Wegańskie słodkości z użyciem jeżyn, polane czekoladą i lukrem. Mowa o drożdżówkach, które mogą rywalizować z cynamon rolls Mówiąc serio i bez jaj… (dosłownie bez jaj, bo swój piękny, żółty kolor drożdżówki zawdzięczają kurkumie) musisz spróbować! Zawijane drożdżówki z jeżynami Via Gusto Wegańskie słodkości z użyciem jeżyn, polane czekoladą i lukrem. Mowa o drożdżówkach, które mogą rywalizować z cynamon
Via GustoPrzed Wami ciasto na spodzie z mąki orkiszowej, z kremem kokosowym ze świeżymi daktylami i śliwkami. Ciasto jest wegańskie i nie zawiera cukru. Każda z części ciasta jest z dodatkiem nasion chia – dzięki temu spód lepiej wyrósł, krem stał się bardziej zwarty, a nasiona chia ze śliwkami stworzyły pyszny dżem. Wszystkie główne składniki pochodzą ze sklepu Soul-Farm , czyli(...)/2vze61R Ciasto z kremem kokosowym, nasionami chia i śliwkami Via Gusto Przed Wami ciasto na spodzie z mąki orkiszowej, z kremem kokosowym ze świeżymi daktylami i śliwkami. Ciasto jest wegańskie i nie zawiera cukru. Każda z części ciasta jest z dodatkiem… Drukuj Proporcje na: formę o śr. 24 cm Czas przygotowania: 35 minut Czas pieczenia/gotowania: 30 minut Ocena
Via Gustomieć drugą formę o takiej samej wielkości lub wyjąć granolę bezpośrednio na blachę z piekarnika wyłożoną papierem. Po upieczeniu pozwalam granoli kompletnie wystygnąć zanim połamię ją na mniejsze cząstki. Wegańska granola – świetne śniadanie i super przekąska Granolę przechowuję w szklanym, szczelnie zamkniętym pojemniku do dwóch tygodni. Pyszna i słodka, bezglutenowa granola o smaku karmelizowanych jabłek to świetna baza(...)przygotowania drugiego śniadania. Wystarczy dodać do niej wegański jogurt kokosowy , dowolne owoce i posiłek gotowy. Można ją też potraktować jako smaczną, chrupiącą przekąskę kiedy mamy ochotę na coś słodkiego a przy tym zdrowego. Zachęcam również do przygotowania mocno czekoladowej granoli z dodatkiem orzechów brazylijskich i pekan. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama
Book of spellsmojprzepisna.pl | Wegański deser a’la Monte Deser ten zrobiłam już jakiś czas temu, dokładnie 24 maja tego roku, w dniu moich imienin, jego zdjęcia zawieruszyły mi się na dysku. Dziś je odnalazłam więc publikuję przepis na najlepsze w życiu Monte, jakie kiedykolwiek jadłam. Oryginalne Monte, to krem na bazie mleka, śmietanki, cukru i śladowej ilości orzechów laskowych, u mnie(...)pucharków wyłożyć ciemny krem, następnie delikatnie wyłożyć jasny krem. Orzechy posiekać, posypać nimi desery. Krem schłodzić w lodówce przez kilka godzin. *orzechy można również uprażyć na suchej patelni. Smacznego! Wegański deser a’la Monte (bez cukru, bez glutenu) Wegański deser a’la Monte (bez cukru, bez glutenu) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='100 g kaszy
moj przepis nawychodzenia z postu dr Dąbrowskiej, postanowiłam podzielić się z Wami jednym z moich przepisów na proste i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Są to kotleciki z kalafiora i cukinii – wegańskie i oczywiście bezglutenowe. Polecam je nie tylko tym, którzy wychodzą z postu, ale również tym, którzy dbają o linię, bo kotleciki są jak najbardziej fit Z podanych przeze mnie porcji(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut. 9. Po tym czasie, wyciągamy upieczone kotleciki z piekarnika. I to już wszystko. Nasze wegańskie kotleciki z kalafiora i cukinii są już gotowe! Teraz wystarczy je podać i delektować się smakiem Według mnie, najlepiej smakują w towarzystwie surówki lub młodych warzyw gotowanych na parze. Lubicie takie
