Rozkosznie i na chrupko przypieczone z zewnątrz skrywają miękkie, puszyste i delikatne wnętrze. Te ziemniaczane kotlety smakują dokładnie tak, jak powinny – ziemniakami, a nie mąką. Są też w 100% wegańskie – bo kotlety ziemniaczane do sklejenia ciasta nie potrzebują nawet grama jajka. Co w takim razie przez cały czas robiliście źle? Trafia mnie szlag kiedy widzę przepisy sugerujące chore proporcje składników
Karo in the KitchenDietetyczne dania na grilla – burgery z pieczarek Szparagi w szynce parmeńskiej Fit dania na grilla – szparagi w szynce Sałatka z kalafiora Sałatka na grilla z kalafiorem Szaszłyki wegańskie Szaszłyki z grilla Grillowane ziemniaki Ziemniaki z grilla – przepis Grillowana cukinia z oscypkiem Grillowana cukinia z oscypkiem Dorada z grilla Fit ryba z grilla Faszerowany bakłażan Faszerowany bakłażan
Mama z miastabędę musieć całego pudełka wywalić, ale na szczęście wszystko poszło po mojej myśli. Zostało odrobinkę w pudełku, więc chyba smakowały ;) Dodam jeszcze, że śmiało możecie zrobić wersję wegańską, wystarczy tylko dodać mleko kokosowe zamiast jogurtu naturalnego do truskawek. I tyle! Tylko tyle, by cieszyć się smakiem domowych, własnoręcznie przygotowanych lodów. Na dodatek lodów z zielonym groszkiem, którego nikt by się
Kuchnia w czekoladzieuważają, że nie warto jeść tego co ma witaminy oraz często dzieciom, które uciekają najczęściej do słodyczy. Można powiedzieć, ze jest to też pewna droga do diety wegetariańskiej lub wegańskiej. W przyszłości może być już tylko kolejny krok, czyli kotleciki warzywne. Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka lub innego 300g cukinii (już po odciśnięciu) 150g marchewki 1 cebula 2 jajka
Dieta Rozdzielna i Zdrowiegotowania, bez skrobii i bez żelatyny. Trzeba po prostu zmiksować awokado z kakao, wybrać coś do osłodzenia i gotowe! Czekoladowy budyń z awokado to budyń całkowicie w wersji wegańskiej. Nie zawiera produktów mlecznych ani jajek. Budyń przypomina czekoladowy krem z awokado i czekoladowe smoothie z kokosowym mlekiem . Zadziwiające jak zmiksowane awokado jest kremowe, a sam budyń delikatny niemalże aksamitny
codojedzeniawoda 2 szklanki, mleko kokosowe 1 puszka 400 ml, cukier Diamant 6 łyżek, masło orzechowe 6 łyżek, skórka z pomarańczy starta 1 łyżeczka, dodatkowo: truskawki 350 g, galaretka truskawkowa (wegańska) 1 szt, Sposób przygotowania: Daktyle zalać gorącą wodą i moczyć przez 45 min. Następnie daktyle i orzechy włoskie miksujemy w malakserze z dodatkiem rozpuszczonego oleju kokosowego. Gotową masę wykładamy
kulinarne odsłony patiSmażymy je przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż do zarumienienia. Podajemy na ciepło z syropem klonowym lub miodem, owocami i innymi ulubionymi dodatkami. W wersji wegańskiej zamiast miodu można użyć syropu klonowego, a ricottę pominąć, należy wtedy dodać tylko jedna szklankę mleka kokosowego, a pancakes smażyć na oleju kokosowym. W wersji bezglutenowej zamiast maki pszennej
Menu Zdrowiajest znikoma. Dodatek cydru nadaje im charakterystyczny słodkawo - wytrawny smak, który przełamuje czekolada oraz wieloowocowy dżem. Przepis idealny na letniego grilla lub piknik! Przepis zainspirowany książką Kuchnia wegańska. Składniki na polewę: 200g dżemu z owoców leśnych 40g kakao w proszku Wykonanie: 1. Wszystkie składniki umieścić w misce i bardzo dokładnie wymieszać, aż do uzyskania gęstego kremu. Składniki
Pland based filleznowu krem. Całość przykryj rozwałkowaną porcją marcepanu (około 100 g ). Dla ułatwienia sobie pracy lekko posyp wałek mąką, wtedy marcepan nie będzie się kleił. Udekoruj wedle uznania. Smacznego! Artykuł Wegański tort w stylu angielskim pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfmiłośników słodkości, którzy muszą lub chcą unikać glutenu. Oczywiście jak zawsze zadbałem o to, żeby wszystkożercy nie byli rozczarowani. Te ciastka z ciecierzycy są przepyszne! Uważasz, że słodycze zdrowe, wegańskie i bezglutenowe smakują jak ścierwo? Spróbuj tych ciasteczek i przekonaj się, że zdrowe nie musi oznaczać niedobre! Porady: U mnie masło orzechowe było własnej roboty, 100% orzechów. Jeśli twoje
BlendmanTradycyjną jajecznice myślę, że większość z Was jadło w swoim życiu, ale czy próbowaliście jajecznicy wegańskiej? Otóż głównym jej składnikiem jest ser tofu, a kolor żółty otrzymywany jest dzięki kurkumie. Pozostałe składniki to już wedle naszej fantazji... Moją tofucznice usmażyłam na cebulce, poza tym dodałam do niej mnóstwo szczypiorku i obowiązkowo podawałam ją z pomidorkami koktajlowymi, które cudownie się komponują
kulinarne odsłony patiwartościowym i zdrowym śniadaniem, a nie tylko tuczącym deserem. Z czym jeść gofry? Ja zaserwowałem sobie na śniadanie bezglutenowe gofry z truskawkami i syropem klonowym. Świetnie spisze się również wegańska bita śmietana , a nawet cieciorella . Tak na prawdę nie ma ograniczeń. Co lubisz to zarzuć na gofry, a na pewno będzie pysznie! Porady: Jeśli chcesz, żeby gofry były
BlendmanIlość: 8 porcji Czas przygotowania: 30 min + chłodzenie (minimum 4 godziny) Składniki: Spód: – 1,5 szklanki suszonych śliwek – 0,5 szklanki pokruszonych orzechów włoskich
PodwójnaporcjaKilka dni temu przygotowałem hummus (przepis możesz znaleźć tutaj) po którym zostało mi pół szklanki aquafaby. Poszperałem w internecie i […] Artykuł Wegański mus czekoladowy z aquafaby pochodzi z serwisu Vegan Taste
Vegan TastePoczątek kolejnego tygodnia, jeszcze 2 tygodnie i zaczynam urlop! A tym czasem proponuję pyszne ratatouille z makaronem potężną dozą czosnku. Jeśli już przyrządzam stuprocentowe danie wegańskie to zawsze używam dużo czosnku. Zresztą nie wyobrażam sobie rataouille bez czosnku. Uwielbiam makaron z warzywami posypany świeżymi ziołami. Jest smaczny i pożywny. W sam raz na letnie upały. Ratatouille spaghetti Składniki: 1 bakłażan
codojedzenia