wielkanoc - 15663 przepisów (strona:65/1045)

Jak przeżyć Wielkanoc? 81

kontrolę nad swoimi zachciankami. Od wtorku szybciutko wróć do dotychczasowych zdrowych nawyków i aktywności. Życzę Wam spokojnych, wesołych, rodzinnych i pysznych Świąt:) Iwona Iwona dietetyk Nowy post Jak przeżyć Wielkanoc? pojawił się w Wypieki i Rumience

Wypieki i Rumieńce
Śledzie po królewsku najlepszy przepis 100

nich dań jest dla mnie wielką przyjemnością. Śledzie po królewsku są pyszne i szybkie w wykonaniu, świetnie sprawdzą się na wszelkiego rodzaju święta: Wigilię, Boże Narodzenie, również na Wielkanoc, ze względu na ugotowane na twardo jajka, czy też jako zimna przystawka na innych imprezach, typu imieniny, urodziny , Sylwestra czy inne spotkanie rodzinne. Sałatka śledziowa po królewsku jest nie tylko bardzo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczeń z szynki, obiadowa klasyka 95

zostanie zjedzone na ciepło , idealnie nada się na kanapki na zimno.. Plus majonez , jajko na twardo, rzodkiewka, sałata, szczypiorek.. rozpustnie ..i pysznie ..mniam Nie tylko na Wielkanoc ale też na zimowy posiłek składniki na dużą rodzinną pieczeń (ma zostać na zimno na kanapki ): 1,5-2 kg szynki bez kości i skóry tzw. kulka 12 goździków roztartych

Ogrodnik w podróży
Barszcz biały chrzanowy na zakwasie z jajem i boczkiem 102

barszcz biały chrzanowy je się tylko w Wielkanoc? a kto tak powiedział? on jest smaczny o każdej porze roku i smakuje obłędnie. Dziś wersja na własnym zakwasie, zrobicie go sami bo to rzecz prosta. Potem będziecie delektować się wspaniałą zupą przez cały rok. Barszcz chrzanowy na zakwasie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Mini babeczki cytrynowe 148

nich cytrynowy lukier, ale nie można mieć wszystkiego, limonka w środku, niech się cieszy ;)  Oczywiście takie babeczki można przygotować każdego dnia w roku, a nie tylko na Wielkanoc.  Cytrynowe mini babeczki Składniki: 1)       200 g mąki 2)       2 jajka 3)       6 łyżek soku

Na kulinarnym poligonie
Barszczyk biały ze śmietaną 108

barszczyk smakuje zawsze i o każdej porze, polecam na Wielkanoc bo u mnie taki był ale cały rok go zajadamy i jest przepyszny. Idealnie nakarmi, odżywi i smakuje obłędnie. Gotuje się go szybciutko, potem szybciutko znika, polecam do wykorzystania. Barszcz zabielany. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Różowe jajka faszerowane groszkiem 162

Przepis co prawda z Wielkanocy, ale zdecydowanie polecam na każde śniadanie :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Różowe jajka faszerowane groszkiem 162

Przepis co prawda z Wielkanocy, ale zdecydowanie polecam na każde śniadanie :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Krōlik bez wynŏkwiania (Królik bez wydziwiania) 115

Wielkanoc wszyndzie1 połno2 krōliczkōw i hazokōw3, to żech sie pomyśloł, że do brytfanki tyż sie jednego wciepna4 😉 Tyn recept5 je richtich6 ajnfachowy7, ale [...] Artykuł Krōlik bez wynŏkwiania (Królik bez wydziwiania) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Babka ucierana z zielonym pudrem 101

polewy a i tak pięknie jest Ciasto wychodzi ciasto mięciutkie, wilgotne, lekkie, naprawdę smaczne! Babkę można wzbogacić garścią rodzynek albo innych ulubionych bakalii. Kochani Zdrowych, Spokojnych, Pogodnych Świąt Wielkanocy! PRZEPIS BABKA UCIERANA Z ZIELONYM PUDREM Składniki: 250g masła 4 duże jajka 2,5 szkl mąki orkiszowej jasnej typ 650 1,5 łyżeczki proszku dopieczenia 1 szkl cukru 1 aromat waniliowy

Dorota Smakuje
Karkówka pieczona 104

śniadanie lub kolację. Świetnie smakuje podana na ciepło w roli obiadowej: w sosie własnym z ziemniakami i surówką. To mięsny wypiek, który sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach czy na Wielkanoc. Karkówkę pieczoną polecam z domowym, szybkim w przygotowaniu i niezwykle smacznym sosem chrzanowym z mojego przepisu. Jeśli lubisz dania z karkówki spróbuj koniecznie pysznej i aromatycznej karkówki po cygańsku . Karkówka

Zasmakuj Kuchni
Mazurek kajmakowy 91

Gąska Albert – duża Dodaj do koszyka Deska Gąska Adrianna – średnia Dodaj do koszyka Deska Gąska Antonina – średnia Dodaj do koszyka Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc: – jajka faszerowane w 3 kolorach – babka majonezowa – babka piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku

nietylkopasta.pl