Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolki w domu nie robimy często, ale gdy już jest, to bardzo chętnie ją zjadamy.W większości polskich domów przygotowuje się to danie z kiełbasą, bądż wędzonkami.My jednak zdecydowanie bardziej wolimy ją z mięsem i taki właśnie przepis dzisiaj polecam. Składniki: 500 g  fasoli Jaś 500 g karczku wieprzowego 1  duża cebula 4 ziarna ziela angielskiego 2 listki laurowe 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżeczka majeranku 2 ząbki czosnku sól, pieprz do  smaku 1 łyżka mąki 1 łyżka masła olej do smaże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka po bretonsku, fasolka, mięso, fasola, cebula, czosnek, pomidor, sałata, karczek, kiełbasa, danie jednogarnkowe, warzywa, warzywa na patelnie, dania na gorąco

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję