wieprzowina - 8831 przepisów (strona:69/589)

Kotlety mielone babci Basi 251

produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…,SS SSSSSkładniki : 1/2 kg wieprzowiny, ( biodrówka, szynka,łopatka, itp. ) 1 cebula, 1 jajko, 1 czerstwa bułka, 1 ząbek czosnku, majeranek wg uznania, sól, pieprz, vegeta czerwona, olej do smażenia, ( ja dodałam jeszcze trochę masła klarowanego

Pysznosci Babci Basi
Irlandzki gulasz wieprzowy na piwie. 161

brukselki (ja jestem) i w takim przypadku spokojnie można zastąpić ją brokułem. Co jeśli i ta opcja nie wchodzi w grę?  Nie wiem, pomyślcie sami ;) Składniki: 500 g wieprzowiny gulaszowej (łopatki) 2 marchewki 1 cebula 6 brukselek pęczek zielonej pietruszki 250 ml piwa typu stout lub porter 250 ml bulionu drobiowego 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka brązowego cukru

zadanie-gotowanie
Polędwica w sosie curry 185

Polędwica w sosie curry to już pełne danie obiadowe. W sosie dominuje smak słodkich ananasów oraz przyprawy curry, polędwica za to wykorzystuje klasyczna mieszankę przypraw do wieprzowiny, do tego pasować będzie ryż który polejemy sosem. Save Print Polędwica w sosie ananasowym Czas przygotowania:  20 minuty Czas gotowania:  25 minuty Całkowity czas:  45 minuty   Składniki 1 polędwica

zjem to blog kulinarny
Schab z kością w czerwonej cebuli ze śliwkami 258

śliwkowy. Mięso można podawać z gotowanymi ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania z patelni , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: cebula , imbir , sos sojowy , wieprzowina , śliwki

https:KKuchniaMniam
Roladki z cukinią i boczkiem. 147

Wczoraj pozostała mi duża część cukinii, więc postanowiłam ją dziś wykorzystać częściowo do roladek. Roladki z modrą kapustą pyszne po prostu! SKŁADNIKI: 8 plastrów cienko rozbitego schabu przyprawa do wieprzowiny, sól i pieprz 1 cebula 1 łyżka smalcu 1 łyżka masła klarowanego FARSZ: około 10 cm. cukinii 10 cm. białej części pora około 10 dag. boczku wędzonego parzonego 1 mała

Kuchnia Beaty
Węgierska zupa gulaszowa. 963

opanowane już dawno, czy właśnie dopiero je zgłębiłem - wiem tylko jakie są oczekiwania mojej drogiej blogowej wspólniczki, więc robię co w mojej mocy by sprostać ;) Składniki: 500 g gulaszowej wieprzowiny lub wołowiny (lub mieszanka) 1 cebula 1 pomidor 1/2 czerwonej papryki (opcjonalnie) 2 większe ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka mały kawałek selera 1 łyżka oleju (lub smalcu) 1 łyżeczka mielonej

zadanie-gotowanie
Quesadilla z indykiem i wieprzowiną 294

znacznie wrosła jakość tamtejszego jedzenia, poprzez przywiezione przez nich mięso. Może i ówczesnym czasie kuchnia meksyku nie należała do ubogich w składniki, to przyznać trzeba jednak rację, że drób, wieprzowinę, wołowinę czy znaczną część przypraw poznali oni dopiero w 1521 roku, po pierwszych najeździe przez wojska hiszpańskie. Niedługo później Meksykanie nie tylko hodowali kury czy krowy, ale również nauczyli się

Jacob Tastes
Zupa kukurydziana z klopsikami 275

podać od razu na talerzu razem z pomidorkami koktajlowymi. Posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad , Zupy Tagged: bulion , kukurydza , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
Kołduny litewskie i ciasto pierogowe na maślance 325

kroimy i szklimy na maśle. Do zeszklonej cebuli, na sam koniec smażenia, wrzucamy surowy czosnek i od razu ściągamy całość z ognia. Dokładnie studzimy. Mięso do nadzienia – wołowinę i wieprzowinę, pozbawiamy błonek i ścięgien, a następnie kroimy razem ze słoniną w dosyć drobną kostkę- mniej więcej 2/2cm. Mięso zmrażamy – dużo łatwiej mieli się lodowato zimne, twarde mięso i tłuszcz. Słonina

Karo in the Kitchen
Duszony schab w sosie ze świeżych ogórków z koperkiem 274

wymieszaną z mąką. Zagotować i na sam koniec dodać świeżo posiekany koperek. Można podać z młodymi ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad Tagged: bulion , ogórki , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
Wieprzowina z warzywami 230

przygotowana wieprzowina jest miękka i soczysta, chrupkie warzywa sprawiają, że danie jest świeże, lekkie i kolorowe. Składniki (dla 2 głodnych osób) : 30 dag schabu wieprzowego 1 cebula 3 marchewki 1 papryka 1 mała cukinia sos sojowy, pieprz 2 woreczki ryżu kurkuma Marynata: 1 łyżka sosu sojowego 0,5 łyżki oleju pieprz papryka słodka chilli curry 2 ząbki świeżego czosnku

Dobra karma
Cross Baltic Cooking | 30.0 – relacja 199

lada gratka... kucharze przygotowali m.in: białe szparagi w bułce tartej z parmezanem , zielony groszek ze słoniną, szczawiem i żółtkiem , dorsza z kaszanką, selerem naciowym i sosem drobiowymi oraz wyśmienitą wieprzowinę puławską z borowikami, selerem i morelami . Moje serce jednak podbił przepyszny deser - czereśnie, migdały i werbena cytrynowa . Muszę się przyznać, że tutaj na jednym deserze się nie skończyło

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami 288

Mieso z polędwicy wieprzowej jest, jak dla mnie, bardzo słodkie dlatego też nie chciałam przesadzić z tym dodatkiem bo nie przepadam za mięsem na słodko. Również zmieniłam obróbkę samej wieprzowiny - postanowiłam ją najpierw delikatnie obsmażyć a następnie chwilę dopiec w piekarniku. Wolę tak przyrządzać mięso gdyż wtedy mam pewność, że zostanie soczyste w środku. Przepis na glazurowane polędwiczki ze smażonymi

sierotka maRysia w kuchni
Konkurs QAFP i wytrawne zawijasy z ciasta francuskiego 175

dawna staram się kupować wieprzowinę oznaczoną znakiem QAFP. Tym bardziej ucieszyło mnie zaproszenie do wzięcia udziału   w kampanii  „Mięso i wędliny QAFP. Dobry Smak z Natury" ,  mającej na celu promocję kulinarnego mięsa wieprzowego i wędlin wieprzowych  wyprodukowanych w systemie jakości QAFP.  A dlaczego warto kupować mięso i wyroby QAFP? Powodów jest wiele: - mięso nie jest

Stare Gary
Karkówka "kebab" z piekarnika. 236

wszystkim smakowało! Zestaw: ryż, kebab i surówka- smaczny obiadek! SKŁADNIKI: 1,2 kg. karkówki 2-3 cebule MARYNATA: 1/2 szkl. oleju rzepakowego 3-4 ząbki czosnku łyżka przyprawy do wieprzowiny łyżka majeranku łyżka lubczyku łyżeczka pieprzu kolorowego z moździerza szczypta soli WYKONANIE: karkówkę kroimy na plastry rozbijamy lekko nakłuwaczem, składniki marynaty dokładnie mieszamy, zanużamy w niej mięso i zostawiamy

Kuchnia Beaty