wegańskie - 10389 przepisów (strona:130/693)

Zawijane drożdżówki z jeżynami 167

Wegańskie słodkości z użyciem jeżyn, polane czekoladą i lukrem. Mowa o drożdżówkach, które mogą rywalizować z cynamon rolls Mówiąc serio i bez jaj… (dosłownie bez jaj, bo swój piękny, żółty kolor drożdżówki zawdzięczają kurkumie) musisz spróbować! Zawijane drożdżówki z jeżynami Via Gusto Wegańskie słodkości z użyciem jeżyn, polane czekoladą i lukrem. Mowa o drożdżówkach, które mogą rywalizować z cynamon

Via Gusto
Ciasto z kremem kokosowym, nasionami chia i śliwkami + KONKURS! 153

Przed Wami ciasto na spodzie z mąki orkiszowej, z kremem kokosowym ze świeżymi daktylami i śliwkami. Ciasto jest wegańskie i nie zawiera cukru. Każda z części ciasta jest z dodatkiem nasion chia – dzięki temu spód lepiej wyrósł, krem stał się bardziej zwarty, a nasiona chia ze śliwkami stworzyły pyszny dżem. Wszystkie główne składniki pochodzą ze sklepu Soul-Farm , czyli(...)/2vze61R Ciasto z kremem kokosowym, nasionami chia i śliwkami Via Gusto Przed Wami ciasto na spodzie z mąki orkiszowej, z kremem kokosowym ze świeżymi daktylami i śliwkami. Ciasto jest wegańskie i nie zawiera cukru. Każda z części ciasta jest z dodatkiem… Drukuj Proporcje na: formę o śr. 24 cm Czas przygotowania: 35 minut Czas pieczenia/gotowania: 30 minut Ocena

Via Gusto
Bezglutenowa granola o smaku karmelizowanych jabłek 187

mieć drugą formę o takiej samej wielkości lub wyjąć granolę bezpośrednio na blachę z piekarnika wyłożoną papierem. Po upieczeniu pozwalam granoli kompletnie wystygnąć zanim połamię ją na mniejsze cząstki. Wegańska granola – świetne śniadanie i super przekąska Granolę przechowuję w szklanym, szczelnie zamkniętym pojemniku do dwóch tygodni. Pyszna i słodka, bezglutenowa granola o smaku karmelizowanych jabłek to świetna baza(...)przygotowania drugiego śniadania. Wystarczy dodać do niej wegański jogurt kokosowy , dowolne owoce i posiłek gotowy. Można ją też potraktować jako smaczną, chrupiącą przekąskę kiedy mamy ochotę na coś słodkiego a przy tym zdrowego. Zachęcam również do przygotowania mocno czekoladowej granoli z dodatkiem orzechów brazylijskich i pekan. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama

Book of spells
Wegański deser a’la Monte 178

mojprzepisna.pl | Wegański deser a’la Monte Deser ten zrobiłam już jakiś czas temu, dokładnie 24 maja tego roku, w dniu moich imienin, jego zdjęcia zawieruszyły mi się na dysku. Dziś je odnalazłam więc publikuję przepis na najlepsze w życiu Monte, jakie kiedykolwiek jadłam. Oryginalne Monte, to krem na bazie mleka, śmietanki, cukru i śladowej ilości orzechów laskowych, u mnie(...)pucharków wyłożyć ciemny krem, następnie delikatnie wyłożyć jasny krem. Orzechy posiekać, posypać nimi desery. Krem schłodzić w lodówce przez kilka godzin. *orzechy można również uprażyć na suchej patelni. Smacznego! Wegański deser a’la Monte (bez cukru, bez glutenu) Wegański deser a’la Monte (bez cukru, bez glutenu) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='100 g kaszy

moj przepis na
Kotleciki z kalafiora i cukinii – wegańskie i bezglutenowe – przepis krok po kroku 173

wychodzenia z postu dr Dąbrowskiej, postanowiłam podzielić się z Wami jednym z moich przepisów na proste i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Są to kotleciki z kalafiora i cukinii – wegańskie i oczywiście bezglutenowe. Polecam je nie tylko tym, którzy wychodzą z postu, ale również tym, którzy dbają o linię, bo kotleciki są jak najbardziej fit Z podanych przeze mnie porcji(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut. 9. Po tym czasie, wyciągamy upieczone kotleciki z piekarnika.   I to już wszystko. Nasze wegańskie kotleciki z kalafiora i cukinii są już gotowe! Teraz wystarczy je podać i delektować się smakiem Według mnie, najlepiej smakują w towarzystwie surówki lub młodych warzyw gotowanych na parze. Lubicie takie

