połowę. Doprawiamy do smaku miodem, sosem teriyaki. A oto moja propozycja podania. Na świeże, chrupiące bułeczki układamy sałatę, nasze ciepłe mięso, które zalewamy pysznym i aromatycznym sosem. Układamy ulubione warzywa i odpływamy jedząc takie iście królewskie śniadanie. BOSKIE
Malinowe Pocałunkipapryka cebula czerwona sól, pieprz czarny, ulubione zioła olej rzepakowy patyczki do szaszłyków Wykonanie: Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Najlepszym urządzeniem do tego typu zabiegów jest obieraczka do warzyw. Wszystkie plastry delikatnie solimy i odstawiamy na bok. Paprykę, cebulę, ser koryciński kroimy w kawałki zbliżone wielkością do szerokości naszych cukinii. Miękkie plastry cukinii osuszamy ręcznikiem papierowym i wszystkie
Malinowe Pocałunkiłyżeczka słodkiej papryki gałka muszkatołowa Kamis sól Kamis mielony imbir Kamis biały pieprz Kamis ziarna dyni do posypania Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Marchewki obrać pokroić w plasterki. Warzywa dokładnie wypłukać i przełożyć do garna. Wlac 1 litr wody, dodać liście selera i gotować. Dynie pokroić w kostkę. Gdy ziemniaki i marchewka będa już prawie miękkie wyjąć liście selera
Monia miesza i gotujesamym oleju smażymy pokrojone w plastry pieczarki- dodając cayenne, sól i rozmaryn. Smażymy około 5 min, dodajemy pokrojoną w pół talarki cebulę i paprykę. Smażymy dalsze 5 min. Teraz warzywa dodajemy do ugotowanego ryżu, dodajemy masło, poszatkowaną natkę pietruszki i mieszamy. Obiad gotowy :) Kochani życzę smacznego :) * wiecej o wątróbce tutaj
Smaki Edytynakładamy na neleśniki i zwijamy. Najlepiej smakują odsmażone, ciepłe i chrupiące. Ale naleśniki równie dobrze smakują na słono czy ostro, ze spinakiem i zapieczonym serdem, kurczakiem i pieczarkami, mieszanką warzyw, jeśli chcemy zjeść sycący, ale dietetyczny posiłek, a nawet z parówką! To co do nich dodamy, zależy tylko od nas, od naszych upodobań kulinarnych, gustów i wyobraźni. Bo gotowanie
Taste Of My Dayprzed chorobami cywilizacyjnymi. Co ciekawe kiełki zawierają więcej składników odżywczych niż dorosła roślina, która z nich wyrasta, a są lepiej niż one przyswajalne dla naszego organizmu. Dodatkowo żadne z warzyw i owoców dostępnych zimą, nie zawierają tyle wartości odżywczych, co one. Dlatego zamiast syntetycznych witamin w tabletkach zachęcam Was do dodawania tych małych witaminowych bomb do kanapek, sałatek i innych
Taste Of My DayMakaron, to jedna z ulubionych potraw dzieciństwa dla wielu z nas. Dzisiaj przedstawiam wersję z kurczakiem i warzywami. Składniki: makaron pojedyncza pierś z kurczaka ok 8 szt pieczarek 20 dag brokułów śmietana przyprawy Makaron gotujemy w osolonym wrzątku i odcedzamy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, pieczarki w plastry, doprawiamy (curry, papryczka chilli, przyprawa do kurczaka, majeranek) i smażymy
Taste Of My Daykolor. W moim poście proponuję skomponować kotleciki z ziemniakami i mizerią, jako danie typowo obiadowe, ale jak wcześniej wspomniałam, możemy je jeść również jako burgery rybne z bułką i warzywami (sałata, ogórek, pomidor
Taste Of My DayTarta z zielonymi warzywami i kurczakiem to moja kolejna propozycja na "placek", który jest zdrowym, a szybkim daniem na każdą okazję :) Spróbujcie sami. Składniki Ciasto: http://tasteofmyday.blogspot.com/2013/06/ciasto-na-quiche-wytrawna-tarte.html Nadzienie do tarty: filet z kurczaka (1/2 pojedynczej piersi) przyprawy do kurczaka (curry, do grilla, gyros) pół cukinii brokuły (kilka różyczek) 1 ugotowany ziemniak śmietana (3 łyżki) 1 jajko natka pietruszki
Taste Of My Daysię na nim brązowe paski od rusztu. Musicie uważać, by nie przesuszyć filetu, dlatego nie przetrzymujcie go zbyt długo na ruszcie. Moim zdaniem mięso z grilla, najlepiej smakuje z warzywami przyżądzonymi na grillu, ale o tym napiszę kolejnym razem
Taste Of My Daybrokułem smażymy na kilku kroplach oleju przyprawiając curry, chilli, mieszanką do gyrosa lub innymi przyprawami wg uznania. W między czasie gotujemy makaron / ryż. Gdy kurczak będzie usmażony, a warzywa miękkie, na patelnie dodajemy kilka łyżek śmietany, tak by pokryły wszystkie składniki. Całość przyprawiamy maggi. Podajemy przyozdobione natką pietruszki bądź koperkiem z ryżem lub makaronem, smacznego
Taste Of My DayDynia z każdym rokiem staje się coraz bardziej sławna i bardzo słusznie, bo to wspaniałe warzywo o wielu "twarzach" :) Pomysłów na dania z dyni jest wiele, ja podzielę się z Wami moją wersją tarty z dynią, cukinią, fetą i pomidorami. Składniki: Do przepisu na ciasto odsyłam na blog, znajdziecie go tu: http://tasteofmyday.blogspot.com/2013/06/ciasto-na-quiche-wytrawna-tarte.html Nadzienie: dynia
Taste Of My Dayostatnich latach zawitała do nas moda na muffinki, bardzo popularne ciasteczka głównie w USA, Kanadzie, Wielkiej Brytanii i Irlandii, które występują w wersji słodkiej, jak i wytrawnej (z warzywami, a nawet mięsem). Muszę przyznać, że te przepyszne ciasteczka zawładnęły również moim sercem, dlatego dzisiaj przepis na zdrową wersję m.in. z płatkami owsianymi i otrębami. Składniki: 1 1/2 szklanki mąki pszennej
Taste Of My Daychoć odrobinę wartości odżywczych, jednocześnie zaspokoić głód, nie spędzać godzin w kuchni i nie przytyć? Sałatkę! Ale nie byle jaką, bo sałatkę z kurczakiem, awokado, serem feta i warzywami :) Składniki: pół awokado kawałek filetu z kurczaka 3 pomidory kilka różyczek brokułu kilka oliwek 4 plastry sera feta odrobina oliwy Przygotowanie: Kurczaka kroimy w dosyć drobną kostkę, przyprawiamy wg uznania
Taste Of My Daypopularnych supermarketów odkryłam przepyszny twaróg wędzony :) Doprawdy jest niesamowity! Każdy z mojej rodziny i najbliższych znajomych, kto go spróbował, podziela moją opinię. Dzisiaj zamieszczam pomysł na twarożek z warzywami. Składniki: pół opakowania twarogu wędzonego 2 - 3 ogórki konserwowe 3 - 4 pomidory suszone 1 świeży pomidor koperek kilka liści bazylii sól, pieprz, zioła prowansalskie Przygotowanie: Do głębokiego naczynia wkładamy twaróg, ogórki
Taste Of My Day