Składniki: 100g płatków owsianych 100g wiórków kokosowych 130g mąki 100g cukru 90g miodu ½ łyżeczka sody 130g masła Wykonanie: Wszystkie suche składniki z wyjątkiem sody wymieszać ze
The Sweet DamselSkładniki: 4 jajka 0,5 szklanki cukru Ok 200g wiórków kokosowych Szczypta soli Wykonanie: Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczypta soli, pod koniec ubijania
The Sweet DamselSkładniki: 85 g płatków owsianych 85g wiórków kokosowych 100g mąki 70g cukru pudru 100g masła 1 łyżeczka sody 1 łyżka miodu Przygotowanie: Płatki, mąkę, wiórki i
The Sweet DamselPrzedstawiam Wam przepis na świetne ciasto. Jest to bardzo łatwe w przygotowaniu i tanie ciasto. Ciasto wyrosło super. Można je również przełożyć powidłami lub kremem
The Sweet DamselPrzepis na to kruche ciasto otrzymałam kilka lat temu od przyjaciółki :) Jest rewelacyjne i rozpływa się w ustach. Z okazji przyjazdu moich rodziców, postanowiłam zrobić szarlotkę
The Sweet DamselZainspirowana przepisem Grzegorza Łapanowskiego, postanowiłam upiec dorsza pod pierzynką z bułki tartej, natki pietruszki, czosnku oraz soku z cytryny :) Składniki: ok 500 g fileta z dorsza
The Sweet DamselSkładniki: 1 kg filetów ryby 1 słoik ogórków konserwowych 1 słoik papryki konserwowej 2-3 duże cebule mąka 3 jajka olej Zalewa: 2 szklanki wody 1/2
The Sweet DamselCiasto wymyśliłam wczoraj wieczorem, dodałam do niego wszystko to, co lubi mój partner. Nie do końca wiedziałam czy się uda, ale efekt końcowy mnie zadowolił :) Na
The Sweet DamselOd kilku tygodni miałam straszną ochotę na bezę, ale jeszcze większego lenia... Dziś robiąc zakupy, rzucił mi się w oczy serek mascarpone i bez zawahania włożyłam
The Sweet DamselPisałam o tym kilkukrotnie, że bardzo lubię piec ciasta warstwowe, które wymagają cierpliwości i czasu, także nic dziwnego, iż zdecydowałam się przyrządzić kolejnego już Napoleona. Tego
Przepisy AleksandryOd lat gości na naszym stole. Niby nic takiego- kawał mięsa, trochę czosnku, garść ziół i przypraw, pięć minut i zrobiona, a później niekończące się oczekiwanie
Rozpustne gotowanieMuszę się przyznać, że przez wiele lat na samą myśl o dodaniu do sałatki ananasa ściskało mnie w żołądku. Zraziłam się próbując takiego
Rozpustne gotowanieSchabowy w moim domu gościł od zawsze i pewnie nic w twej kwestii się nie zmieni. A że Męża mam mięsożercę (ewentualnie rybożercę
Rozpustne gotowanieJesień w pełni. Jabłonie w tym roku obrodziły, więc od rana do wieczora przerabiamy jabłka :-) Lubimy wszelkiego rodzaju jabłeczniki i szarlotki, więc
Rozpustne gotowanieUwielbiam to danie, nie jest tak ciężkie jak tradycyjny bigos z kapusty kiszonej, ma delikatniejszy smak, jest idealnym daniem na jesienno-zimowy obiad
Rozpustne gotowanie