wieprzowina - 8831 przepisów (strona:68/589)

KETO GULASZ CURRY (keto, LCHF, optymalny, paleo) 734

Idealnym posiłkiem na mroźne dni będzie lekko pikantne, pożywne i rozgrzewające mięsne curry. Orientalny aromat, bogactwo smaków i mięciutkie kawałki wieprzowiny sprawią że zapomnicie o zimie za oknem Do tego jest to niezwykle łatwe, szybkie i ekonomiczne danie jednogarnkowe, co my ludzie pracy lubimy najbardziej Składniki: 1,5 kg łopatki wieprzowej 60 g smalcu wieprzowego lub gęsiego 200g czerwonej papryki

Ola la LCHF
Pieczeń w glazurze z sosu barbecue 197

się Wam goście na weekend bez wahania podajcie im pieczeń w sosie BBQ. Miłego świętowania!  Składniki na 6 porcji Czas przygotowania: 500 g mielonej wołowiny 500 g mielonej wieprzowiny 1/2 czerwonej cebuli 3 ząbki czosnku 125 g płatków owsianych 1 jajko 250 ml mleka sól, pieprz Sos barbecue 250 ml pomidorowej passaty 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka

Słodki Kompromis
Najlepszy bigos świąteczny pieczony 2037

słodka są po połowie, a nie sama kiszona, jak to zazwyczaj bywa, – kapusta kiszona, a nie kwaszona! – kilka gatunków mięs, u mnie wieprzowina, kurczak, indyk i gęś, – stosunek mięsa do kapusty to 1:1, nie lubię bardzo kapustnych, – śliwki wędzone, a nie suszone, – dodatek czerwonego wina

To co kocham
Domowa mielonka wieprzowo-drobiowa w osłonce, parzona 356

zakonserwowanie 1,5kg mięsa. Wędlina jest odczuwalnie słona. Możecie bez szkody zmniejszyć ilość soli do 27g – w zupełności wystarczy (dzielimy sól w proporcji 9g do kurczaka, 18g do wieprzowiny).   Niech Was nie kusi dodawanie większej ilości przypraw – są mocno wyczuwalne, przy parzeniu w szczelnym opakowaniu, czyli w osłonce, nic nie przedostaje się do wody i smak nie ucieka. Zapisz

Karo in the Kitchen
Pieczony boczek z płatkami czosnku 149

nadaje kruchości. Zasada pieczenia mięsa wieprzowego brzmi: na 1 kg mięsa przypada 1 godzina pieczenia. Składniki: • kawałek boczku surowego ok. 700 g, u mnie z wieprzowiny rasy puławskiej • 4 ząbki czosnku • 1 łyżeczka majeranku • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Boczek umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i nakłuć wielokrotnie wykałaczką. • Posypać solą, pieprzem i majerankiem. • Czosnek

To co kocham
Żeberka w białej marynacie 113

samo przypieczenie na końcu daje ładny kolor i chrupiącą skórkę. Ja takie żeberka przygotowuję latem na obiad w ogrodzie. Użyłam żeberek z wieprzowiny rasy puławskiej, która jest już sama w sobie bardzo smaczna. Składniki: • 1 kg żeberek wieprzowych • 1 szklanka jogurtu greckiego • 3 łyżki majonezu • 1 łyżka musztardy • sól, pieprz do smaku

To co kocham
Polędwiczka z czerwoną kapustą i kopytkami 263

produkty #Ambition Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z kaszą , Dania z patelni , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: kapusta , kasza kukurydziana , wieprzowina , wino , żurawina

https:KKuchniaMniam
Wieprzowina w stylu śródziemnomorskim 136

danie "jemy" wszystkimi zmysłami: najpierw cieszy oko, później nozdrza a na końcu podniebienie. Przygotowane w ten sposób mięso jest dowodem na to, że wieprzowina wcale nie musi być nudna. Składniki: - pół kg szynki wieprzowej - 250 g pomidorków cherry - średnia cukinia - główka czosnku - kilka gałązek świeżej bazylii - 2 czerwone cebule Marynata: -  2 łyżki sosu sojowego (koniecznie kikkoman ! jeżeli nie mamy

