wielkanoc - 15663 przepisów (strona:806/1045)

Eklerki. 149

     Chrupiące, wytrawne ciasto, skrywające aksamitny, słodki, waniliowy krem. Każdy kęs rozpływając się w ustach przenosi mnie do deserowego nieba :-) Uwielbiam eklerki, a

Rozpustne gotowanie
Bitki w sosie musztardowym. 175

     Aromatyczne, mięciutkie kawałki soczystego mięsa, skąpane w pysznym, aksamitnym sosie musztardowym. Nieskomplikowane, smaczne danie, które pozwoli nam urozmaicić codzienne obiadki ;-) Polecam!!! Składniki na

Rozpustne gotowanie
Karpatka. 164

     Ostatnio odwiedziła nas moja siostrzyczka, która tak jak ja uwielbia słodkości, a najbardziej chyba ciasta z kremem. Kiedyś skarżyła się, że już dawno

Rozpustne gotowanie
Roladki wieprzowe z mięsem mielonym. 208

     Przygotowałam je na jedną z imprez rodzinnych i okazały się hitem!!! Cieniutko rozbite mięsko nadziane soczystą masą z mięsa mielonego, do tego papryka

Rozpustne gotowanie
Kandyzowana skórka pomarańczowa z dodatkiem kumkwatu. 158

     Jest wspaniałym, aromatycznym dodatkiem do ciast. Uwielbiam taką domową, swojską, wykonaną własnoręcznie w domowych pieleszach. Idealnie współgra z białym lukrem np. na serniczku

Rozpustne gotowanie
Panierowana pierś z kurczaka z cytrynową nutą. 184

     Jest pyszna, soczysta, a delikatna nuta cytryny delikatnie podkreśla smak drobiowego mięska. Do tego jeszcze chrupiąca panierka, skrywająca aromatyczne wnętrze.... mmmm... pyszności!!!  

Rozpustne gotowanie
Bitki w sosie tymiankowym. 174

     Nie ma to jak poczciwy kawał mięsa, skąpany w pysznym, aromatycznym sosie. Mój mąż bardzo lubi to danie, toteż często gości na naszym

Rozpustne gotowanie
Roladki z kurczaka z koperkiem. 156

     Te małe cudeńka zawsze wzbudzają zachwyt. Pięknie się prezentują, szybko się je przygotowuje, ale co najważniejsze są pyszne. Delikatne drobiowe mięsko wypełnione koperkiem

Rozpustne gotowanie
Kurczak pieczony na tymianku. 132

     Jest to danie dla wszystkich zamiłowanych mięsożerców :-) Chrupiąca, złocisto-brązowa skórka, skrywająca soczyste, aromatyczne mięso... Najważniejsze to dobrze przyprawić kurczaka, a reszta sama

Rozpustne gotowanie
Barszcz biały. 130

    Jako że wiosna w tym roku nas rozpieszcza i zawitała nieco wcześniej, cały wolny czas poświęcam pracom w ogrodzie. A jest co robić. Toteż

Rozpustne gotowanie
Kiełbasa w słoiku. 263

     Święta za pasem, więc najwyższy już czas rozpocząć do nich przygotowania. Ja zaczęłam od przyrządzenia swojskiej, domowej kiełbasy w słoiku. Jest przepyszna!!! Jeśli

Rozpustne gotowanie
Jogurtowe babeczki do koszyczka. 115

     Dzisiaj zapraszam na pyszne jogurtowe babeczki z delikatną nutą wanilii. Są proste w wykonaniu, mięciutkie, puszyste, wilgotne i wręcz rozpływają się w ustach

Rozpustne gotowanie
Chałka. 184

     Dziś upiekłam chałkę z mojego ulubionego przepisu. Chrupiąca skórka obsypana maślaną kruszonką. skrywająca mięciutkie, pulchniutkie, smakowite wnętrze. Jest pyszna, w sam raz na

Rozpustne gotowanie
Kandyzowana skórka cytrynowa. 177

     Nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez drożdżowej baby, sernika i strojnych mazurków. Staram się je zawsze ładnie udekorować (z różnym skutkiem), a jak

Rozpustne gotowanie
Chleb do żurku. 150

     Już coraz bliżej Święta, więc pomyślałam sobie, że czas najwyższy przedstawić mój przepis na chlebki na żurek. Piekę je od lat, nie tylko

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania