warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:255/434)

Filety faszerowane papryką, serem i limonką 155

Idealnie połączone smaki kurczaka, ziół, limonki i warzyw tworzą kolorowe i aromatyczne danie obiadowe. Po filet z piersi kurczaka sięgamy często i zwykły smażony w panierce przestał być atrakcyjny więc staram się tworzyć nowe kompozycje smakowo - wizualne. Składniki dla 4 osób: - 4 małe filety drobiowe - sok z połowy limonki - 1/2 czerwonej papryki - 1 duża cebula - 5 pieczarek - 2 kopiaste łyżki(...)odkrawamy polędwiczki. Nacinamy grubszą część tak żeby powstała kieszonka, oprószamy solą i pieprzem. Powstałe kieszonki napełniamy wystudzonym farszem. 3. Przygotowane filety układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C na 40 minut. Podajemy gorące lub zimne w formie plastrów. Smacznego

Apetyczna babeczka
Podudzia z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z goździkami i kminkiem 169

przykryciem, polewając od czasu do czasu powstającym coraz bardziej aromatycznym sosem. Idealne na obiad, do ziemniaków, ryżu, kasz. Nawet nie potrzeba żadnej surówki / sałatki. Ale ja zawsze jakieś warzywo dodaję. Polecam mizerię, buraczki, colesław. Ale wierzę, że sprytnie i smacznie dobierzecie sobie do nich ulubione dodatki;D Składniki: 6 podudzi z kurczaka 6 łyżek oleju 0,5 szklanki wody łyżka(...)odstawcie chociaż na godzinę do lodówki, by wszystkie składniki się przegryzły i wchłonęły w mięso. Pieczcie w naczyniu pod przykryciem w temp. 180C bez termoobiegu na środkowej półce w piekarniku przez godzinę. Po tym czasie zdejmijcie pokrywkę i pieczcie w temp. 150C przez 20 minut. Przez cały czas zaglądajcie od czasu do czasu do mięsa i podlewajcie je, przekręcając

Zasmakuj Kuchni
MAKARON ZE SZPINAKIEM I PULPETAMI Z ŁOSOSIA 142

Dania z makaronem zawsze się sprawdzają na szybki i pyszny obiad. Dzisiaj pomysł na makaron z warzywami, szpinakiem i pulpetami z łososia firmy  GRAAL(...)cytryny, drobno pokrojoną cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Formujemy małe pulpeciki, obtaczamy z ziarnie sezamu, układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 20 minut. Do miski przekładamy makaron, dodajemy pokrojoną paprykę, szpinak, przeciśnięty czosnek, odcedzoną fasolkę, kukurydzę, pulpety i tarty parmezan. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekanka z kurczakiem i dynią 261

Dynia to jest takie warzywo, że można z nią robić masę smacznych potraw. Zrobiłam zapiekankę z puree z dyni, które robiłam niedawno. Wyszła bardzo dobra, polecam.   Na patelni roztopić masło, wrzucić pokrojoną w talarki cebulę, posiekane ząbki czosnku i małe pieczarki. Jeśli pieczarki są większe przekroić na mniejsze kawałki. lekko obsmażyć i wrzucić wszystko na dno naczynia w którym(...)pietruszki i posiekaną suszoną chilli. Doprawić solą i pieprzem. Wylać masę na mięso i pieczarki.   Na górę rozłożyć ugotowane ziemniaki i przekrojone na pół. Piec zapiekankę w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 35-40 minut. Jeśli nie macie puree z dyni można je bardzo szybko przygotować. Oskrobać dynie ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę

Kuchnia Pokoleń
Dietetyczne roladki drobiowe + lunchbox #2 205

Dziś przepis na roladki drobiowe, które można wykorzystać jako: obiad - z ziemniakami/kaszą/ryżem i surówką, kolację - z warzywami, lunchbox - kładziemy plastry na kanapki zamiast sklepowej wędliny. Składniki: Roladki (2 szt.): 500 g filetu z piersi kurczaka 2 średnie marchewki   (ok.90 g) 3 ogórki kiszone 20 g pora 2 łyżeczki musztardy ulubione przyprawy - ostra papryka, słodka papryka, majeranek(...)roladki, następnie szczelnie zawiń w folię aluminiową. Warto zrobić to bardzo dokładnie, wtedy po upieczeniu mięso nie powinno się rozpadać. 3. Piecz ok. 35 minut (max 40) w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. LUNCHBOX 1. Zimne roladki pokrój w cienkie plastry. 2. Na pieczywie połóż sałatę, pokrojone mięso, rzodkiewkę i paprykę. Posyp szczypiorkiem. W pozostałych przegródkach umieść owoce. Energia