Okiem Blondynki by McBlondi
Wegańskie ciasteczka kokosowe + darmowy eBook 140

się ostatnio poskładało na blogu, że macie więcej wegańskich przepisów. Ale spokojnie! Daleko mi jednak do całkowitego "przejścia" na weganizm i obawiam się, że o ile bez mięsa mogłabym żyć, tak bez mleka, jajek i ogólnie nabiału, już niekoniecznie.  Rozumiem jednak potrzeby innych i domyślam się, że nie zawsze diety są czyimś "wymysłem", a koniecznością, z którą dla własnego(...)zdrowia trzeba się zmierzyć.  Ostatnio były lody, które zadziwiły swoim składem. Dziś będzie zdecydowanie bardziej przyziemnie ;) Ciasteczka z wykorzystaniem mąki kokosowej. Proste do przygotowania, smaczne i absolutnie wegańskie. To u mnie ;) Bo oprócz tego, mam dla Was jeszcze coś...  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

Kuchnia w czekoladzie
Potrawka / sos z czerwonej soczewicy (wegański obiad) 223

Czerwony to kolor krwi, która w tym przypadku się nie poleje, bo przygotujemy wegański obiad z użyciem sosu z czerwonej soczewicy Otręby, które dodałam do potrawki imitują mięso, ale nie daj się zwieźć – sos jest wegański, zdrowy, mega szybki, prosty i tani! Zapraszam //   Składniki: 100 g czerwonej soczewicy 400 ml wody 1 marchewka 1 cebula 1/2 dużego pomidora

Via Gusto
Fasolka w pomidorach po grecku – z cytryną i smażonym serem halloumi 159

bezmięsnych – najlepsza jest na drugi dzień, kiedy smaki się połączą i zaokrąglą. Ale zrobiona i zjedzona ‘na świeżo’ też jest pyszna – orzeźwiająca, lekka i naprawdę sycąca. A W WERSJI WEGAŃSKIEJ? W wersji wegańskiej zamiast sera halloumi możecie wykorzystać odpowiednio marynowane twarde tofu. Na jedną kostkę sera standardowej wielkości (250g) potrzeba 2 łyżek dobrej oliwy, 2 łyżek soku z cytryny(...)kroimy w poprzek kostki na 8 równej grubości plastrów, rozkładamy na talerzu. Składniki marynaty mieszamy i wcieramy dokładnie w każdy kawałek sera. Odstawiamy do zamarynowania na przynajmniej 30 minut. Wegańskie halloumi smażymy tak samo, tylko odrobinę dłużej – ok. 4 minut na stronę. SKŁADNIKI 2-3 średniej wielkości porcje obiadowe 250g sera halloumi 1,5 puszki białej drobnej fasoli 1 puszka

Karo in the Kitchen
Kotleciki z kalafiora i cukinii – wegańskie i bezglutenowe – przepis krok po kroku 187

wychodzenia z postu dr Dąbrowskiej, postanowiłam podzielić się z Wami jednym z moich przepisów na proste i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Są to kotleciki z kalafiora i cukinii – wegańskie i oczywiście bezglutenowe. Polecam je nie tylko tym, którzy wychodzą z postu, ale również tym, którzy dbają o linię, bo kotleciki są jak najbardziej fit Z podanych przeze mnie porcji(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut. 9. Po tym czasie, wyciągamy upieczone kotleciki z piekarnika.   I to już wszystko. Nasze wegańskie kotleciki z kalafiora i cukinii są już gotowe! Teraz wystarczy je podać i delektować się smakiem Według mnie, najlepiej smakują w towarzystwie surówki lub młodych warzyw gotowanych na parze. Lubicie takie

Okiem Blondynki by McBlondi
Batoniki z masłem orzechowym i orzeszkami, bez pieczenia, bez glutenu 252

smaczne i bardzo sycące. Do posłodzenia użyłam syropu klonowego, więc w przepisie nie dodajemy białego cukru, zostaje tylko ten w czekoladzie. Jeśli użyjemy dobrej, gorzkiej czekolady deser będzie również wegański. Przepis jest szybki i prosty, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Batoniki z masłem orzechowym i orzeszkami, bez pieczenia, bez glutenu, wegańskie(...)Składniki: Batoniki: 430g masła orzechowego o zawartości orzechów 100% 70g posiekanych orzechów (użyłam włoskich i ziemnych) 60g mąki kokosowej 8 łyżek syropu klonowego Polewa: 240g gorzkiej czekolady (wegańska, bez glutenu, powinna mieć odpowiedni certyfikat) 2 i 1/2 łyżki roztopionego oleju kokosowego Dodatkowo: liofilizowane maliny lub wiórki kokosowe, posiekane orzeszki Batoniki: 1. Do rondelka przełożyć masło orzechowe, dodać syrop klonowy

