wysterczającą ilość wody? Jaką wodę wybierać? Czy kawa i herbata odwadniają? Czy można pić wodę z kranu? Czy woda w plastikowych butelkach jest groźna dla naszego zdrowia? DIETA WEGAŃSKA I WEGETARIAŃSKA W CZASIE CIĄŻY Wegetarianizm oraz jego bardziej restrykcyjna forma – czyli weganizm, rośną w siłę i mają coraz więcej zwolenników. Taki sposób odżywiania, mimo że uznany za bezpieczny
Powiedz dietom niepędzie zapomniałam zwyczajnie o tym by coś przekąsić. bo albo nie było na to czasu albo zwyczajnie organizm nie był głodny. W ostatnim czasie poznałam CHIAS . 100% naturalne wegańskie bezcukrowe bezglutenowe … produkty, które w swojej niewielkiej buteleczce kryją wielką moc. To taka płynna przekąska na bazie nasion chia i soków owocowych. Szybko odżywia, dodaje sił i syci zawsze wtedy
Ostra na Słodkomąki gryczanej (bardzo lubię jego smak ) raz z dodatkiem słonecznika , raz pestek dyni. Tym razem postanowiłam trochę zaszaleć i spróbować czegoś nowego :) Tak powstał przepis na bezglutenowy i wegański chleb z dodatkiem aromatycznego czosnku niedźwiedziego i białego maku ! Wyszedł przepyszny .... Ale o tym możecie się przekonać piekąc własny :p Zapraszam do zapoznania się z poniższym przepisem : SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I KILKA
Marcepanowa kuchniaabsolutnie tego nie żałuję. Wyszły obłędne. Szukasz innego sposobu na wykorzystanie pieczarek? Może zainteresuje Cię zupa krem z pieczarek . Jest delikatna, kremowa i stosunkowo lekka, pomimo dodatku mleczka kokosowego. Wegańskie bolognese natomiast, to bardzo podobne składniki z jakimi mamy do czynienia w dzisiejszych kotletach, ale dzięki użyciu pomidorów i makaronu uzyskujemy zupełnie inne, ale równie ciekawe danie. Artykuł Kotlety
Blendmanlekką górką) łyżka pasty miso, jasnej lub średniej 350-400g cykorii, kapusty bok choy, sałaty rzymskiej albo od biedy kapusty pekińskiej 1,2l rosołu warzywnego (w wersji wegańskiej) albo z kurczaka DO PODANIA makaron ramen prażony sezam jasny i ciemny pasta chili/płatki chili olej sezamowy nierafinowany sok z cytryny Zapisz
Karo in the KitchenJeśli korzystacie z pięknej pogody i zaczęliście sezon grillowy, pamiętajcie o podawaniu świeżej zieleniny. U mnie wszelkiego rodzaju sałaty podawane do grillowanych warzyw, serów lub mięs
Weekendy w domu i ogrodziemojprzepisna.pl | Zapiekana owsianka z marchewką (wegańska, bez glutenu, bez cukru) Genialna owsianka, zapiekana z marchewką, doskonała alternatywa dla zwykłej codziennej owsianki. Kremowa, z przepysznymi zapiekanymi orzechami. Od kiedy pierwszy raz ją upiekłam, cała rodzina i znajomi się w niej zakochali i ciągle proszą o przepis. Dlatego śpieszę z pomocą. Owsiankę robiłam w wersji na wodzie i w wersji na mleku
moj przepis naKoper włoski inaczej fenkuł, czyli warzywo o lekkim anyżowym posmaku,... Artykuł GRILLOWANY KOPER WŁOSKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEWITAJCIE ! Kolejna lekka propozycja w opcji również wegańskiej i bezglutenowej :) Jak tylko robi się ciepło to zazwyczaj nie mamy ochoty na ciężkie dania dlatego zrobienie oryginalnego makaronu z lekkim i aksamitnym sosem wydaję się wręcz idealnym pomysłem Makaron z cukinii z sosem z kalafiora , posypany dodatkowo podpieczoną szynką , serem Dziugas (polska wersja parmezanu) i pistacjami ! SKŁADNIKI
Marcepanowa kuchniamniejszymi wyrzutami. U mnie, jak widać na zdjęciu, placuszki żołędziowe zostały zaserwowane z roślinnym jogurtem i konfiturą z owoców leśnych. Połączenie rewelacyjne! Świetnie sprawdzi się również dowolny syrop, wegańska bita śmietana , czekolada lub mus owocowy. Inne przepisy na placuszki: Placki z amarantusa Placuszki z mąki gryczanej Placuszki na śniadanie z płatkami i jabłkami Placuszki kokosowe Placki z czerwonej soczewicy Artykuł
Blendmanwyłóż na nią ciasto. Tartę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20-25 minut, aż wierzch delikatnie się zarumieni. Następnie wyjmij i wystudź. *W wersji wegańskiej jajka można zastąpić siemieniem lnianym (3 łyżki na ok. 150 ml wrzątku), a żelatynę agarem. Kokosowa panna cotta Mleko kokosowe rozgrzej w rondelku. Do środka wrzuć przekrojoną na pół laskę
Food Squareszklanki migdałów, 2 łyżki surowego kakao w proszku, 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego raw, 1,5 łyżeczki wanilii w proszku, dodatkowo: 2 banany, 2 łyżki nerkowców, pasek wegańskiej czekolady 85 % (bez lecytyny sojowej). Wykonanie: Spód: Migdały, płatki owsiane, słonecznik i sezam umieszczamy w blenderze, włączamy na wysokie obroty. Następnie dodajemy daktyle, olej kokosowy i ponownie blendujemy do uzyskania klejącej
Jeść, by żyć w zdrowiuKoktajl, który może znaleźć się w menu wszystkich osób na diecie. Wersja dietetyczna, bo na wodzie, a cukier pochodzi z owoców. Polecam! Śmiało możesz zabrać ze
Kolorowy PrzepisownikKlasyka smakuje najlepiej. Dziś są nią kotlety z chyba najpopularniejszą wegańską bazą - kaszą jaglaną. Gdy dodać do niej marchew, kapustę kiszoną i tradycyjne, popularne przyprawy, to otrzymujemy zaskakująco smaczne kotlety. Tak niewiele trzeba, by stworzyć pyszne danie. Z sałatką smakują wyśmienicie. Polecam i chyba jutro robię je znowu, bo bardzo przypadły mi do gustu. A jak wam smakują? Dajcie znać
Jeść, by żyć w zdrowiu