wegańskie - 10389 przepisów (strona:139/693)

BUDDHA BOWL 174

syropu klonowego 1 łyżka gorącej wody (do ewentualnego rozcieńczenia sosu) Pozostałe składniki: 2 garście szpinaku 1/2 papryki czerwonej 1 awokado 4 łyżki kimchi (polecam przepis  Jadłonomii ) 160 g wegańskiego kebabu (użyłam tego w sosie "słodkie chilli" z  Bezmięsnego Mięsnego ) 100 g pieczarek 1 szalotka 2 łyżeczki natki pietruszki do posypania Oliwa do smażenia Przepis na buddha bowl: Cieciorkę(...)minutach). W czasie, gdy ciecierzyca się piecze, rozgrzewamy odrobinę oliwy na patelni i podsmażamy pieczarki wraz z szalotką, po usmażeniu odkładamy na bok. Następnie na tej samej patelni podsmażamy wegański kebab. Pozostałe składniki (paprykę i awokado) myjemy, obieramy i kroimy w paski lub kostkę.  Do niewielkiej miseczki wlewamy wszystkie składniki na sos. Całość dokładnie i szybko mieszamy aż uzyskamy

Emcia Pichci
Rodzinne obiady wegan w towarzystwie sermiwegetarian 150

posiłek osobiście. Nie jest łatwo zadowolić wszystkich tym bardziej, że nie ma opcji, abym przygotowała mięso (nie i już). Nie skalam moich garnków. Idąc na ustępstwa w kwestii podania niewegańskiego posiłku, zwracam przede wszystkim uwagę na to, żeby nie wymagał ode mnie używania garnków, patelni, żeby nie wydzielał zapachu i generalnie, żebym nic nie musiała przy nim robić Druga bardzo(...)zobaczcie: Podczas smażenia placuszków przygotowałam rybę dla Marcina i Gabizgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, jest tak opisane, że nawet Misiek to ogarnie Nasz obiadowy stół prezentuje się tak sekcja wegańska po lewej, po prawej semiwege: Moje i Miśki wegańskie danie: A to obiad Gabi i Miśka: Jak widać można to wszystko jakoś pogodzić, aby każdy miał na talerzu

greenscarf
BOMBA KALORYCZNA – wegańskie babeczki z chałwą 160

Wegańsko, bezglutenowo, ale bardzoooo kalorycznie, a zarazem zdrowo! Dzisiejszy przepis to mnóstwo kalorii w pysznej oprawie m.in. orzechów i chałwy – babeczki są idealne na przykład po treningu. Do wykorzystania miałam produkty ze sklepu Dubai Food , i jak widać nie zawahałam się użyć prawdziwie „ciężkich” produktów. Polecam Wam sklep Dubai Food, spory asortyment delikatesów arabskich, indyjskich i tureckich(...)przyjaznych cenach: www.dubaifood.pl Czas rozwiać tajemnicę naszej bomby kalorycznej:   Babeczki z chałwą i orzechami Via Gusto Wegańsko, bezglutenowo, ale bardzoooo kalorycznie, a zarazem zdrowo! Dzisiejszy przepis to mnóstwo kalorii w pysznej oprawie m.in. orzechów i chałwy – babeczki są idealne na przykład po treningu. Do wykorzystania… Drukuj Proporcje na: 12 sztuk Czas przygotowania: 25 minut Ocena

Via Gusto
Buraczany chłodnik raw a’la IKEA w wersji wegańskiej 194

Najlepszy chłodnik jaki w życiu jadłam to ten z Ikea i o ile wegańskie klopsy mogę sobie tam pokulać to chłodnika już nie uraczę Za punkt honoru postanowiłam zrobić wegańską wersję tego chłodnika, a żeby było bardzie fit to do tego z samej surowizny, czyli wersja raw, a przede wszystkim zero gotowania i stania w ten upał przy garach(...)Całość wstaw na minimum 2 godziny do schłodzenia. Podawaj z dodatkiem wiórków z buraków i koperkiem. Smacznego!     Artykuł Buraczany chłodnik raw a’la IKEA w wersji wegańskiej pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Łosoś z fasolką i śmietaną wegańską 155

