wilgotna babka - 1275 przepisów (strona:32/85)

Ciasto mega kokosowe – babka kokosowa – pyszna puszysta i wilgotna 599

Przepis na ciasto kokosowe – babkę kokosową, ciasto jest puszyste, delikatne, wilgotne i mocno kokosowe :). Do przygotowania ciasta kokosowego będziemy potrzebowali: Użyłam foremki 26 cm x 11 cm 250 g mąki pszennej (około półtorej szklanki 250 ml) 150 g cukru (trochę więcej jak pół szklanki 250 ml) 150 ml mleczka kokosowego 100 g masła roztopionego i przestudzonego 4 jajka (rozmiar

Uwaga Babcia Gotuje
Wilgotne ciasto czekoladowe 100

serniki? Ja uważam, że to jakie wielkanocne przysmaki przygotujemy zależy wyłącznie od nas i naszego gustu. Choć sernik, to u mnie również obowiązkowy wypiek Do przygotowania wilgotnego ciasta czekoladowego, jak i tradycyjnych babek w szafkach warto mieć zawsze dobry tłuszcz kakaowy i czekoladę. Ja najróżniejsze produkty ekologiczne na Wielkanoc kupuję zawsze ciut wcześniej i z małym zapasem. Duża rodzina

Słodkie okruszki
Piernik gotowany 94

window.adsbygoogle || []).push({}); Z reguły takie pierniki last minute piecze się w piekarniku, ale ja dziś postanowiłam wypróbować jeszcze inny przepis i zrobiłam piernik gotowany, na wzór babek gotowany. Taki piernik wychodzi bardzo wilgotny, aromatyczny i smaczny. Można go oblać czekoladą i przełożyć marmoladą, lub kremem. Ja jednak pozostałam przy samej czekoladzie bo piernik i tak wyszedł wysoki. Oto przepis: (adsbygoogle

Waniliowe Improwizacje
Wilgotna babka cytrynowa 121

Smaczna cytrynowa babka do popołudniowej kawy czy herbaty. Wilgotna za sprawą serka. Przepis wygrzebany ze starej książki i jak zwykle w takich przypadkach bardzo udany :) Składniki : - 4 jajka, - 3/4 szklanki cukru, - 150 g masła lub margaryny, - sok i otarta skórka z cytryny, - 150 g serka homogenizowanego ( dałem waniliowy ), - 1 szklanka mąki pszennej, - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, - 2 łyżeczki proszku

Przepisy Mikołaja
babka "murzynkowa" na oleju kokosowym z polewą czekoladowo-dżemową... 144

wystudzoną czekoladę truskawkową dać do garnka razem z dżemem i mieszając stopić czekoladę ciepłą polewę wylać na babkę, posypać resztą skórki pomarańczowej i zostawić do zastygnięcia - babka murzynkowa jest bardzo smaczna, aromatyczna, wilgotna, można ją upiec z różnymi dodatkami jak bakalie, owoce lub bez niczego........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Babka pomarańczowa 260

Coś dla smakoszy puszystych, wilgotnych ciast ucieranych i cytrusowych smaków. Babka palce lizać. Kropką nad "i" jest tutaj lukier pomarańczowy, z nim babeczka nabiera charakteru ;). Bez niego to już nie byłoby to samo ;). Polecam na zbliżające się święta wielkanocne, ale oczywiście nie tylko. Do niedzielnej kawki/herbatki też będzie wspaniała :). Składniki: 220 g mąki pszennej 130 g mąki ziemniaczanej

