Dziś przedstawiam Wam kolejny przepis na jajka faszerowane. Tym razem w nieco w innym stylu, a mianowicie - faszerowane skorupki. Farsz oparty jest na pieczarkach, a cały
Codzienne GotowanieDziś chciałabym Wam przedstawić wspaniałą sałatkę, idealną na imprezy, ponieważ prezentuje się bardzo wytwornie. Jest zdrowa i bardzo smaczna. Polecam! Wraz ze mną wariacje na temat
Codzienne GotowanieDziś w ramach wspólnego gotowania postanowiłyśmy przygotować danie ze szparagami. Początkowo chciałam zaprezentować zupę i choć była bardzo smaczna, to niestety niezbyt fotogeniczna. Dlatego też postanowiłam
Codzienne GotowanieDziś przedstawiam kolejny pomysł na ciekawą przystawkę, która bardzo ładnie prezentuje się na stole - pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka. Jest to idealne "finger food" na wszelkiego
Codzienne GotowaniePrzepis na te kotleciki podpatrzyłam na blogu Filozofia Smaku , a ponieważ strasznie mi się spodobał - zawiera moje ulubione składniki - buraczki i fetę, postanowiłam go wypróbować. Kotleciki
Codzienne GotowaniePrzedstawiam Wam wspaniałą i bardzo smaczną przekąskę, która idealnie nadaje się na Wielkanocny stół, ale także na każdą inną imprezę. Smakuje wyśmienicie i wygląda bardzo ciekawie
Codzienne GotowanieW ramach współpracy dostałam sosy od firmy Folwark. Zastanawiałam się jak nietypowo je wykorzystać. Piekąc schab pomyślałam, że fajnie byłoby do marynaty dodać remuladę duńską. I
Ewa w kuchniDziś pokarzę Wam dlaczego warto zrobić puder pomarańczowy . Otóż jak Wam niedawno wspominałam puder ten ma cudowny zapach i słoneczną barwę, a
Rozpustne gotowaniePowiem szczerze że jest to moje pierwsze ciasto które upiekłam w wypiekaczu do chleba. Wypiekacz posiadam już dobrych kilka lat i nie wiem dlaczego dopiero teraz
Moje Małe CzarowanieDziś kochani zapraszam Was na pyszny likier mleczny. Jest gęsty, słodziutki i naprawdę banalny w przygotowaniu. Zrobiony jest zaledwie z dwóch składników, dzięki
Rozpustne gotowaniePorzeczki niestety już mrożone ale jakże pyszne, aromatyczne i dzięki nim powstała pyszna baba. Baba na maślance jest puszysta, wilgotna i bardzo szybko znika. Polecam tak
Moje Małe CzarowanieBardzo atrakcyjne, kuszące ciasto, przyznacie, że wygląda świetnie, a równie wspaniale smakuje! Połączenie smaku wiśni i czekolady daje wspaniały efekt, a jeszcze wzmocniony nutą użytego cynamonu
kgwjanczewoFajna przekąska na przyjęcia dla gości. W kilka minut stworzymy bardzo pyszną i efektowną przekąskę. Zapraszam do próbowania. Koreczki z białej kiełbasy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszny domowy boczek pieczony. Zachęcam Was do robienia domowych mięs bo wiemy co jemy. Wiem, powtarzam się ale patrząc w sklepach na wędliny, które różnią się
Ewa w kuchniNa dobry, słodki początek tygodnia, c udne połączenie smaków - słodka czekolada i kwaskowa żurawina. Nie wiem jak Wam ale mnie już na myśl przychodzą święta
Nie tylko w kuchni