Przyszła pora na pierwszy w tym roku przepis na lody. Wyjątkowe lody - bo przygotowane z awokado, do tego wegańskie i bez cukru. Idealne na nadchodzące upały :) Do ich przygotowania nie potrzebujesz maszynki do lodów. To co? Kto się skusi? Składniki: - 1 puszka mleczka kokosowego schłodzonego (twarda część) - 2 dojrzałe awokado - 2-3 łyżki syropu daktylowego - 2 łyżeczki kakao
CookYourselfrozwiązania są najlepsze. To są właśnie takie naleśniki, które zapachem i smakiem przywołują obrazy z dzieciństwa :) Można je jeść bez niczego albo ze świeżymi owocami, dżemem, jogurtem kokosowym lub wegańskim sosem czekoladowym . W każdym wydaniu są po prostu pyszne! Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój profil na Instagramie i dołącz do mnie na Facebooku ! Delikatne naleśniki bezglutenowe na słodko
Book of spellsLubicie owoce w zielonych sałatkach? My uwielbiamy, a SAŁATKA Z... Artykuł Sałatka z truskawkami, gruszką i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEkokosów. Cenię je przede wszystkim za wspaniały aromat i słodki smak, ale także za dużą ilość zawartego w nich zdrowego tłuszczu. Często używam kokosów do przygotowania zdrowych deserów (np. wegańskie lody kokosowe , praliny kokosowe , kokosowy pudding chia ), bo ich dodatek pozwala mocno ograniczyć cukier i inne słodziwa. Eksperymentując ostatnio w kuchni odkryłam, że kokos zadziwiająco dobrze łączy sie z limonką
Zawsze głodna!Ilość: 2 porcje Czas przygotowania: 5 min. Składniki: – 200 g truskawek – 300ml mleczka kokosowego z puszki – 1 -2 łyżki ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki
Podwójnaporcjazaczną się rozpadać. Blendujemy na gładki krem, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cynamonu. Krem możemy podać z kwaśną śmietaną, pesto bazyliowym, prażonymi orzechami lub ze śmietanką kokosową (wtedy będzie wegańskie). *,** – jeśli nie macie świeżego majeranku i oregano, to wtedy dodajcie po ½ łyżeczki suszonych ziół. Post Najlepszy krem ze świeżych pomidorów pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenJeden z najlepszych wegańskich obiadów. Powstał przypadkowo. Wyprodukowałam bowiem za dużo ciasta chlebowego i z braku dodatkowej formy do pieczenia chleba ciasto umieściłam w ceramicznych foremkach na babeczki. Co z tego wyszło? Idealne bułeczki, które po przekrojeniu prosiły o to, bym nadziała je kotletem i zieleniną. Moja głowa zaczęła działać i szybciutko w niej powstał obraz pysznego
Jeść, by żyć w zdrowiuTofucznica z pieczarkami? A co to jest? Brzmi jak jakaś choroba - tak zgasił mnie mój znajomy, gdy powiedziałem mu, co ugotowałem. Pokrótce wyjaśniłem mu, że tofucznica to wegański odpowiednik jajecznicy, który jest równie smaczny, jeśli (zaryzykuję to stwierdzenie) nawet nie lepszy! Do tego jej przygotowanie zajmuje niewiele więcej, niż zwykłej jajecznicy - warto poświęcić kilka minut więcej i odkryć nowe smaki
Vegan TasteSzybkie amerykańskie danie w jednym garnku? Sprawdź przepis na wegańskie chili con carne - świetna propozycja na obiad dla całej rodziny. Artykuł Chili con carne w wersji bezmięsnej pochodzi z serwisu Vegan Taste
Vegan Tasteprzygotowania: 2 minuty 1. Chleb posmaruj hummusem. 2. Nałóż rzodkiewkę, pomidorki, kiełki i szczypiorek. DRUGIE ŚNIADANIE K:181.7 / B:4.1 / T:2.0 / W:36.1 / Błonnik:4.3 WEGAŃSKIE LODY BANANOWO – TRUSKAWKOWE Borówki amerykańskie – 50 g (1 x Garść) Mleko sojowe naturalne – 60 g (0.24 x Szklanka) Truskawki (świeże) – 50 g (0.5 x Porcja
Powiedz dietom nieagresja, bóle głowy, stany lękowe, uczucie zimna, bezsenność i wiele innych. Przyczynami niedoboru serotoniny jest niedobór promieni słonecznych, cukrzyca, niedobór żelaza, magnezu, kwasu foliowego, nadużywanie alkoholu, źle zbilansowana dieta wegańska, spożywanie produktów bogatych w słodzik – aspartam. Chilli Kapsaicyna zawarta w chilli, może pobudzać w mózgu produkcję endorfin. Podczas spożywania ostrych potraw pobudzamy nasze zakończenia nerwowa na języku co sprawia
wysmienityktóre są na odwrocie opakowania, ale ja wychodzę z założenia, że jeśli jest coś dobrego, niedrogiego i ogólnodostępnego, to nie ma co kombinować. Trzeba ułatwić sobie życie! Dzięki temu wegańska kaszanka jest jeszcze smakowitszym kąskiem. Ziemniaki faszerowane kaszanką zrobiłem z kaszy gryczanej niepalonej. Świetnie sprawdzi się również pęczak, jak i bulgur. Ważne, żeby kasza była gruba. Fasolę czerwoną natomiast możecie
Blendmanjestem miłośniczką mięsa, ale nigdy nawet nie przeszło mi przez myśl, żeby całkowicie z niego zrezygnować. Jednak zajadając wegeburgry z tego przepisu jestem przekonana, że o wegetariańskiej jak i wegańskiej kuchni można powiedzieć wszystko, ale na pewno nie to, że są wyrzeczeniem. Te warzywne burgery są przykładem na to, że z samych roślinnych składników możemy wyczarować praktycznie wszystko. Zachęcam
Fitsweet.meRisotto – proste i szybkie danie na obiad, czy też kolację. Stworzyłam przepis na niezwykle kolorowe risotto z warzywami, które komponują się w bardzo ciekawy smak
Via Gustokażdą postacią, sosy pomidorowe również! Do przygotowania tego pesto zainspirowała mnie Nigella a dokładnie jej książka "Nigellissima". Zamieniłam składniki, zmodyfikowałam proporcje i otrzymałam super pyszny, tak bardzo MÓJ, wegański sos! Makaron z pesto ze świeżych pomidorów, migdałów i czosnku 500 g makaronu świderki sól 250 g pomidorów 2 ząbki czosnku 50 g płatków migdałowych 30 g rodzynek
Dzieje kuchennej Wiewióry