Opowieści z piekarnika
Wielkanocna Babka z limonką rozmarynem i... majonezem 155

około 40 minut, do suchego 'dźgulca'. Przygotowujemy lukier- łączymy białko, cukier i sok z limonki. Można wcześniej otrzeć skórkę z limonki i użyć jej do dekoracji babki.   To naprawdę jest genialne ciasto. Wilgotne, aromatyczne i proste w wykonaniu. Smakuje delikatnie cytrusowo i nie czuć w nim majonezu (wszyscy o to pytają ;-) ). Polecam nie tylko na święta! Wesołych moi drodzy

les mirabelles
Babka marmurkowa z mieszanką keksową Helio. 187

ramach świątecznej współpracy z Helio mam dzisiaj dla Was pyszną babkę marmurkowa z mieszanką keksową Helio . Babka jest pyszna, delikatna i lekko wilgotna coś podobnego do zebry. Może taką upieczecie w tym roku na święta ? polecam :) 2,5 szklanki mąki tortowej typ 550 1 szklanka cukru 1 cukier z wanilią 5 jajek 1 szklanka oleju 1 szklanka napoju gazowanego może

Sama słodycz i szczypta chili
Babka na majonezie. Szybka babka dwukolorowa z majonezem. 230

Babka na majonezie, super miękka i wilgotna, w smaku po prostu pyszna. Bardzo łatwa i niedroga, wykonana praktycznie ze składników, które każdy ma w swojej kuchni. Polecam :) Składniki ( na kaksówkę 25x11 cm ) - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru * - cukier waniliowy - 3/4 szklanki mąki pszennej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - 3 łyżki majonezu ( u mnie

Kuchnia z widokiem na ogród
Babka z ajerkoniakiem 164

Puszysta, wilgotna i bardzo łatwa w przygotowaniu babka z ajerkoniakiem to doskonała propozycja na wiosenny podwieczorek. Składniki - proporcje na 3 małe formy lub 1 dużą 100 g mąki ziemniaczanej 100 g mąki pszennej 200 ml oleju 200 ml ajerkoniaku  200 g cukru pudru 4 duże jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego mąka do oprószenia formy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Murzynek Bananowy 152

Pyszne wilgotne ciacho kakaowo-bananowe, które nie do końca jest chlebkiem bananowym dlatego nazwałam je murzynkiem bananowym :) Składniki na małą formę keksową: 1 duży dojrzały banan

Gotowanie...to proste !
Tradycyjna babka marmurkowa waniliowo - czekoladowa ( babka piaskowa) 810

masę. Po wyłożeniu, widelcem zrobić w cieście zygzaki. Piec w temperaturze 160ºC przez około 75 minut lub do tzw. suchego patyczka, najlepiej na przedostatnim szczebelku pieca. Babka wychodzi naprawę pyszna i odpowiednio wilgotna. Doskonale smakuje z gorącym kubkiem kakao

Calzonella.com
Babka z wódką 198

Babka z wódką to jedno z moich ulubionych ciast. Jakkolwiek by to nie brzmiało, nie jest to ciasto wilgotne, nasączane wysokoprocentowym alkoholem. W smaku i konsystencji przypomina babkę piaskową, z tym że ciasto nie jest lekkie i puszyste, jest raczej "zbite". Dodatek wódki dodaje mu ciekawego, oryginalnego smaku. Całość jest naprawdę ciekawa. Polecam wypróbować, zwłaszcza w sezonie sylwestrowo-karnawałowym :) Przepis

Zawsze głodna!
Babka czekoladowa 136

stwierdzeniem: „na bogato”. To z pewnością nie jest przepis fit, ale ja też nigdy nie obiecywałam fit przepisów ;) Wiem za to, że taka babka czekoladowa jest warta każdej pochłoniętej kalorii. Jest wilgotna, puszysta, aromatyczna. Nie ma nic wspólnego z suchą bułą, którą trzeba maczać w herbacie, żeby dało się ją przełknąć – a tak czasem niestety smakują babki

Ciastkozercy
Babka jogurtowa 128

Delikatna i mięciutka babka jogurtowa to pyszny deser na każdą okazję. Jest wilgotna, idealnie smakuje do popołudniowej kawy czy herbaty. Możemy podawać ją obsypaną cukrem pudrem lub polaną lukrem/polewą czekoladową. Babka jogurtowa jest prosta i szybka w przygotowaniu :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 jajka w temperaturze pokojowej 1 szklanka mąki pszennej 1 budyń o dowolnym smaku u mnie czekoladowy

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania