Wegański pasztet z soczewicy i kaszy jaglanej z dodatkiem marchewki, pietruszki i ziaren słonecznika. To świetna alternatywa dla mięsnych pasztetów. Przepyszny zarówno na ciepło jak i
Oryginalny smakBoczek, który pachnie miodem i ma ostrą nutę, polecam! Co nam trzeba? kawałek boczku- wybierzcie jak najchudszy z cienką skórą (około 1,5 kg), marynata: 3
LatosiowydomCiasto Jamajka Pyszne, warstwowe ciasto z bananami, galaretką i kremem śmietankowym, a całość delikatnie przełamana smakiem kwaskowego dżemu. Bardzo efektowne i wcale nie trudne w wykonaniu
Blog z ApetytemWczoraj miałam wrzucić na bloga przepis na białą kiełbasę, ale z lekka opadłam z sił. Tola przywlokła jakieś świństwo z przedszola i udzieliła mi się niemoc
KardamonovyCo powiecie na mazurek na spodzie z dodatkiem migdałów, pokryty pastą z orzechów pistacjowych, wykończony masą cytrynowo sezamową? Na bogato prawda? Ale kiedy jak nie od
Polska ZupaKiełbasa w sosie chrzanowym to kolejna propozycja ciepłego dania na wielkanocny stół. Aromatyczna parzona biała kiełbasa w pysznym domowym sosie śmietanowo-chrzanowym, którą podasz nie tylko
Zasmakuj KuchniSkładniki: 1 opakowanie makaronu w kształcie ryżu (250 g) 250 g szynki drobiowej 1 puszka czerwonej fasoli 3 jajka 1/2 pora kilka kawałków papryki konserwowej 3
czarrna od kuchniSernik z musem z mango to deser marzenie. Delikatny, waniliowy sernik podany na pysznym, kruchym spodzie, a do tego ten … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerNigdy nie jadłam żurku z chrzanem, ale jak spróbowałam stwierdzam, że jest lepszy niż zwykły :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldKolejne babka jogurtowa, tym razem z dodatkiem pysznych owoców. To ciasto zachwyca nie tylko wyglądam, ale i smakiem, jest puszyste i wilgotne. Idealnie pasuje na świąteczny
Healthy food explorerNigdy nie jadłam żurku z chrzanem, ale jak spróbowałam stwierdzam, że jest lepszy niż zwykły :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldUcierana babka o intensywnym kawowym smaku z polewą czekoladowo-kawową. Jest to mój faworyt wśród wszystkich babek wielkanocnych, które piekłam do tej pory. Wychodzi mięciutka, wilgotna
Kuchnia MagdaLenyUcierana babka o intensywnym kawowym smaku z polewą czekoladowo-kawową. Jest to mój faworyt wśród wszystkich babek wielkanocnych, które piekłam do tej pory. Wychodzi mięciutka, wilgotna
Kuchnia MagdaLenyKruche ciasteczka wielkanocne Jajka idealnie sprawdzą się jako pyszna ozdoba świątecznego stołu. Są nie tylko bardzo smaczne, ale także prezentują się naprawdę efektownie. Dodatkowo moja wersja
Di gotuje