przepis na żurek znajdziecie w najnowszym Coolmagu No to jak już macie wszystko wysprzątane na błysk, zakupy zrobione i teraz bezradnie rozkładacie ręce, bo nie wiecie co podać na Wielkanocny stół trochę postaramy się Was zainspirować. Jeśli na widok jakiegoś zdjęcia Twoje ślinotoki zaczną bardziej intensywnie pracować, kliknij na nie, przejdziesz do przepisu, później to już tylko biegnij do kuchni
Kuchnia w opałachjuż czasu na pieczenie, poza domowych chlebem oczywiście, dla niego zawsze znajdzie się czas! Coś czuję, że szykuje się pracowity sobotni wieczór. Na dziś przygotowałam dla Was przepis na Wielkanocne ciasteczka czekoladowe. Bardzo fajny i szybki sposób przygotowania świątecznych smakołyków niewielkim kosztem. Jeżeli święta spędzacie razem z dziećmi tym bardziej polecam ten przepis!" Składniki:100 g masła100 g cukru
Słodkie Przyjemnościnależy zrobić aby wyszła idealna? Każdy ma swoje sposoby, mam i ja - a dzięki temu i Wy zaraz je mieć będziecie. Poniżej przedstawiam Wam mój sposób na wielkanocną babę drożdżową krok po kroku. Jeżeli lubicie eksperymentować polecam dodanie masy serowej. Dzięki niej baba zyskuję na smaku. Ale to nie jest przymus, bez niej babka jest równie dobra, prawdziwie
Słodkie Przyjemnościsamego rana :) Mokrego Dyngusa wszystkim :)Wir przygotowań do tego rodzinnego czasu jaki mamy możliwość spędzić wszyscy razem pochłonął mnie na tyle, że nie znaleźliście na blogu żadnego przepisu na wielkanocne smakowitości. Wybaczcie!Dzisiaj garść migawek ale już niebawem pojawią się nowe i cudownie pyszne receptury!moja dekoracja kuchenna
Dzieje kuchennej Wiewiórytych malenkich zielonych listkach przypominamy sobie przed Swietami Wielkanocnymi.Wlasnie wtedy je wysiewamy,by stanowily ozdobe wielkanocnego stolu.Bowiem rzezucha jest jednym z symboli Wielkanocy.Warto jednak pamietac o niej przez caly rok,bo to prawdziwa skarbnica witamin i mineralow w" zasiegu reki".Nic dziwnego,rzezucha jest symbolem odradzajacego sie zycia i sil witalnych.Ma pikantny,intensywny smak,co nie kazdemu moze odpowiadac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mozna zamrozic.Za babkami drozdzowymi nigdy nie przepadalam i nigdy ich nie pieklam.Dopoki nie zobaczylam babki tutaj: http://zapachchleba.blogspot.de/2014_03_01_archive.html. Zamarzyla mi sie po raz pierwszy drozdzowa, ogromna wielkanocna baba.Dodatek mleka kokosowego jak dotad sprawdzil sie w kazdym moim przepisie,dlatego chetnie go uzywam i bardzo lubie jego subtelny,lekko slodki posmak.Wiele drozdzowych buleczek upieklam juz z dodatkiem mleka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wydmuszek z jajek30 dkg piersi z kurczakawłoszczyzna8-9 łyżeczek żelatyny (na 1 litr płynu)Do dekoracji:kukurydza konserwowagroszek konserwowyugotowana marchewkanatka pietruszkiJajka Wielkanocne z mięsnej galarety, to nietypowa propozycja podania doskonale ogólnie znanej przystawki, która bez wątpienia zrobi wrażenie na naszych gościach lub pozostałej części rodziny.UWAGA! Robiąc wydmuszki pamiętajmy o tym, aby otwór zrobić po szerszej stronie jajka!Wydmuszki z jajek
Świat Domowej Kuchnicukru 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 15 dag mąki pszennej 10 dag mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowegoNie ma Świąt Wielkanocnych - bez świątecznego baranka :) Tym razem przypomnę prosty przepis, który można wykorzystać do wykonania figurek z ciasta, pieczonych w specjalnych do tego celu przeznaczonych foremkach. Jajka utrzeć z masłem. Ucierając, dodać cukier, cukier
Świat Ciastamleka 1 jajko 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki soli 1/4 szklanki oliwy 4 szklanki mąki pszennej 2 żółtka do posmarowania ciastaW tym roku postanowiłam zmierzyć się z wyplataniem koszyczka wielkanocnego – oczywiście z ciasta :) Najpierw połączyć letnią wodę z mlekiem. Do kubka włożyć drożdże, zalać dwoma łyżkami mieszanki wody z mlekiem, wymieszać aż drożdże się rozpuszczą i odstawić na kilka minut
Świat Ciastafirmy Tescoma w ramach świątecznego testowania otrzymałam foremki do wykonania uli.W fajnych Wielkanocnych wzorach: jajko, króliczek i kurczaczek.Składniki:200 g orzechów włoskich200 g cukru pudru1 białkoforemki do ciastek uli Delicja Tescomypół puszki masy kajmakowejwafle tortoweWykonanie:Orzechy mielimy, dodajemy cukier puder, białko. Dokładnie mieszamy.Wstawiamy do lodówki na min. godzinę na schłodzenie.Schłodzoną masę wkładamy do foremek, ściskamy, dołaczonym dzióbkiem robimy
Z Majeczką w kuchnibardzo pracowite dni, bo to gorący czas dla wszystkich pracujących w handlu, więc nie wiem czy będzie czas,aby zajrzeć na bloga :(Dlatego już dziś życzę wszystkim udanych Świąt Wielkanocnych.Życzę słońca, śpiewu ptaków za oknem, spokoju duszy.Niech to będzie czas wzajemnej życzliwości i przebaczenia.Niech każdy z was wykorzysta ten czas jak najlepiejznajdując chwilę czasu dla siebie i swoich bliskich
Walijskie Pichcenieblaszce, przepędzlować białkiem. W każdą kurkę lekko wcisnąć jajeczko cukrowe i przylepić wąski paseczek ciasta. Piec w temp.180stop.około 8min. Takie kurki lub ptaszki będą ładną, jadalną ozdobą stołu wielkanocnego. Uważać na jajeczka cukrowe, ponieważ niektóre zbyt długo pieczone niestety rozpuszczają się
Kulinarny karnet ChristopheraAvocado with egg. Przepis na tak podane jajka, znalazłem na blogu Kulinarna fuzja [TUTAJ]. Od razu wiedziałem, że jest to pomysł, który wykorzystam podając na śniadanie wielkanocne. Mam taką zasadę, zanim coś podam rodzinie, sam najpierw muszę sprawdzić smak. Tutaj się nie zawiodłem. Smak dojrzałego awokado z płynnym żółtkiem jest rewelacyjny. Składniki. 1 awokado 2 małe jajka
Kulinarny karnet Christophera