Okiem Blondynki by McBlondisię ostatnio poskładało na blogu, że macie więcej wegańskich przepisów. Ale spokojnie! Daleko mi jednak do całkowitego "przejścia" na weganizm i obawiam się, że o ile bez mięsa mogłabym żyć, tak bez mleka, jajek i ogólnie nabiału, już niekoniecznie. Rozumiem jednak potrzeby innych i domyślam się, że nie zawsze diety są czyimś "wymysłem", a koniecznością, z którą dla własnego(...)zdrowia trzeba się zmierzyć. Ostatnio były lody, które zadziwiły swoim składem. Dziś będzie zdecydowanie bardziej przyziemnie ;) Ciasteczka z wykorzystaniem mąki kokosowej. Proste do przygotowania, smaczne i absolutnie wegańskie. To u mnie ;) Bo oprócz tego, mam dla Was jeszcze coś... Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
Kuchnia w czekoladzieCzerwony to kolor krwi, która w tym przypadku się nie poleje, bo przygotujemy wegański obiad z użyciem sosu z czerwonej soczewicy Otręby, które dodałam do potrawki imitują mięso, ale nie daj się zwieźć – sos jest wegański, zdrowy, mega szybki, prosty i tani! Zapraszam // Składniki: 100 g czerwonej soczewicy 400 ml wody 1 marchewka 1 cebula 1/2 dużego pomidora
Via Gustobezmięsnych – najlepsza jest na drugi dzień, kiedy smaki się połączą i zaokrąglą. Ale zrobiona i zjedzona ‘na świeżo’ też jest pyszna – orzeźwiająca, lekka i naprawdę sycąca. A W WERSJI WEGAŃSKIEJ? W wersji wegańskiej zamiast sera halloumi możecie wykorzystać odpowiednio marynowane twarde tofu. Na jedną kostkę sera standardowej wielkości (250g) potrzeba 2 łyżek dobrej oliwy, 2 łyżek soku z cytryny(...)kroimy w poprzek kostki na 8 równej grubości plastrów, rozkładamy na talerzu. Składniki marynaty mieszamy i wcieramy dokładnie w każdy kawałek sera. Odstawiamy do zamarynowania na przynajmniej 30 minut. Wegańskie halloumi smażymy tak samo, tylko odrobinę dłużej – ok. 4 minut na stronę. SKŁADNIKI 2-3 średniej wielkości porcje obiadowe 250g sera halloumi 1,5 puszki białej drobnej fasoli 1 puszka
Karo in the Kitchenwychodzenia z postu dr Dąbrowskiej, postanowiłam podzielić się z Wami jednym z moich przepisów na proste i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Są to kotleciki z kalafiora i cukinii – wegańskie i oczywiście bezglutenowe. Polecam je nie tylko tym, którzy wychodzą z postu, ale również tym, którzy dbają o linię, bo kotleciki są jak najbardziej fit Z podanych przeze mnie porcji(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut. 9. Po tym czasie, wyciągamy upieczone kotleciki z piekarnika. I to już wszystko. Nasze wegańskie kotleciki z kalafiora i cukinii są już gotowe! Teraz wystarczy je podać i delektować się smakiem Według mnie, najlepiej smakują w towarzystwie surówki lub młodych warzyw gotowanych na parze. Lubicie takie
Okiem Blondynki by McBlondismaczne i bardzo sycące. Do posłodzenia użyłam syropu klonowego, więc w przepisie nie dodajemy białego cukru, zostaje tylko ten w czekoladzie. Jeśli użyjemy dobrej, gorzkiej czekolady deser będzie również wegański. Przepis jest szybki i prosty, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Batoniki z masłem orzechowym i orzeszkami, bez pieczenia, bez glutenu, wegańskie(...)Składniki: Batoniki: 430g masła orzechowego o zawartości orzechów 100% 70g posiekanych orzechów (użyłam włoskich i ziemnych) 60g mąki kokosowej 8 łyżek syropu klonowego Polewa: 240g gorzkiej czekolady (wegańska, bez glutenu, powinna mieć odpowiedni certyfikat) 2 i 1/2 łyżki roztopionego oleju kokosowego Dodatkowo: liofilizowane maliny lub wiórki kokosowe, posiekane orzeszki Batoniki: 1. Do rondelka przełożyć masło orzechowe, dodać syrop klonowy