Powiedz dietom nie
Kulki szpinakowe 163

codziennemu jedzeniu produktów bogatych w witaminę C i beta-karoten można zmniejszyć ryzyko zapadnięcia na demencję. Naukowcy radzą, aby te składniki przyswajać z warzyw i owoców. Jednym z takich warzyw jest szpinak.  Składniki 450 g szpinaku (może być mrożony) 3 średnie ziemniaki pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1 łyżka słonecznika 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka suszonej(...)natkę pietruszki, kolendrę, słonecznika i mieszamy. Z masy szpinakowej formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Część kulek można posypać sezamem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy ok. 30 minut. Szpinakowe kulki można podawać jako dodatek do dania głównego lub jako przekąskę z ulubionym dipem. O dobroczynnej mocy szpinaku można przeczytać

My Chcemy Jeść
SANDWICZE Z MUSEM JABŁKOWO – RABARBAROWYM I ORZECHAMI 153

nich staram się wykorzystywać sezonowe owoce i urozmaicać je, tak by za każdym zachwycały. Dziś mam dla Was wersję jabłkowo – rabarbarową. Prażone owoce ( no dobra, rabarbar to warzywo! ) połączone z prawdziwym miodem i chrupiącymi orzechami są świetnym pomysłem zarówno na leniwe śniadanie, jak i słodki podwieczorek. Są też idealnym pomysłem do zrobienia na grillu! Gwarantuję, że będą się zachwycać(...)wcześniej i posiekane orzechy – mieszamy. Kromki chleba smarujemy masłem ( od spodu ), układamy porcję musu, przykrywamy, dociskamy i smażymy – robimy to albo na patelni z odrobiną oliwy, w piekarniku, albo na grillu. Podajemy na ciepło z gałką lodów, bitą śmietaną, albo kruszonymi bezami. Smacznego

Ostra na Słodko
Kalafior zapiekany z serem i szpinakiem, czyli bomba witaminowa w smacznej, obiadowej formie 254

Przygotowanie: Ugotowanego kalafiora dzielimy na dość drobne różyczki. Układamy warstwę w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Na kalafiorze rozkładamy obrane z kości, pieczone mięso kurczaka. Wstawiamy bez przykrycia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podpiekamy przez jakieś 15 minut, tak by mięsko zaczęło się rumienić. W tym samym czasie na patelni podsmażamy szpinak z masłem i startym ząbkiem czosnku. Doprawiamy solą(...)zawartości żółtego sera sycąca. W smaku pyszna - przynajmniej dla mnie. Jest to moim skromnym zdaniem super pomysł na podanie kalafiora w odmiennym wydaniu ;) jak również atrakcyjny sposób na podanie warzyw dziecku. A warto pamiętać, że kalafior stanowi źródło bardzo wielu cennych dla organizmu składników odżywczych. Polecam

Kuchnia po mojemu
Szparagi w szynce i cieście francuskim 164

Dziś zapraszamy miłośników szparagów na przekąskę właśnie z tym warzywem w roli głównej. Korzystajmy ze szparagów, póki są, gdyż sezon na nie jest niezwykle krótki. Przekąska jest niezwykle prosta i efektowna. Ja użyłam szynki dojrzewającej, ale przekąska będzie też smaczna jeśli użyjemy innej szynki . Całość posypałam czarnuszką, którą wręcz uwielbiam, ale jeśli ktoś nie lubi to nie jest element obowiązkowy(...)paski i każdego szparaga owijamy jednym paskiem ciasta.  Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim z wierzchu przekąski i posypujemy czarnuszką.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15-20 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort tiramisu i wielofunkcyjny robot planetarny Philips 183

