
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć babki, dlatego poniżej zamieszczam przepis na babkę... z 7 Up-em, który pełni tu rolę spulchniacza. Moja propozycja nie jest pracochłonna, a efekt końcowy bardzo smaczny :) Babka jest puszysta, cudownie wilgotna, słodka, z orzeźwiającym posmakiem cytrynowo-limonkowym. Polecam serdecznie. Składniki: 340 g masła 3 szklanki * cukru (dałam trochę mniej) 5 jajek 3 szklanki mąki pół łyżeczki soli 1 szklanka napoju 7 Up (zamienniki: Sprite lub inny napój gazowany o smaku cytry... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...