wieprzowina - 8831 przepisów (strona:488/589)

Leczo z fasolką szparagową Mamut 287

Czyli zupa na bogato lub obiad z jednego garnka... Składniki: 1/2  kg bardzo dojrzałych pomidorów (najlepiej malinowych)1 laska kiełbasy myśliwskiej300 g pieczonego lub gotowanego schabu300

Czerwień i błękit
Kiełbaski wieprzowo-ziemniaczane na "Małą Wielkanoc" 206

Dzień dobry, W Poniedziałek Wielkanocny, nazywany La Pasquetta lub "Małą Wielkanocą", Włosi mają zwyczaj wyjeżdżać za miasto, aby wspólnie z rodziną i przyjaciółmi brać udział w

Chilli Czosnek i Oliwa
Schabowy inaczej- czyli schabowy nie musi byc nudny 453

 Kochani czy schabowy musi być nudny? W żadnym wypadku nie :) By nasz kotlet nie był nudny nie bójmy się dodawać wszystkiego co lubimy- eksperymenty w

Smaki Edyty
Soczyste żeberka w keczupie 207

Pyszne aromatyczne żeberka zamarynowane w keczupie. Użyłam keczupu śliwkowego firmy Społem Kielce. Keczup ten nadał mięsku fajny posmak śliweczki i żeberka wyszły palce lizać. Zamiast keczupu

Monia miesza i gotuje
Bigosik ze świeżej kapustki 187

Nie ma jak prosty bigosik że świeżej kapustki z młodymi dodatkami prosto z warzywniaczka. Chrupiąca marcheweczka, głowa kapuchy i cebulka oraz dużo zieleninki. Warzywka młode więc

Monia miesza i gotuje
BEZGLUTENOWA ZAPIEKANKA WARZYWNA Z POLĘDWICZKAMI 267

   Zapiekanki uwielbia chyba większość z nas. Można je przygotowywać na najróżniejsze sposoby, z najprzeróżniejszych składników. Wszystkie smakują rewelacyjnie, to chyba za sprawą zapiekanego sera

Smaczne Zdrowe
Zupa orkiszowa 171

godzin. Gotujemy wywar mięsno-warzywny razem z ziarnami, cebulą i selerem. Czas gotowania wywaru ok. godziny. Najlepsze mięso na zupę to drób (indyk lub gęś). Można też użyć kawałka wieprzowiny z kością. U mnie akurat był aromatyczny rosół z kawałków gęsiny wraz z wywarem pozostałym po gotowaniu warzyw na sałatkę. Na koniec zupę doprawiamy solą i pieprzem, zakwaszamy sokiem

prawdziwe jedzenie
Karkówka z grilla 203

Czasem przychodzi mi wielka ochota na mięso z grilla. Jako, że mieszkamy w bloku, pakuję grillowanie urządzam u teściowej w ogródku. Dzisiaj chcę podzielić się przepisem

Czerwień i błękit
Schab pieczony z marchewką i ziemniakami 249

Prosty i łatwy w wykonaniu przepis. Mięso jest soczyste i kruche a dzięki dodatkowi warzyw za jednym zamachem mamy gotowy obiad dla całej rodziny. Składniki - 80

Świat Smaku
Cukiniowe leczo z klopsikami 185

Sezon na cukinię trwa więc musi być leczo. Na blogu jest już przepis na leczo z kiełbaską a teraz zapraszam na inną wersję z

Monia miesza i gotuje
Schab pieczony w warzywach 221

 Upieczenie schabu by nie był suchy, jest sztuką :) Jeeli zapamiętamy parę zasad- nasz schab będzie wilgotny, kruchy, soczysty i będzie rozpływał się w ustach. Pamiętajmy

Smaki Edyty
Kotlety a'la cordon bleu z kiełbasą paprykową 212

tylko w sąsiedniej w Austrii, Francji ale w każdym zakątku świata. Ma wiele odmian, mimo że tradycyjna wersja jest z cielęciną, to robi się go także z się wieprzowiny, piersi kurczaka, z nadzieniem z pieczarek, szynka prosciutto. Moja dzisiejsza wersja jest z paprykową kiełbasą. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym 322

Polecam Wam pyszne klopsiki wieprzowe w domowym sosie pomidorowym ze słoików, które zrobiłam w tym roku na zimę. A klopsiki w sosie pomidorowym to jedno z

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki schabowe panierowane 195

Schab wieprzowy można wykorzystać na różne sposoby, po obróbce może mieć różne oblicza. Jedni uwielbiają schab w postaci panierowanego kotleta . W ostatni weekend grupa blogerów przygotowywała potrawy z wieprzowiny na zamkniętą imprezę, która odbywała się w Gnieźnie w hotelu Nest z okazji otwarcia nowego skrzydła hotelu. Ja pokusiłam się by przygotować ze schabu panierowane roladki na dwa sposoby. Roladki schabowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ktoś nam podłożył świnię! …. 188

Weekend spędziliśmy bardzo czynnie, bo ktoś nam podłożył świnię!!!!!!!! Na zaproszenie właściciela hotelu Nest z Gniezna w ubiegły weekend 4-6.10 uczestniczyliśmy w warsztatach z wieprzowiny. Przerabialiśmy dwie półtusze od A do Z, począwszy od rozbioru półtusz, a na podaniu gościom gotowych dań kończąc. Efekty naszej pracy, były głównym punktem programu otwarcia nowego skrzydła hotelu. Warsztaty Wielkopolskiej Grupy Blogerów Kulinarnych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania