wielkanoc - 15663 przepisów (strona:714/1045)

Ciasto Prince Polo 124

Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki kakao krem 1 budyń waniliowy 400 ml mleka 2 łyżki cukru 1 kostka margaryny

kgwjanczewo
Sałatka Leśna Polana 542

Tę sałatkę zrobiłam po raz pierwszy na urodziny dziecka. Jest bardzo efektowna i smaczna. Robi się ją szybko, a po przygotowaniu najlepiej schłodzić ją w lodówce

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sałatka pieczarkowo-porowa 543

pyszna sałatka,ciekawa propozycja na wszystkie  imprezy jak również na wigilię bo jest bez mięsa-polecam Składniki: duży por, 500g pieczarek 4 duże ogórki kiszone

Swojskie jedzonko
Babeczki z łososia z różą ziemniaczaną 114

Połączenie idealne łososia ze szpinakiem. Przekąska typu „piękna i inteligentna”, która powstała w mojej kuchni na Konkurs Kreatywny II

To co kocham
Filet z indyka faszerowany pieczarkami 103

Trochę więcej pracy niż zwykle i można wyczarować pyszne mięsko na niedzielny obiad. Jedliśmy takiego indyka na Noworocznym obiedzie u Mamy Sławka

To co kocham
Sałatka jajeczna z tuńczykiem 130

Przedstawiam Wam dzisiaj sałatkę, która od bardzo dawna gości u nas na świątecznym wielkanocnym stole. Jest wielowarstwowa, ładnie się prezentuje, dobrze smakuje i

To co kocham
Sos wiosenny do wędliny 109

Bardzo prosty sos z jajkami i chrzanem, który pasuje do wędliny, sera żółtego, pieczeni i nawet jajek. Dodatek zieleniny powoduje, że

To co kocham
Jajka w sosie tatarskim 330

Święta tuż…tuż. A na talerzu krokusy… Przedstawiam Wam moje następne propozycje menu świątecznego . Będzie tego więcej! A dzisiaj

To co kocham
Babka piernikowa 107

Tanie i ekspresowe ciasto z jednego jajka! Jest bardzo lekkie i najlepiej smakuje jeszcze na ciepło. Samo przygotowanie to tylko 10

To co kocham
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 125

Następna odsłona menu wielkanocnego. Tym razem jajka faszerowane wędzonym łososiem z pikantną masą żółtkową. Przekąska nie tylko na wielkanocny stół. Składniki: • 6 jajek • 2

To co kocham
Babka marmurkowa 105

Królowa świątecznych wypieków – wielkanocna babka i kolejny przepis z zeszytu mojej Mamy – Babka marmurkowa, zwana także łaciatą. Gładka, puszysta i bez

To co kocham
Galaretki z kurczaka 122

Jako dziecko szczerze nienawidziłam tego dania.! W domu rodzinnym Babcia a potem Mama robiły piękne dekoracj e galaretek, takie małe dzieła sztuki. W akademiku

To co kocham
Pieczeń drobiowa a la pasztet 84

Ta pieczeń to smak mojego dzieciństwa, tylko nazywaliśmy ją pasztetem babci Lodzi. Babcia też ją nzywała „chlebkiem”, ale nie mam pojęcia dlaczego

To co kocham