wielkanoc - 15663 przepisów (strona:722/1045)

BABKA PIASKOWA 196

Dziś przepis na dwukolorową babkę piaskową. Prosta w przygotowaniu, puszysta, doskonała do popołudniowej kawki :) Świetnie sprawdzi się także na świątecznym stole. Uwielbiam takie babki a Wy

Zrób to smacznie
BEZOWY TORT PIÑA COLADA 216

Puszysty, lekki blat bezowy udekorowany delikatnym kremem kokosowym przygotowanym na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Z nasączonymi w rumie lub likierze malibu wiórkami kokosowymi. Z

cool and minty
CIASTO KUBECZKOWE Z GRUSZKAMI I ŚMIETANKOWYM FROSTINGIEM 189

Dzięki dodatkowi jogurtu naturalnego ciasto jest wilgotne i długo utrzymuje świeżość. Jak każde jednak ciasto z dodatkiem mleka, jogurtu czy maślanki, tak także i to ciasto

cool and minty
CHRZANOWY ŻUREK Z KASZĄ JAGLANĄ 150

Wielkanocna zupa w niecodziennym wydaniu. Tym razem z dodatkiem kaszy jaglanej, która zaskakująco dobrze komponuje się z lekko kwaskowatym smakiem żurku i jest zdrowszą alternatywą dla

cool and minty
ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM 160

Pyszna, delikatna i zachwycająca kolorem roladka, którą odkryłam kilka lat temu. Jest banalna w przygotowaniu, pięknie prezentuje się na świątecznym stole, świetnie sprawdza się

cool and minty
MAZUREK Z CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI 115

Pyszny mazurek przygotowany na rozpływającym się w ustach kruchym spodzie. Z puszystym kremem przygotowanym na bzie maskarpone i ubitej na sztywno kremówki, ze świeżymi truskawkami i

cool and minty
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I TRUSKAWKAMI 202

Rewelacyjny i bardzo efektowny, a przede wszystkim wielokrotnie wypróbowany deser. Kruchutkie i delikatne krążki bezowe tym razem przełożyłam puszystym i lekkim kremem kawowym oraz świeżymi truskawkami

cool and minty
CIASTO Z AWOKADO, PISTACJAMI i LIMONKOWYM LUKREM 170

Jeśli poszukujecie nietypowych smaków i połączeń wypróbujcie łatwe w przygotowaniu ciasto z dodatkiem awokado i skórki otartej z limonki. Jest soczyście zielone, pięknie prezentuje się na

cool and minty
BABKA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI 158

Ciasto jest puszyste, delikatne i jednocześnie wilgotne. Trzymane pod przykryciem nie traci świeżości przez około 4-5 dni. Wykończyłam je perfekcyjną polewą czekoladową z dodatkiem żelatyny

cool and minty
SAŁATKA JARZYNOWA 124

Klasyczna polska sałatka przygotowana z gotowanych ziemniaków, marchewki, pietruszki i selera. Z dodatkiem zielonego groszku, domowych ogórków kiszonych i delikatnego sosu majonezowo -musztardowego. Najczęściej przygotowuję ją

cool and minty
SAŁATKA Z KURCZAKIEM, JARMUŻEM I KOMOSĄ RYŻOWĄ 140

Pożywna, zdrowa i kolorowa sałatka, której podstawę stanowi quinoa (komosa ryżowa) oraz soczysta i dobrze doprawiona pierś kurczaka.  Z dodatkiem awokado, soczystego mango oraz smażonej

cool and minty
CIASTO Z ŻURAWINĄ I LUKREM KRÓLEWSKIM 159

Nieskomplikowane ucierane ciasto, które zawsze wychodzi i udaje się nawet wybitnie słabym kucharzom. Słodkie i kwaśne jednocześnie, z delikatnym aromatem skórki pomarańczowej. Można je przygotować z

cool and minty
PASTA JAJECZNA 141

Pasta kanapkowa przygotowana ze składników które najczęściej mamy pod ręką. Z perfekcyjnie ugotowanymi jajkami ( z zachowaniem wilgotnego, miękkiego żółtka), z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami i pokruszoną

cool and minty
SAŁATKA WIOSENNA 155

Wiosenna sałatka z ugotowanych na parze różyczek brokuła, sałaty lodowej, plastrów chrupiącej rzodkiewki, ogórka i jajka. Doprawiona pysznym sosem na bazie majonezu, musztardy ziarnistej i tartego

cool and minty
KRUCHY SPÓD DO MAZURKA 224

Niezawodny przepis na spód do mazurka, który dzięki dużej zawartości tłuszczu posiada charakterystyczną kruchą strukturę i idealnie odchodzi od formy. Przykrycie folią i pieczenie z obciążeniem

cool and minty

Proponowane wyszukiwania