Mała CukierenkaPrzed Wami bardzo szybkie ciasto, które pewnie skradnie Wasze serca… Do ciasta dodałam zmielonych ziaren słonecznika – jest to bogate źródło witaminy E. Bardzo ciekawy
Via Gustowody umieścić w misie blendera wysokoobrotowego lub malaksera, mielić do momentu, aż wszystkie składniki połączą się w jedwabiście gładki krem, w razie konieczności dodać 1-2 łyżki wody. Smacznego! Wegańska pasta a’la ser z ziemniaków Wegańska pasta a’la ser z ziemniaków Wegańska pasta a’la ser z ziemniaków listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic
moj przepis nawydaje mi się, że nie tworzę niczego nowatorskiego, jednak podobno proste rozwiązania są najlepsze i najsmaczniejsze Sezon na nowalijki właśnie się rozpoczął, więc mam nadzieję, że przepis na proste wegańskie leczo w zdrowej i dietetycznej wersji wam się spodoba i zrobicie podobne danie na obiad Do wykonania potrawy nie potrzeba wielu składników – najważniejsza jest cukinia, papryka i pomidory (użyłam(...)jeszcze tak smaczne, jak w sezonie :)). Całość wystarczy doprawić solą, pieprzem, ulubionymi ziołami, czosnkiem i dodać cebulę. Bardzo szybkie, zdrowe i proste danie, które bardzo lubię Proste wegańskie leczo 2 średniej wielkości cukinie 2 papryki 1 puszka krojonych pomidorów 3 ząbki czosnku 4 średnie cebule sól, pieprz przyprawy: mieszanka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią, zioła prowansalskie do podsmażenia cebuli
Fitkotmajeranku. Jednak zwykle jadam go bez dodatków. Nie jestem wielkim fanem kiełbas, czy jajek w zupie (chociaż od święta odrobinę przeboleję). Dlatego wpadłem na pomysł, żeby przygotować w pełni wegański żur. Dobry bulion ugotowany na lekko podpalonych warzywach pozwoli nam otrzymać smak wędzonki (można dodatkowo go podbić wędzoną papryką), do tego tradycyjny żytni zakwas i domowa biała kiełbaska przygotowana(...)tempehu, która dzięki odpowiednim przyprawom smakuje niemal jak prawdziwa! Bardzo polecam w te Święta! * SKŁADNIKI na 6 porcji Wegański żurek: 1,5 litra wody 3 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler 1 por 1 cebula 3 listki laurowe 3 ziela angielskie 300 ml zakwasu na żurek 3 łyżki suszonego majeranku 3 ząbki czosnku 2 łyżki tartego chrzanu 50 ml śmietanki
Food Squarepora 1 średni ziemniak 2 szklanki pokrojonych liści cavolo nero lub jarmużu (bez twardych łodyg) 1 łyżka oleju (np. ryżowego, z pestek winogron) / lub masła klarowanego w wersji niewegańskiej 750 ml bulionu warzywnego lub wody nierafinowana sól, przyprawy i zioła: 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 1 łyżeczka mielonej kolendry, 1/4 łyżeczki kurkumy (opcjonalnie), duża szczypta mielonej gałki muszkatołowej(...)biały i/lub czarny pieprz do smaku; 1 – 2 łyżki suszonego majeranku, 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku (opcjonalnie) do podania: posiekana natka pietruszki lub koperek, około 75 ml śmietanki wegańskiej, najlepiej zakwaszanej /lub zwierzęcej w wersji niewegańskiej/ , ewentualnie jogurtu Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki. Marchewkę pokroić na plasterki lub w niedużą kostkę, pora pokroić w półplasterki, selera i ziemniaki w kostkę
Even Better Food