Pyszna babeczka bardzo wilgotna co nazywa się zebra. Oblana czekoladą gorzką. 4 jajka duże 200 g cukru 250 ml soku pomarańczowego
wesoła kuchniaŚwięta Wielkanocne za pasem. Jeżeli w ferworze walki o kiełbasę i załatwiania 1000 spraw na ostatnią chwilę zapomnieliście o cieście … mam dla was rozwiązanie. 15
Kulinarna PatilogiaJedną z moich ulubionych rzeczy na wielkanocnym stole jest Polski sos Wielkanocny , czyli puchaty sos na bazie jajek, śmietany i ziół, który jest absolutną poezją, jednak
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPrzygotowanie jajek na szaro zajmuje dosłownie kwadrans. Wystarczy ugotować jajka i zblendować trzy składniki, które znajdziesz w lodówce – ser typu feta, oliwki, czosnek. Roboczo nazwałam
Eat me! Fit me!Jeśli jeszcze szukacie pomysłu na szybki deser a zarazem dekorację świątecznego stołu to te kokosowe gniazdka będą tu idealne. Składniki: - 2 białka - 1 łyżka
Zainspirowana w kuchniPomarańczowa babka z czekoladą poleca się do zjedzenia. Babka chciaż jest zrobiona z pomarańczy to smak i aromat owoców nie jest wyczuwalny w cieście. Dlatego jeżeli
Polska ZupaProsta w wykonaniu babka cytrynowa. Czas wykonania z pieczeniem 1,5 h.… Czytaj dalej Babka cytrynowa
Pij soki wyciskaneZapraszam po kolejny przepis na jajka faszerowane. Tym razem polecam jajka faszerowane bobem. Takie jajka mają fantastyczny, wiosenny, zielony kolor i smakują wybornie! Przy przygotowaniu tych
Codzienne GotowanieKarmelowy serniczek na ciasteczowym spodzie. Dużo bakali i pyszny sos do polania. spód z ciasteczek: 160 g ciastek kakaowych 50 g masła
wesoła kuchnia15.04.2022 Magda Pierwszą roladę kakaową z kremem ajerkoniakowym zrobiłam w zeszłym tygodniu, na próbę, czy aby na pewno będzie smaczna. Wnioski? Na Święta Wielkiej Nocy muszę
Smaczna StronaSkładniki: 1 kg boczku ze skórą 3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy francuskiej 1/2 łyżki musztardy sarepskiej ocet balsamiczny maggi sos chili wędzona papryka mielony kminek
czarrna od kuchniŻurek to tradycyjna zupa na wielkanocne śniadanie. Najczęściej podawany jest z białą kiełbasą i jajkiem. To absolutna klasyka na świątecznych stołach w Polsce. Podstawą dobrego żurku
Z notatnika dietetyka