Pierwszy raz zrobiłam go miesiąc temu, teraz na święta drugi i po raz drugi się nim zachwycaliśmy. Nie przypomina w smaku sernika, jest kremowy i ma bardzo zwartą konsystencję, w związku z tym bardzo sycący (i ekonomiczny;) Przepis pochodzi stąd , trochę go zmodyfikowałam, przede wszystkim zmniejszyłam składniki i zrobiłam w małej tortownicy o śr. 21 cm. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowykruchym ciastem to musiało być cudne. I nie pomyliłam się. Ciasto z każdym dniem smakuje jeszcze lepiej , jak to kruche ciasta. Polecam szczególnie wielbicielom ciast kokosowych, makowych i serników oczywiście również. Dodatkowym plusem jest użycie mąki orkiszowej. Składniki ciasta: - 500g mąki orkiszowej, u mnie typ 750 lub 3 szklanki mąki pszennej - 250g zimnego masła - 3 łyżki ksylitolu lub cukru
Smaczne Zdrowepołączenie smaków jest genialne. Mleczna czekolada, brzoskwinie i pyszny kawowy spód sernika. Nie wiem czy nie zjemy go jeszcze dzisiaj, jest taki pyszny! Polecam nie tylko na święta! Składniki : Ciasto : * 125 g masła * szklanka mąki pszennej * łyżka kakao * 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Jacobs Crema Gold * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * jajko * pół tabliczki mlecznej czekolady Masa : * 800 g twarogu
Magiczne Życie Martytakie sytuacje, kiedy nagle zatrwożenie nas obezwładnia. Mazurek musi być, w końcu to Wielkanoc! Na Boże Narodzenie nieodłącznie występuje makowiec lub makowa strucla, tak w te święta obowiązują serniki, babki i mazurki. Jednak zdarza się, że w natłoku obowiązków, po prostu coś wypada z głowy, o czymś kompletnie zapominamy. Tak było w moim przypadku, więc ratowałam się, czym popadło(...)krojenia. Smaruję czekoladą, przykrywam drugim waflem, a na nim rozsmarowuję kajmak, itd. Wafel na samym wierzchu pozostawiam czysty. Całość przyciskam czymś bardzo ciężkim (pomogłam sobie blachą z sernikiem). Zostawiam na noc, aby dobrze się warstwy skleiły. Następnie rozsmarowuję krem czekoladowy na wierzchu, na nim kajmak i ozdabiam. Oczywiście, każdy robi to według własnego uznania! I mazurek gotowy! SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkilaski wanilii lub 3 łyżki cukru wanilinowego 100 g gorzkiej czekolady 100 g białej czekolady Mus truskawkowy: 400 g mrożonych truskawek 1/4 szklanka cukru Wykonanie: Ser i jajka na sernik ocieplić do temperatury pokojowej. Tortownicę o średnicy 26 cm lub formę o wymiarach 20x30cm wyłożyłam papierem do pieczenia. W pierwszej kolejności przygotowałam mus truskawkowy. Truskawki wyłożyłam do rondelka, zasypałam
Blondynka GotujeDawno nie robiłam sernika i chyba się za takim ciachem/deserem stęskniłam. Nie lubię powtarzać smaków bo wolę pokombinować, zakręcić coś innego. Tak też zrobiłam tym razem - wymieszałam ser i jabłka a powstała masa o intrygującym smaku i teksturze. Duża ilość karmelizowanych jabłek dodała soczystości. Spróbujcie sami jakie to dobre ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaKolejny przepis złamany! Przeplatanie słodkiego z wytrawnym to żadna nowość, ale serniczek makowo-sezamowy z serka roślinnego od Miss Lemon to zupełnie inny wymiar! Składniki
Truskawkowa Fiestabieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Szarlotka sypana z dużą ilością jabłek Mini serniczki z mango 15 przepisów na najlepsze sałatki na imieniny Sernik z mlekiem w proszku – puszysty i bez opadania Domowa przyprawa gyros Szafy do sypialni – 7 inspiracji na idealną organizację
Via Gustoczarną porzeczką Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką Ciasto bananowe bez pieczenia Ciasto z czekoladowo – waniliową panna cottą i malinami Sernik na zimno z borówkami Jogurtowiec z galaretkami Artykuł Ciasto z czarną porzeczką bez pieczenia pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakmąki kukurydzianej 6 łyżek wody Masa serowa: 70g cukru 2 duże jajka L 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (budyń na 0,5l mleka) 450g gotowego sera na sernik (użyłam sera z wiaderka „Mój Ulubiony z Wielunia”) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (można zastąpić cukrem z wanilią lub cukrem wanilinowym) Najpierw przygotujemy masę śliwkową: 1. Śliwki przełożyć na patelnię
Mała CukierenkaSzybciutki, delikatny, aż rozpływający się w ustach migdałowy serniczek z użyciem serka roślinnego z orzechów nerkowca o smaku cynamonowo-rodzynkowym od Miss Lemon ! Składniki: 2
Truskawkowa Fiesta