Pieczone szparagi z sosem czosnkowo- ziołowym

Pieczone szparagi z sosem czosnkowo- ziołowym

Pieczone szparagi z sosem czosnkowo- ziołowym

Czas nas szparagi nie trwa długo, więc trzeba korzystać z czasu, który jest nam dany na ich degustację. U mnie w domu zdecydowanym faworytem są szparagi zielone, choć z białych też bardzo lubię zupę krem. Dzisiaj polecam zielone pieczone w sosie czosnkowo- ziołowym. Pysznie było. Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 2-3 łyżki oliwy z oliwek sól morska kilka gałązek tymianku papier do pieczenia Sos: 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki  majonezu 1 łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku przeciśni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, sosy, sok, zielone szparagi, majonez, polewa, krem, zupa krem, zupa, sos ziołowy, warzywa, wegetariańska, bez pieczenia

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.