chia Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chia Koktajl kakaowy z pomarańczą i bananem Koktajl kokosowy z masłem orzechowym i migdałami Koktajl owocowy Koktajl owocowy z białym winem Koktajl owocowo-warzywny z kalerosse Koktajl owocowo - warzywny Koktajl owocowy z płatkami owsianymi Koktajl pierniczkowy z pomarańczą i kaki Koktajl pietruszkowy Koktajl pomarańczowy z płatkami owsianymi Koktajl pomarańczowy z marchewką
Moja smaczna kuchniaWczoraj, zerkając do kalendarza, z zaskoczeniem odkryłam, że dzisiaj mija równo miesiąc od wesela. Z tej okazji kupiłam koszyczek dorodnych i drogich jak nieszczęście kurek - będzie tarta. Z białym winem. W końcu taka okazja nie zdarza się co dzień
Pożeraczka, czyli raz adobrzegładziutki krem. Całość jeszcze doprawiłam do smaku solą i odrobiną pieprzu. Zaserwowałam z pokruszonym owczym serem urda, odrobiną całych orzechów oraz pudrem orzechowym z kminkiem i kolendrą. Podałam z winem Purynska Perlicka (2016) – rewelacyjny, świeży musiak; kupaż Muller Thurgau i Muskat Moravsky
Kate's Kitchenprzepis na podanie tego wyśmienitego warzywa. Wystarczy zrobić z niego pizze :) tak, tak właśnie pizze z żółtym serem i szynką. Powstaje fantastyczna ciepła przystawka, która idealnie komponuje się z winem Mionetto Prosecco produkowanym przez HENKELL & CO. VINPOL Polska Sp. Z o.o. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 5 minut + czas na pieczenie Składniki: 1/2 dużej cukinii 5 plasterków żółtego sera
Kolizje SmakówZdarza się, że przygotowujesz przyjęcie i brakuje Ci pomysłów na przystawki. Wszystko zależy od Twojej kreatywności i zaangażowania. Pokażę Ci kilka szybkich i prostych przystawek. Mozzarella
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cukinią. Kładziemy plastry mozzarelli.opcjonalnie kropimy oliwą z oliwek po wierzchu. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy do chwili,aż mozzarella się rozpuści ,a wierzch zapiekanki pięknie zezłoci. Podajemy z czerwonym winem. Dzieciaki wsuwają po dokładce. Zapiekankę można zabrać ze sobą wszędzie. Pyszna na ciepło i genialna na zimno. Na pierwszy rzut oka smakuje trochę jak łazanki. Ktoś dal się nabrać
Z Kuchni Do KuchniJak ja lubię policzki wołowe ! Dobrze uduszone są mięciutkie i kleiste. Zawierają dużo kolagenu i takie starsze panie jak ja powinny mieć je w swojej diecie
Smaczna PyzaPamięć jeszcze mnie nie zawodzi i czasem sięgam do jej czeluści i wydobywam wspomnienia kulinarne. Pachnące Sycylią i zakrapiane suto lokalnym winem prosto z drewnianej baryłki. Najmilej wspominam pizzę . Nie będę tutaj wylewna, ale z ręką na sercu mogę stwierdzić, że najlepszą takową pizzę robiła moja teściowa, która pomimo ,iż z pochodzenia jest Rzymianką, to idealnie nasiąknęła zwyczajami tej malowniczej
Z Kuchni Do Kuchnizamieniają się czasem w terapię rodzinną lub odbywają się w nieprzyjemnej atmosferze, bo rodzice cedują wychowanie swoich pociech na szkołę (jakby zapomnieli, że to instytucja odpowiedzialna za edukację), obarczając winą innych byle nie siebie albo wypowiadając zdanie "na ja już sobie z nim nie radzę, ale państwo są profesjonalistami i wiedzą, co robić w takich sytuacjach" (jakby dzieci
Weekendy w domu i ogrodziejeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Mrożony jogurt jeżynowy Mus jeżynowy z kokosem i chia Mus z mrożonych jeżyn Sorbet jeżynowy Sorbet jeżynowy z białym winem Jogurt z jagodami, masłem orzechowym i kokosem Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jagodowo - porzeczkowy Koktajl śliwko - jagodowy Pierogi z jagodami Semifreddo jagodowo-truskawkowe Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym
Moja smaczna kuchniaJeśli lubicie jeść zdrowe potrawy i smakujące tak jak podane w najlepszej włoskich restauracji to musicie spróbować tego dania. W tym daniu połączyliśmy składniki, które są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z bobu i pomidorów, podawana na ciepło, doprawiona czosnkiem, parmezanem i białym winem. Bób opłukać i wrzucić na gotującą się, osoloną wodę. Gotować ok. 3-5 minut od momentu wypłynięcia
Bulliomorska woda brrr, wiem już że był to mój pierwszy i ostatni raz. Nie chcielibyście zobaczyć mojej miny :). Na pierwszy ogień jednak poszły mulle z winiakiem i białym winem. Smakowały wybornie i na pewno zagoszczą u mnie na stole nie jeden raz. Upiekłam również mój pierwszy suflet, nie taki diabeł straszny jak się okazało i ten smaczny i szybki deser
Pieguskowa Kuchniapieczarki z myślą, że będę robił zupę, tofucznicę i jaglanicę … wszystko. Wiecie, jak się skończyło? Przez kilka dni leżakowały, ale niestety im to nie sprzyja tak jak winu, więc byłem zmuszony coś szybko wymyślić. Stwierdziłem, że najbardziej trafiona będzie sałatka z pieczarkami skąpana w majonezie z fasoli . Oczywiście inny majonez również się nada, ale ja akurat jego miałem. Wyszły
BlendmanCała reszta, to już naprawdę chwila. Ogórki już teraz, po ponad tygodniu są smaczne, ale z czasem będą jeszcze lepsze. Mam wrażenie, że z nimi to jak z winem. Im starsze tym lepsze, choć oczywiście bez przesady. Śmiało możecie użyć ich jako przystawki, przekąski lub pokroić w kostkę do sałatki. Dzięki curry i kurkumie nabierają oryginalnego smaku. Osobom lubiącym
Kuchnia w czekoladzie