ziemniaczków – 2 garście fasolki szparagowej – sól i pieprz – kilka liści świeżego szpinaku – 1 łyżka oliwy z oliwek – świeży koperek do posypania Składniki na śmietanę wegańską – 65 g słonecznika – 100 ml wody – 1/2 łyżeczki cukru – 1/2 łyżeczki soli – sok z 1/2 cytryny Przygotowanie : Przygotowujemy śmietanę. Słonecznik zalej gorącą wodą i odstaw(...)osobnych garnkach w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Na talerzach układamy umyte liście szpinaku a na nich upieczonego łososia. Układamy ziemniaczki i fasolkę. Łososia oraz ziemniaczki polewamy śmietaną wegańską. Wszystko posypujemy świeżym pokrojonym koperkiem Artykuł Łosoś z fasolką i śmietaną wegańską pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Bezglutenowe ciastka orzechowo-czekoladowe 133

Tylko 5 składników i tylko 20 minut? Ano właśnie! Banalnie proste i smaczne ciacha, które upieczecie szybko i bez potrzeby posiadania wyszukanych produktów. Mogą stać się

Bananowe Pole
Wrapy wegańskie bezglutenowe (+ e-book) 121

Wrapy wegańskie bezglutenowe, to moja propozycja na bardzo fajną przekąskę, do której pasuje wiele dodatków. W wersji mini, bo w dużej niekoniecznie zachowywały swój kształt 😉 a takie mini, na zasadzie a’la chlebków smażą się doskonale. Również doskonale… Artykuł Wrapy wegańskie bezglutenowe (+ e-book) pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Kotlety z brokułów i kaszy pęczak z wegańskim dressingiem z aquafaby 126

Kotlety z brokułów i kaszy pęczak z wegańskim dressingiem z aquafaby U wielbiam gotować z resztek. Właśnie z pozostałości, którym nadałam nowy kształt i smak powstały jedne z moich najlepszych dań. To zawsze przygoda i trochę podróż w nieznane, ale właśnie takie gotowanie lubię najbardziej. Te kotleciki to kolejna udana próba- sukces tym większy, że dzieciaki zjadły z wielkim apetytem(...)terenie. Swoje zjadłam z dodatkiem świeżych sałat i warzyw i wspaniałym, uniwersalnym dressingiem z aquafaby. Jeśli tak jak mnie, pozostanie Wam ona po wykorzystaniu ciecierzycy- koniecznie zróbcie ten wegański sosik. Idealny do sałatki Cezar lub jako dip do warzyw. 300 gramów brokułów 1,5 szklanki kaszy pęczak, ugotowanej 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki otrębów jęczmiennych 1 ząbek

olalacooking
Bhajan Cafe w Krakowie - wegańsko, wegetariańsko i pysznie 118

Podczas naszej ostatniej wizyty w Krakowie odwiedziłyśmy między innymi otwarty w lutym tego roku Bhajan Cafe . To usytuowany przy ul Stradomskiej 17 lokal, w którym serwowana jest oryginalna wegańska i wegetariańska kuchnia ze smakiem i zapachem Indii w tle. Lubię aromatyczną kuchnię, więc z wielką chęcią  wybrałyśmy się tam na obiad. Bhajan Cafe w Krakowie - wegańsko, wegetariańsko i pysznie(...)Kuchnia indyjska to feria barw, aromatów i smaków. Byłam bardzo ciekawa jak się ona będzie przedstawiać w wersji wegańskiej i wegetariańskiej, bo do tej pory takiej nie próbowałam. Bhajan ma w swoim menu między innymi panir, koftę, dal, besan czy nan. Nazwy te brzmią tajemniczo, prawda? Co się pod nimi kryje poczytacie w nowo powstałym przewodniku po kuchniach świata, czyli

