Ja sezonu na dynię jeszcze nie skończyłam!Częstowałam Was fantastycznym dyniowym ciastem … jogurtowymi racuchami … kopytkami , kluseczkami i fantastyczną potrawką! ( obłędną! )Dziś mam dla Was
Ostra na SłodkoWpis pochodzi z www.mgotuje.plVegeta to niezastąpiona przyprawa, która poprawi smak nie jednej zupy, sosu czy mięsa. Warto jednak korzystać z domowej mieszanki przypraw
Marta GotujeZdjęcia do tego przepisu zawieruszyły mi się gdzieś na dysku, ale odnalazłam je i pomyślałam sobie, że warto wprowadzić trochę lata do naszej kuchni. Przepis jest
Pasja SmakuŚledzik nie musi być wcale nudny a może być pyszny. Tak podany napewno zachwyci każdego miłośnika ryb a szczególnie śledzi Składniki:1/2 kg sledzi puszka
Z Majeczką w kuchniTo zdecydowanie najpopularniejsza sałatka w naszej rodzinie, nie licząc tradycyjnej jarzynowej. Tak bardzo nam posmakowała, że pojawia się nawet częściej niż jarzynowa. Spróbujcie koniecznie!Brokułowo-jajeczna
Moja smaczna kuchniaRozpoczął się sezon ogórkowy. A to kojarzy mi się z wakacjami, słońcem, plażą i...chlebem z masłem i ogórkiem małosolnym :) Zauważyliście, że taka kanapka na plaży
Codzienna kuchnia niecodziennaBakłażan czyli owoc psianki podłużnej lub oberżyna. Mniej znany jest jako gruszka miłosna, jajko krzewiaste czy bakman. Pochodzi z Chin, Egiptu i Indii. W Polsce
Codzienna kuchnia niecodziennaKolejny wpis "recyklingowy" - nie macie ich dość? ;) Dzisiaj podzielę się z Wami sposobem na wykorzystanie wytłoków z sokowirówki, których zawsze szkoda mi wyrzucać. Można zasypać
Codzienna kuchnia niecodziennaDzisiaj chcę Was zaprosić na puree ziemniaczane. Proste, szybkie i pyszne. Danie, które może być dodatkiem na przykład do pieczeni, ale także stanowić samodzielne danie. Odpowiednio
Codzienna kuchnia niecodziennaSezon na szparagi w pełni, w moim domu również. W tym roku z radością obserwuję coraz większą popularność szparagów zielonych. Były one bardzo długo niedoceniane, a
Codzienna kuchnia niecodziennaKiedy usłyszałam, że koleżanka robi fasolkę szparagową w pomidorach, to zdziwiłam się trochę. Trudno mi było jakoś w pierwszej chwili wyobrazić sobie to
Codzienna kuchnia niecodziennaPęczak zagościł u mnie po raz pierwszy, ale już dzisiaj wiem, że na dobre. Miałam okazję jeść wspaniałą sałatkę z wykorzystaniem pęczaku w Brukseli, w
Moja smaczna kuchniaDziś druga wersja pysznego pasztetu z kaszy jaglanej. I jak to w życiu bywa gdy coś zmieniamy, to staramy się by była to zmiana
Smaczne ZdroweTak, jak obiecałam - dzisiaj słodki sposób na dynię, a właściwie na wykorzystanie pracowicie przygotowanego puree. Na sernik dyniowy miałam chętkę od dłuższego już czasu. W
Pożeraczka, czyli raz adobrze