Chłodnik przygotowany podczas warsztatów z Kikkomanem i Tbabasco 330ml jogurtu naturalnego, 330ml maślanki naturalnej , 330ml kefiru, 1 ogórek szklarniowy, 1 pęczek rzodkiewek, 2 ząbki czosnku, jaja
królestwo garówDanie przygotowane podczas warsztatów w Jung & Lecker a stworzone przez Oliwię Bernady. 4 awokado, 200g świeżych kurek, 100g szpinaku, jedna średnia cebula, sok z jednej
królestwo garówpęczek dymki, sól, cukier, masło Dymka – jednoroczna mała cebulka razem ze szczypiorem. Świeża dymka powinna być twarda i jędrna. Cebulka powinna być biała a szczypior soczyście
królestwo garówPapryka – najlepiej mała, biały ser półtłusty, śmietana, zioła – mięta, melisa, oregano, czosnek, sól, pieprz, Nie podaję dokładnych proporcji gdyż trzeba doprawić ser do smaku. Do swojego
królestwo garówagrest marynowany z pieprzem borówki z gruszkami brusznice z gruszkami brzoskwinie w occie cedr kandyzowany czereśnie marynowane z imbirem czereśnie w occie galaretka z pigwy
królestwo garówNa zaproszenie Agencji Rynku Rolnego w ramach kampanii Trzy Znaki Smaku , miałam przyjemność wziąć udział w wyjeździe kulinarnym, mającym na celu przedstawienie trzech produktów znajdujących się
królestwo garówKarczochy spokrewnione są z ostem. Młode świeże karczochy można jeść na surowo. Starsze – takie kupujemy w sklepach- można gotować, piec, zapiekać faszerowane. Można podawać na zimno
królestwo garów1,5 kg pomidorów różnych odmian, 200 ml bulionu – najlepiej domowego, cukier, sól Pomidory umyć, osuszyć, przekroić na pół. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, przecięciem do
królestwo garów1 kg miąższu z cukinii, 2 cebule, oliwa, szczypta soli, szczypta cukru, szczypta świeżo zmielonej kolendry, szczypta świeżo zmielonego pieprzu, 200 ml bulionu – najlepiej domowego, 15
królestwo garówSałata rzymska, małe pomidory, sól, pieprz, oliwa, cytryna, cukier Sałatę rzymską oczyścić z brzydkich liści, przeciąć wzdłuż na pół. Oprószyć solą, pieprzem i posmarować oliwą. Pomidory
królestwo garówkolby kukurydzy, oliwa, masło, sól, masło Kolby kukurydzy, oczyścić. Posmarować oliwą. Położyć na rozgrzanym ruszcie. (220 stopni Celsjusza) Grillować około 20 minut co jakiś czas smarując
królestwo garów700 g skorzonery , 3 łyżki zimnego masła, 2 łyżki gęstej śmietany*, sok z cytryny, sól, pieprz, cukier, Skorzonerę obrać starannie, obraną wkładać do miski z wodą
królestwo garów600 g obranej skorzonery, 4 jajka, 2 łyżki masła, sól, ostra mieszanka przypraw, olej do smażenia, Skorzonerę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, poddusić na maśle
królestwo garówPimientos de Padrón, oliwa, sól Pimientos de Padrón - odmiana pieprzu pochodząca z Galicji w Hiszpanii. Z okolic miejscowości Padron – stąd nazwa. Popularna w całej Hiszpanii, najczęściej
królestwo garów1/2 selera (około 200 g), 2 winne jabłka (około 300 g), sok z jednej cytryny, 2 łyżki miodu lipowego, Selera i jabłka obrać, zetrzeć na tarce
królestwo garów