wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez babki. Lubię puszyste, wilgotne, które z chęcią zjadamy. Moja babka jest z majonezem, który nie tylko jest do jajek ☺ . Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieBabka jest bardzo prosta ale pyszna. Babka znalazła się w piekarniku w ciągu 5 minut Nie jest sucha o lekko cytrynowym smaku. Polecam Wykonanie jest bardzo
Kuchnia PokoleńPyszna babka kakaowa:). Wilgotna i zarazem puszysta. Znajdziemy w niej ciasto o trzech różnych intensywnościach kakao a warstwy, które w niej widać robią świetny efekt wizualny:). 250g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka L 100ml mleka 2 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 9 łyżeczek kakao 1. Mąkę mieszamy
Szefowa kuchnimajonezie , zaparzaną babkę mojej mamy i podobną: babkę z kakao na majonezie . Tym razem babka marmurkowa oprócz margaryny zawiera dodatek oleju, który sprawia, że babka jest wilgotna i długo świeża. Polecam gorąco! 💗 Składniki: 2 szklanki maki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 op.cukru waniliowego 200 g miękkiej
Walijskie PichcenieProsta, pyszna babka jogurtowa. Wilgotna i długo świeża. Lepsza nawet na drugi dzień niż w dniu pieczenia :)) Po wystudzeniu była tak mięciutka, że z trudem udało mi się ją pokroić. Możemy wzbogacić ją o kandyzowaną skórkę pomarańczową, rodzynki, dowolne owoce czy startą czekoladę. U mnie wersja z borówkami :)) Zapraszam! Składniki: 220 g jogurtu naturalnego 200 g cukru
Walijskie Pichceniepostach na fanpage Ogrodu Botanicznego UW ( TU i TU i TU ). Przepis na to ciasto jest moją wiosenna wariacją na temat tej babki jogurtowej. Wilgotne, trochę ciężkie ciasto, niezbyt słodki placek, charakteru nadał mu rabarbar i lukier cytrynowy. Jogurtowy placek z rabarbarem ciasto: 225 g jogurtu naturalnego 180 g drobnego cukru do wypieków
Dzieje kuchennej Wiewiórydelikatnie zamieszać oba ciasta, piec w 180 C, grzanie góra/dół, około 50-55 minut, do suchego patyczka zimne ciasto wyjąć z formy i posypać pudrem cukrem - babka jest wilgotna, aromatyczna i smakuje wybornie..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiętalerz opakowanie polewy czekoladowej białej rozpuścić w kąpieli wodnej z 1 łyżką śmietany gęstej, polewa będzie lśniąca i nie pęka, polać babkę polewą i przystroić ozdbną czekoladką - babka jest wilgotna, aromatyczna...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięBabka jest bardzo prosta w wykonaniu i do tego pyszna. Maliny nadają lekko kwaskowatego smaku i miłego aromatu. Do tego babka nie jest sucha. Jajka ubić
Kuchnia PokoleńPuszysta, lekko wilgotna, długo świeża ... Babka cytrynowa. Dla mnie idealna do kawy lub popołudniowej herbaty. Lubię mieć "w zanadrzu" taką babeczkę, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, tym bardziej , że uwielbiam wszelakie babki i ciasta bez kremów :)) Składniki: 25 dag mąki pszennej 25 dag cukru 25 dag margaryny 4 jajka skórka otarta z 1 sparzonej
Walijskie Pichceniestrzeż Panie. Zaletą jej jest to, że robi się ją naprawdę szybko z niewielu składników, a smak jej jest obłędny. Sami sie przekonajcie. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 babka jest wilgotna smak ajerkoniaku bardzo wyczuwalny (niestety nie dla dzieci) lukier "jajeczny" dopełnia całość. Przepis "domowe-wypieki" Składniki na 12 porcji: 125 g mąki pszennej 125 g mąki ziemniaczanej
Kubki smakuWilgotna, pyszna babka marcepanowa z makiem. Przygotowuje się ją bardzo szybko, bez użycia miksera. Więc jeżeli nie macie jeszcze pomysłu co upiec to polecam Wam taką babkę "last minute". Składniki: 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 szklanka cukru 75 g marcepanu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 łyżki maku 3 jajka 2 szklanki mąki
Moja Galeria SmakuCzekoladowa babka marmurkowa Wilgotna, puszysta, czekoladowa....mniam...Prosta baba, nie tylko na Wielkanoc, czy pieczona w formie z kominem, czy też w prostokątnej, nie ma znaczenia, jest pyszna. Aby uniknąć zakalca, wystarczy, że wszystkie składniki będą miały temperaturę pokojową, wyjmijcie po prostu wszystko odpowiednio wcześniej z lodówki, a nic Waszej babie się nie stanie. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej
na moim stole...Od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką kolejnej książki siostry Anastazji. I to własnie w niej znalazłam przepis na babkę która bardzo przypadła mi do gustu i od
Krakowskie smaki Anidrugiej placówce. Więcej informacji znajdziecie na moim fan page'u na którego zapraszam, a teraz zaprezentuje Wam kolejną Wielkanocną propozycje - tym razem mocno cytrynową. Mówię tu o Babce cytrynowej, wilgotnym fajnym cieście. Lubicie cytrynę? W takim razie jest to idealna propozycja dla Was!"Składniki:4 jajka200 g masła1 szklanka cukru2 szklanki mąki100 ml mleka2 łyżeczki proszku do pieczeniaskórka z jednej
Słodkie Przyjemności