Cook&Love
Golonka w piwie z kiszoną kapustą 212

zdanie. Golonka w piwie to naprawdę smaczny kąsek. Oczywiście golonka w piwie smakuje najlepiej ze smażoną kiszoną kapustą i porcją schłodzonego piwa. Tak, kiszona kapusta to nieodzowny dodatek do wieprzowiny. Smak golonki zależy od peklowania. Liść laurowy, ziele angielskie i wywar z warzyw nadają jej niebywały smak. Kupiłam gotową peklowaną golonkę, bo peklowanie zajmuje niemało czasu. Natomiast przyjemność pieczenia golonki

codojedzenia
NALEŚNIKI Z WIEPRZOWINĄ I MOZZARELLĄ 208

Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 szklanki wody 1 jajko 1 łyżka oleju 1 słoik salsy 40 dkg wieprzowiny 2 czerwone papryki ser Mozzarella rukola pomidorki koktajlowe 1 cebula 3 ząbki czosnku liść laurowy sól pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso umyć, włożyć do garnka razem z cebulą, czosnkiem, liściem laurowym. Zalać wodą, dodać sól

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Zupa z dynią i chorizo / Pumpkin and chorizo soup 200

będzie zbyt gęsta) 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1/2 szklanki śmietanki 36% 2 garści szpinaku Przygotowanie: W średnim rondlu rozgrzej 2 łyżeczki oleju i włóż kiełbasę wraz z wieprzowiną. Smaż do ładnego zarumienienia z każdej strony, po czym przełóż na talerz i odstaw. Do tego samego garnka włóż cebulę z czosnkiem i smaż na średnim ogniu do zeszklenia cebuli

karmelowy
Pulled pork, długo pieczona wieprzowina z domowym sosem barbecue 199

Pulled pork, w wolnym tłumaczeniu, to szarpana lub wyczesana wieprzowina. Nazwa pochodzi od sposobu podania mięsa, podzielonego na długie, cienkie włókna. Do przygotowania tej potrawy używa się karkówki lub łopatki wieprzowej, długo marynowanej i bardzo długo pieczonej.  Im dłużej pieczone mięso, tym bardziej soczyste i miękkie. Dobrze upieczona pulled pork, dosłownie rozpływa się w ustach. Mięso piecze się przez

Codziennik Kuchenny
Wielkanocny barszcz biały z klopsikami z białej kiełbasy 194

dodać do barszczu.  Gotować jeszcze 5 minut, dodając w tym czasie czosnek rozkrojony na pół i przyprawić do smaku. Składniki na klopsiki z białej kiełbasy: 1/2 kg mielonej wieprzowiny (łopatka lub szynka) 3 duże ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka soli 1 i 1/2 łyżki suszonego majeranku 1/2 łyżeczki mielonej kolendry lub pieprzu ziołowego  1/4 łyżeczki

Codziennik Kuchenny
Larb (laab, lap, laap, larp). Sałatka z mieloną wieprzowiną. 247

zwija się i zjada wraz z mięsem. Serwowana jest na ciepło lub zimno, w obu wersjach jest dobra, choć na zimno wydaje się mniej pikantna. Składniki: 25 dkg mielonej wieprzowiny (łopatka) 1 mała szalotka 1 dymka 1 czerwone i zielone chili 2 łyżki ryżu liście sałaty rzymskiej świeża kolendra 1/3 łyżeczki chili w proszku sok z 1/2 limonki 1/2 łyżeczki

Codziennik Kuchenny
Faszerowany schab pieczony w boczku 349

ściągnąć folię i zapiec jeszcze 15 min, licząc od momentu nagrzania się piekarnika. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: ajvar , boczek , wieprzowina

https:KKuchniaMniam