Mała Cukierenka
Ciasto ze słonecznikiem i kokosem z kremem czekoladowym (wegańskie) 184

Przed Wami bardzo szybkie ciasto, które pewnie skradnie Wasze serca… Do ciasta dodałam zmielonych ziaren słonecznika – jest to bogate źródło witaminy E. Bardzo ciekawy

Via Gusto
Wegańska pasta a’la ser z ziemniaków 155

wody umieścić w misie blendera wysokoobrotowego lub malaksera, mielić do momentu, aż wszystkie składniki połączą się w jedwabiście gładki krem, w razie konieczności dodać 1-2 łyżki wody. Smacznego! Wegańska pasta a’la ser z ziemniaków Wegańska pasta a’la ser z ziemniaków Wegańska pasta a’la ser z ziemniaków listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic

moj przepis na
Proste wegańskie leczo 112

wydaje mi się, że nie tworzę niczego nowatorskiego, jednak podobno proste rozwiązania są najlepsze i najsmaczniejsze Sezon na nowalijki właśnie się rozpoczął, więc mam nadzieję, że przepis na proste wegańskie leczo w zdrowej i dietetycznej wersji wam się spodoba i zrobicie podobne danie na obiad Do wykonania potrawy nie potrzeba wielu składników – najważniejsza jest cukinia, papryka i pomidory (użyłam(...)jeszcze tak smaczne, jak w sezonie :)). Całość wystarczy doprawić solą, pieprzem, ulubionymi ziołami, czosnkiem i dodać cebulę. Bardzo szybkie, zdrowe i proste danie, które bardzo lubię Proste wegańskie leczo 2 średniej wielkości cukinie 2 papryki 1 puszka krojonych pomidorów 3 ząbki czosnku 4 średnie cebule sól, pieprz przyprawy: mieszanka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią, zioła prowansalskie do podsmażenia cebuli

Fitkot
Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu 118

majeranku. Jednak zwykle jadam go bez dodatków. Nie jestem wielkim fanem kiełbas, czy jajek w zupie (chociaż od święta odrobinę przeboleję). Dlatego wpadłem na pomysł, żeby przygotować w pełni wegański żur. Dobry bulion ugotowany na lekko podpalonych warzywach pozwoli nam otrzymać smak wędzonki (można dodatkowo go podbić wędzoną papryką), do tego tradycyjny żytni zakwas i domowa biała kiełbaska przygotowana(...)tempehu, która dzięki odpowiednim przyprawom smakuje niemal jak prawdziwa! Bardzo polecam w te Święta! * SKŁADNIKI na 6 porcji Wegański żurek: 1,5 litra wody 3 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler 1 por 1 cebula 3 listki laurowe 3 ziela angielskie 300 ml zakwasu na żurek 3 łyżki suszonego majeranku 3 ząbki czosnku 2 łyżki tartego chrzanu 50 ml śmietanki

Food Square
Zupa pieczarkowa z cavolo nero lub jarmużem 163

pora 1 średni ziemniak 2 szklanki pokrojonych liści cavolo nero lub jarmużu (bez twardych łodyg) 1 łyżka oleju (np. ryżowego, z pestek winogron) / lub masła klarowanego w wersji niewegańskiej 750 ml bulionu warzywnego lub wody nierafinowana sól, przyprawy i zioła: 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 1 łyżeczka mielonej kolendry, 1/4 łyżeczki kurkumy (opcjonalnie), duża szczypta mielonej gałki muszkatołowej(...)biały i/lub czarny pieprz do smaku; 1 – 2 łyżki suszonego majeranku, 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku (opcjonalnie) do podania: posiekana natka pietruszki lub koperek, około 75 ml śmietanki wegańskiej, najlepiej zakwaszanej /lub zwierzęcej w wersji niewegańskiej/ , ewentualnie jogurtu Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki. Marchewkę pokroić na plasterki lub w niedużą kostkę, pora pokroić w półplasterki, selera i ziemniaki w kostkę

Even Better Food