Paprykę można faszerować w sumie wszystkim. U mnie w domu najpopularniejsza jest wersja z mięsem mielonym, serem feta i pieczarkami, choć oczywiście zdarza się też
Gosia gotujeFasolki w domu nie robimy często, ale gdy już jest, to bardzo chętnie ją zjadamy.W większości polskich domów przygotowuje się to danie z kiełbasą, bądż wędzonkami
Gosia gotujeCzas nas szparagi nie trwa długo, więc trzeba korzystać z czasu, który jest nam dany na ich degustację. U mnie w domu zdecydowanym faworytem są szparagi
Gosia gotujeBób teraz jest najlepszy, więc trzeba go jeść wręcz garściami. Polecam dzisiaj to pyszne warzywko w wersji tradycyjnej, przełamane smakiem mięty i tymianku. Fajne smaki, szybko
Gosia gotujeUwielbiam dania jednogarnkowe, ale kto by ich nie lubił? Aromaty składników się suptelnie przenikają, tworząc zgraną całość. Danie można przygotować wcześniej, potem wstawić do piekarnika i
Gosia gotujeBobu na straganach coraz mniej, ale wciaż jeszcze mozna go dostać, pomijając fakt, zr ogólnodosyępny w sklepach jest również mrozony. Osobiście uwielbiam to warzywko i chętnie
Gosia gotujeDzisiaj zapraszamy na tortillę w innym wydaniu niż zwykle. Mianowicie z racji tego, że dzisiaj piątek zapraszamy na rybną wersję tej przekąski. Do przygotowania tortilli użyłam
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiNaszła mnie chęć na śledzia. W smietanie, z jabłuszkiem, z cebulką. Kto mnie zna ten wie, że moje zachcianki muszą być spełnione ! A te związane z
Z Majeczką w kuchniDziś kolejna propozycja na prostą i smaczną surówkę, która pojawiała się w moim rodzinnym domu. Parę dni temu podzieliłam się z Wami moim
Kulinarne przygody GatityCzemu podwójnym? bo wcale nie przypomina tej kupowanej pizzy, gdzie kurczaka tylko parę kawałeczków, gdzieniegdzie rzucono...tu ma być mocno drobiowo i syto :) Składniki: 3
Z Majeczką w kuchniJuż tak bardzo ckni mi się do letnich sałatek, soczystych kolorów i aromatów. Tymczasem pozostają do wykorzystania mrożonki i z nich właśnie powstała dzisiejsza sałatka. Zapraszam
Moje Małe CzarowanieMakarony, jeden z moich ulubionych tematów kulinarnych, potrafię o nich rozmawiać godzinami, a znajomym i rodzinie chętnie polecam te najlepsze. Od lat ufam jednej z włoskich
Moja smaczna kuchniaChleb pieczony w garnku, u mnie w naczyniu żaroodpornym, ma chrupiącą skórkę, puszyste wnętrze i jest bardzo aromatyczny dzięki suszonej cebulce i oregano a dodatkowo nie
Moje Małe CzarowanieOd kiedy jestem na diecie (udało mi się już schudnąć 2 kg:)) szukam lżejszej alternatywy dla tradycyjnych potraw, które bardzo lubię. Tym razem trochę „odchudziłam” placki
e-PrzepisyKulinarneKto nie lubi rukoli, ten nie zrozumie...ja mogłabym zajadać się nią codziennie. często robię taka prostą sałateczkę, minimum składników, dominacja rukoli, pycha! Składniki: garść rukoli
Z Majeczką w kuchni