Lasagne bolognese 330Po prostu klasyka, którą warto od czasu do czasu wprowadzić do naszego menu. Plus tego dania jest też taki, że możemy go dowolnie urozmaicić o ulubione
Fabryka pomysłów
Karkówka w sosie pieczarkowym 187Od czasu do czasu dobrze jest zrobić jakieś mięso w sosiku….do ziemniaczków, ryżu czy kaszy gryczanej… Najczęściej wtedy kupuję karkówkę i przygotowuję ją
UgotujmyTo.pl
Pieczona łopatka wieprzowa ze śliwkami 277Pieczeń to wg mnie idealne rozwiązanie dla każdego, kto chce zaoszczędzić trochę czasu w trakcie przygotowań świątecznych. Taką pieczeń możemy przygotować sobie 1-2 dni przed
UgotujmyTo.pl
Schab suszony 210Już od dłuższego czasu mialam ochotę przygotować jakąś domową wędlinę, więc jak tylko zobaczyłam zdjęcie tego suszonego schabu to od razu wiedziałam, że na pewno go
UgotujmyTo.pl
Żeberka w kapuście 179Żeberka w kapuście to danie bardzo tradycyjne i bardzo pyszne. To jedna z potraw, które – podobnie jak bigos – najlepiej smakuje zimową porą, kiedy nasz
UgotujmyTo.pl
Mięso w słoiku 1705Jak już się upiekło domowy chleb, który rewelacyjnie smakuje nawet z samym tylko masłem, to czasami człowiekowi chce się jednak czegoś więcej na tej kromce chleba
UgotujmyTo.pl
Łopatka pieczona 259Łopatka pieczona to propozycja na szybki obiad, szybki to znaczy bez dużego nakładu pracy. Przygotowanie mięsa, wymieszanie marynaty i naszpikowanie czosnkiem to góra 10 min. Oczywiście
UgotujmyTo.pl
Tradycyjny gulasz wieprzowy 26750 dag mięsa z łopatki wieprzowej30 dag mięsa z szynki wieprzowej½ łyżeczki soli4 łyżki oleju1 duża cebula1 łyżka słodkiej papryki1 kostka mięsna2 listki laurowe10 ziarenek czarnego
Świat Domowej Kuchni
Schab po prowansalsku 2381,2 kg schabu bez kości500 g cebuli350 g pieczarekokoło 400 ml białego winaokoło 400 ml wody2 małe przeciery pomidorowemąka (do obtoczenia mięsa)1 kostka bulionu
Świat Domowej Kuchni
Polędwiczka wieprzowa a'la Wellington 256600 g polędwiczki wieprzowej opakowanie ciasta francuskiego 100 g szynki prosciutto (lub innej surowej, podsuszonej szynki) 150 g pieczarek, łyżka musztardy 1 żółtko50 ml oliwy
Świat Domowej Kuchni
Wątróbka wieprzowa z cebulką i jabłkiem 286500 g wątróbki wieprzowejmleko2 duże cebule1 kwaśne jabłko2 łyżki masłamąkaolej do smażeniasólpieprzWątróbka to jest jedyny rodzaj podrobów jaki akceptuje :) I muszę przyznać, że aromat smażonej wątróbki
Świat Domowej Kuchni
Polędwiczka zapiekana w cieście francuskim 2042 polędwiczki wieprzowe80 dag pieczarek1 cebula2 opak. gotowego ciasta francuskiego2 łyżki musztardypieprz, sólolej do smażeniamasłomajeranek1 żółtkoKiedy znudzi nam się tradycyjny sposób podawania polędwicy wieprzowej... proponuję wersję
Świat Domowej Kuchni
Sznycle wieprzowe z cebulką 3286 sznycli wieprzowych 3 łyżeczki musztardy4 łyżki mąki pszennej2 łyżeczki słodkiej paprykisóltłuszcz do smażeniaSznycle wieprzowe z cebulką to jeden z bardzo prostych przepisów, który doskonale
Świat Domowej Kuchni
Karmelizowane polędwiczki wieprzowe 227700 g polędwiczek wieprzowychtłuszcz do smażenia (masło klarowane)1 duża cebulasól pieprzSkładniki na marynatę:3 łyżki ostrej musztardy1 łyżka jasnego miodu2 łyżeczki tymianku2 łyżeczki majeranku1
Świat Domowej Kuchni
Polędwiczki w marynacie miodowo-musztardowej 2511 kg polędwiczek wieprzowych3 łyżki musztardyczubata łyżka miodusok z 1/2 cytrynyłyżka oliwy z oliwekolej do smażeniasólpieprzKolejny przepis na delikatne mięso z polędwicy wieprzowej. Przyrządzenie tego dania
Świat Domowej Kuchni