Kulinarne przygody Gatity
Wegański sos tatziki – dip do wszystkiego ;) 97

tatziki to niezwykle orzeźwiający i lekki dip pasujący praktycznie do wszystkiego Jego bazą jest gęsty jogurt z dodatkiem startego ogórka, czosnku i koperku. Oczywiście ja robię go w wegańskiej wersji, a zagęszczam kalafiorem! A fantastycznie pasuje on do potraw z grilla, burgerów, kotletów, a aktualnie w sezonie uwielbiamy sos tatziki z ugotowanym bobem. Pychotka! Polecam Składniki: 1 szklanka jogurtu(...)czosnek i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przekładamy zawartość blendera do miseczki, dodajemy sok z cytryny oraz odciśnięte z wody ogórki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. I wegański sos tatziki mamy gotowy! Możliwości podania jest całe mnóstwo! Do kotlecików z fasoli<klik> , burgerów<klik> , czy do wegabów<klik> . W sezonie, sos taziki świetnie

Lamarida.pl
Pieczone szparagi z oliwą i czosnkiem 166

Sezon szparagowy trwa, a nie jest on długi, więc trzeba to wykorzystać. Warto wspomnieć, że przy tym daniu nie napracujecie się za bardzo. Za to szparagi

Bananowe Pole
Tort z truskawkami i bitą "śmietaną" 125

Zaczynają pojawiać się już pierwsze, słodziutkie truskawki. Prawdziwe apogeum jeszcze przed nami, więc już teraz przedstawiamy przepis na proste ciasto z tymi pysznymi owocami. Jest słodko

Bananowe Pole
Zupa z pokrzywy z komosą ryżową 119

Zupa z pokrzywy to obowiązkowy punkt programu na wiosnę w naszym domu. Tegoroczny przepis można przygotować w wersji wegańskiej, jednak ja nie potrafiłam odmówić sobie odrobiny śmietany dla przełamania koloru i uzyskania aksamitnego, delikatnego smaku. To już drugi przepis na moim blogu na zupę z pokrzywy, zobaczcie też wcześniejszy, o tutaj . Maj to sezon na pokrzywę. Pierwsze, wiosenne pokrzywy mają(...)łyżka oliwy 50ml białego wytrawnego lub półwytrawnego wina szczypta gałki muszkatołowej sól, świeżo mielony pieprz Do podania: 100g komosy ryżowej 30g śmietany 12% (można pominąć, jeśli zupa ma być wegańska) W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę i zeszklić na niej posiekaną szalotkę. Dodać wino i poczekać, aż odparuje. Następnie dodać pokrzywę i przesmażyć ją z cebulą. Zalać litrem wrzątku

Dietolog
BANANOWE CIASTO wegańskie i bezglutenowe 149

krem budyniowy i migdały – właśnie tak przedstawia się dzisiejszy przepis Inspirowałam się ciastem banoffee, jednak tak naprawdę tylko banany zostały na swoim miejscu Udało mi się stworzyć ciasto wegańskie, bezglutenowe i bez cukru! Po przekrojeniu świetnie się prezentuje, widzimy kilka pysznych tekstur. Banany , jak i inne produkty pochodzą z Zielonego Sklepu – w poprzednim przepisie na dyniowe ciasto również

Via Gusto
MAZUREK WIELKANOCNY z karmelem i czekoladą! (wegański, bezglutenowy) 140

Mazurek kojarzy mi się z kruchym ciastem, karmelem i czekoladą. Tą, najbardziej znaną mi wersję mazurka zrobiłam w formie wegańskiej i bezglutenowej. Do przygotowania użyłam produktów ze sklepu BioFarma – dzięki temu mój wielkanocny mazurek składa się w pełni ze sprawdzonych składników. Zajrzyj do BioFarmy – zobaczysz, że warto Stacjonarnie we Wrocławiu oraz online pod linkiem https://biofarma.com.pl/ Do poszczególnych

Via Gusto