płynnego miodu miodu 1 l wody Truskawki zmiksować na jednolitą papkę. W wersji dla mniej leniwychy przetrzeć je przez sitko, ale nie jest to koniczne, chyba że macie truskawki z wyjątkowo dużymi pestkami. Dodać
Polska Zupalistki świeżej mięty Sposób wykonania : M ango umyj, przekrój wzdłuż na pół, obierz ze skórki, usuń pestkę, pokrój na mniejsze kawałki. Z cytryny wyciśnij sok, usuń pestki. Listki mięty opłucz bieżącą wodą. Zmiksuj wszystkie składniki blenderem. Rozlej do szklanek i od razu wypij
Przepisy i porady kulinarneprzygotowawcze: Piekarnik nagrzewamy do 180°C (grzanie góra-dół, kratka w dolnym poziomie piekarnika). Szpinak przebieramy i blendujemy na gładką masę wraz z sokiem z cytryny. Jajka płuczemy przez ok. 30 sekund w gorącej wodzie, wycieramy, a następnie oddzielamy białka od żółtek. Mąki przesiewamy wraz z proszkiem i sodą. Wysoką tortownicę o średnicy ok. 18-20 cm (moja
Poezja smakuawokado garść winogron garść orzechów laskowych 50 gram sera feta dressing: 1 łyżka dżemu wiśniowego, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oleju z orzechów laskowych, 2 łyżki wody, szczypta pieprzu i soli Sałatę kroję w paski, awokado w plastry, fetę w kostkę, winogrona na pół a orzechy prażę do zarumienienia i siekam. Składniki dressingu dokładnie
Mango Papaja