Schab po prowansalsku

Schab po prowansalsku

Schab po prowansalsku

1,2 kg schabu bez kości500 g cebuli350 g pieczarekokoło 400 ml białego winaokoło 400 ml wody2 małe przeciery pomidorowemąka (do obtoczenia mięsa)1 kostka bulionu grzybowego1 łyżeczka tymianku2 ząbki czosnku lub 2 kostki granulowanego2 łyżeczki ziół prowansalskicholiwasól i pieprzDzisiaj do dyspozycji na obiad miałam spory kawałek schabu. Ponieważ tradycyjne schabowe, mocno mi się już przejadły postanowiłam przygotować mięso w wersji duszonej. Wybór okazał się bardzo trafny. Mięso było mięciutkie, tak, że mo... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, mięso, zupa pomidorowa, pieczarki, zupa grzybowa, kotlety, kotlet, schabowe, obiad, mięso duszone, wieprzowina, czosnek w ziołach, mięso na obiad, pieczarki do obiadu, dania bez mięsa, kotlet schabowy z pieczarkami

Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.