Zdarzyło mi się jeść mule raz, czy dwa, ale nigdy nie przygotowywałam ich sama w domu. Ostatnio trafiłam na dobrą ofertę i możliwość zakupu świeżych muli
Pasja SmakuWy też czujecie już wiosnę w powietrzu? Bo ja tak. I widać to już w mojej kuchni oraz przyrządzanych daniach... Dzisiaj wysiewam też pierwszą w tym
Pasja SmakuDziś w ramach cotygodniowego cyklu zapraszamy na zdrowy, smaczny koktajl na zielonej herbacie. Dla mnie połączenie owoców z kwaśnym smakiem limonki, ostrym imbiru i nutą orzeźwiającej
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDawno nie jadłam tak znakomitego ziemniaka. Za ziemniakami ja szczerze powiedziawszy nie przepadam, zjem ale raz na jakiś czas, natomiast tak podany jak dziś Wam proponuję
Moje Małe CzarowanieCoraz popularniejsze jest zjadanie różnego rodzaju sałatek, co jest oczywiście bardzo fajną zmianą w naszym społeczeństwie. Osobiście nie wyobrażam sobie obiadu bez sałatki, czy surówki. Ponadto
dom-agi.plJa wykonywałam akurat ten krem z myślą o mojej półrocznej córeczce, dla której sama przygotowuję jedzenie, bo wiem wtedy dokładnie co w tym jest. na zdjęciu
dom-agi.plNa weekend spodziewam się moich braci z żonami :-) Tym razem zaproponuje im pitę.. wydaje mi się
Gaździnka warzyTak przygotowane ziemniaki pierwszy raz spróbowałam na Ukrainie. Są one całkowicie inne, w smaku, jak znane nam wszystkim frytki. Połączenie przypraw, z cebulką i ziemniakami da
Kulinarnie z Polką na KresachLekka, przyjemnie słodka dzięki pomarańczy...Jak dla mnie bomba! Składniki: 2 garście rukoli 1 trójkącik camemberta 4 pomidorki koktajlowe 1/2 pomarańczy 4 plastry szynki parmeńskiej
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 150 g makaronu Penne - pełne ziarno puszka tuńczyka w oleju fasolka szparagowa gruszka sól, pieprz pół łyżeczki octu z jabłek Przygotowanie: Makaron ugotować według przepisu
Gaździnka warzyJeśli nie lubicie brokuła ze względu na jego charakterystyczny smak, musicie spróbować tego. Mój syn zwykle brokuła wybiera z potraw i zostawia. W przypadku tego dania
Blondynka GotujeHummus przygotowany wg. podstawowego przepisu wystarczy zmiksować z suszonymi pomidorami, posypać tymiankiem i czarnym sezamem żeby otrzymać pastę w stylu śródziemnomorskim. Polecam :) Czas przygotowania:
SzczyptaSmaQSkładniki: kapusta pekińska czerwona cebula bulion warzywny koperek, natka pietruszki dorsz kilka suszonych pomidorów sos vinegrette: 2 łyżki ciepłej wody pół łyżeczki cukru sól, pieprz 3
Gaździnka warzyPlacki ziemniaczane, chyba jedno z tych da ń , które każdy z nas bardzo lubi. Ja osobiście jeszcze nie spotkałam osoby, która by nie lubiła
Kulinarnie z Polką na Kresach