pokrój. Po ostygnięciu bób obierz z łupinek. W szerokim garnku rozgrzej tłuszcz, wrzuć bób i podsmaż przez kilka minut, co chwilę mieszając. Dodaj ziemniaki, cebulę, dolej wody ponad powierzchnię warzyw. Gotuj do miękkości (kilkanaście minut). Zblenduj. Dopraw do smaku, ponownie zblenduj. Jiro śni o sushi (2011, David Gelb) - t ak, to film o sushi (ale polscy widzowie przeżyją szok
Qlinarnie i Qlinarniesmaku i mieszamy wszystkie składniki. Z powstałej masy formujemy kotlety i smażymy na niewielkiej ilości oleju z każdej strony po kilka minut, do zrumienienia. Podajemy z ulubionymi warzywami, młodymi ziemniaczkami lub tak, jak lubicie najbardziej :) Smacznego
Taste Of My DayKażdy z nas nie raz miał okazję zjeść prostą surówkę z warzywami, ale czasem bywa tak że to co jest najprostsze w przygotowaniu to zapominamy składniki i pozostaje tylko wspomnienie smaku. Tak też było i ze mną gdy po raz pierwszy zetknęłam się z surówka z ogórkiem, papryką i rzodkiewką – zjadłam i zapomniałam składniki. […] The post Surówka
Magiczny GarnekWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Hot dogi z domową bułką, parówką i warzywami. Są proste w wykonaniu, dużo dużo zdrowsze i smaczniejsze niż te z budki na mieście. Doskonałe do podania na obiad, kolację jak również imprezę. Post Hot dogi pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujenasionka i kroimy w kostkę. Wrzucamy ją na rozgrzany olej. Dodajemy kukurydzę i groszek. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Wszystkie składniki układamy na talerzu: makaron, mięsko i warzywa - całość posypujemy startym parmezanem. Pychota
Lawendowe Nieboboczku, najlepiej chudego główka kapusty 10 marchwi 6 dużych cebul 5 pietruszek 2 kg ziemniaków pęczek natki pietruszki Wykonanie: Kiełbasę kroimy w półplasterki, boczek w plastry. Obieramy warzywa. Cebulę kroimy w półplasterki, ziemniaki , marchew i pietruszkę w krążki.Natkę pietruszki siekamy na dość duże kawałki.Dno żeliwnego kociołka wykładamy folią aluminiową. Robimy taki zapas folii żeby na bokach było
Z Majeczką w kuchnipatelni. 4. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki, a cebulę w piórka. 5. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni. 6. Ciepłe placki smarujemy ajvarem, dodajemy tofu i warzywa. Wszystko dokładnie zwijamy i pałaszujemy. Życzymy smacznego! :) Maugo&Paszko
Bananowe PoleWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami. Zdrowe, wegetariańskie danie, które możemy podać na obiad, kolację lub spotkanie z rodziną czy przyjaciółmi. Cukinia idealnie nadaje się jako „pojemnik” jadalny na różnego rodzaje farsze nie tylko wegetariańskie, ale również mięsne Post Cukinia faszerowana kaszą jaglaną pojawił się poraz pierwszy w Marta
Marta Gotujeżycia. Jedyny minus to konieczność naszukania się owoców bez żadnych cukrowych otoczek. Jednak warto! 2. Jak suszone, to i świeże owoce i warzywa Tu potrzeba trochę czasu do ich przygotowania, więc jeśli wiemy, że zazwyczaj wyjeżdżamy w nerwach i pośpiechu nie polecam. Jeśli jednak jesteśmy dość zorganizowani to warto obrać np. marchewkę, pokroić
Kolizje SmakówBakłażan znany również pod nazwą oberżyna lub gruszka miłosna. Przywędrował do nas z Indii. Nie jest to warzywo lecz owoc , a konkretnie jagoda. Niedawno robiłam cukinię zapiekaną z mięsem mielonym (przepis) a dzisiaj zrobiłam bakłażana zapiekanego z kurczakiem i serem. Pychota. Składniki: 2 średnie bakłażany 2 pojedyncze piersi z kurczaka 200 g żółtego sera 2 pomidory 1 cebula
O kuchni z uczuciemkakaowy omlet z fasoli z amazake ryżowym (w środku) podany z melonem~ Dziękuję za wczorajsze życzenia powrotu do zdrowia :) Warzywa i owoce (+kurkuma) działają cuda i już czuje się o wiele lepiej :) Na tyle dobrze, że dałam radę usmazyć tego pysznego omleta ;) PRZEPIS /1 porcja/ ~150g ugotowanej fasoli (może być z puszki) ~jajko ~łyżka kakao ~30g mąki gryczanej ~1/2 łyżeczki
breakfast of dreamswilgotne i aromatyczne - ale nadal chrupiące. Na kilka minut przed zdjęciem szparagów z patelni wrzucamy do nich krewetki, a w między czasie kroimy pomidora w kostkę. Warzywa i krewetki przekładamy na talerz i oprószamy startym serem. Gotowe
Spektrum Smakususzonych pomidorach i wszystko ładnie mieszamy, aby przyprawy dobrze otoczyły naszą kurę :) Wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnię, może być zwykła - jeśli nie macie girllowej, a w miedzy czasie przygotowujemy warzywa. Obrywamy listki sałaty rzymskiej i układamy je na bokach talerza. Następnie garść ruccoli, pokrojone pomidorki, papryka, oliwki i suszone pomidory. Na to odrobina salsy roja, u mnie z przewagą papryki
Spektrum SmakuPolecam! Odkryjecie na nowo bogactwo smaków :) Składniki: pomidory malinowe czarne oliwki sałata rzymska suszone pomodory wędzony łosoś ogórek gruntowy pełnoziarniste wafle żytnie awokado Do dzieła: Sałatę rwiemy, pozostałe warzywa kroimy i wrzucamy do salaterki. Suszone pomidory podaję zawsze osobno, aby każdy mógł położyć sobie dowolną ilość na górę sałatki, jako akcent smakowy. Dodatkiem były dziś pełnoziarniste wafle żytnie
Spektrum Smakudelikatniejsza w smaku od cieciorki i... jest zielona! :) Pasta wyszła świetna, pasuje idealnie do białego pieczywa, sprawdzi się też z pewnością jako dip do jasnych mięs i blanszowanych warzyw. Wypróbujcie, gorąco polecam! Składniki na ok. 300 g pasty: 1 duże dojrzałe avocado 3/4 szklanki ugotowanej do miękkości zielonej fasolki mung
Kuchnia Prezydentowej