cytrusów i łatwo zakładany pojemnik robota kuchennego ze specjalnymi tarczami do krojenia, siekania, szatkowania i rozdrabniania wszystkich rodzajów składników. Marchewkę starłam w minutę:) (ale na tarce zostały nieduże kawałeczki warzywa). Pomógł mi również w przygotowaniu tego wspaniałego tortu.   Składniki:Biszkopt:6 jajek – osobno żółtka i białka130g mąki pszennej (użyłam tortowej)50g zmielonych migdałów1 łyżeczka proszku do pieczenia180g cukru(...)mascarpone4-5 łyżek cukru pudru2 fixsy do śmietanyDo dekoracji:paluszki czekoladowegwiazdki czekoladowekakao do posypania  Biszkopt:1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz migdałami. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC).3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodać połowę cukru i mieszać, aż masa stanie się gęsta

Mała Cukierenka
Tarta ze szparagami, porem i pomidorami 194

podwójna pierś z kurczaka (300g) pęczek zielonych szparagów (700g) 1 duży por (100g) - jego biała i lekko zielona część; ciemnozielone liście warto umyć, poporcjować i zamrozić do wykorzystania jako warzywo do zupy kilka sztuk pomidorków czereśniowych (100g) 2 jaja - całe 100g sera żółtego - startego na dużych oczkach tarki - mój był akurat w plasterkach, więc po prostu pokroiłam go w drobna(...)wysmarować masłem. Ciasto kroić nożem na plastry i wylepiać nimi formę. Ponakłuwać widelcem - zapobiega wybrzuszaniu się ciasta podczas pieczenia.   Podpiec 20 minut w 200C w nagrzanym wcześniej piekarniku - opcja góra-dół, bez termoobiegu. Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie od nałożonej masy. W międzyczasie przygotować kurczaka - pokroić na drobne kawałki, przyprawić solą, pieprzem

Grunt to przepis!
ZŁOCISTA BABKA ZIEMNIACZANA 182

Polski klasyk, nasza babka ziemniaczana. Pyszna, złocista i każdy ją lubi. Przepis, a raczej tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie. Najlepsza to taka, którą przygotuje babcia

Kuchnia Paulettes
Świeża kukurydza z gremolatą 99

Kupiłam dzisiaj piękną, świeżą kukurydzę w kolbach. Jest słodka w smaku i chrupiąca, nie wymaga wielu dodatków, aby była jeszcze smaczniejsza. Postanowiłam wykorzystać przygotowaną gremolatę i

Moja smaczna kuchnia
Poniedziałkowy "fit" - frytki marchewkowe 151

Drugą Naszą propozycją na zdrowsze frytki są te - zrobione z marchewki. Smakowały bardzo dobrze, szczególnie z lekkim sosem koperkowym na bazie jogurtu. Frytki marchewkowe SKŁADNIKI: 2

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ziemniaczane szaszłyki z nutą oregano 115

Chyba większość z nas przepada za szaszłykami. Kiedyś, na obiad przygotowałam szaszłyki ziemniaczane, świetnie się prezentują i są fajną alternatywą dla tradycyjnych ziemniaków na obiad. Ziemniaczane

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bakłażan faszerowany 138

Bakłażan faszerowany gościł dzisiaj na moim stole. Podałam go z sosem paprykowym, ale również możecie wybrać swój ulubiony sos lub ketchup. Bardzo lubimy w domu wszelkie warzywa zapiekane. Bakłażany, kalarepy, cebulę czy cukinię. Wszystkie przepisy na te faszerowane warzywka znajdziecie tutaj . Może skusicie się na takie danie? Polecam! Składniki: 2 średnie bakłażany 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera(...)opakowaniu. Wszystko razem wymieszać z pieczarkami i mięsem. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Bakłażana przeciąć wzdłuż i  ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10 minut. Wyjąć i ostudzić. Z każdej połówki łyżeczką wydrążyć miąższ , tworząc łódeczki, tak aby boki miały około 1 cm grubości. Każdą łódeczkę z bakłażana

O kuchni z uczuciem
Śmietanowiec 205

dwie części, szczelnie zawinąć w folię spożywczą. Włożyć do zamrażarki na 3 godziny (u mnie ciasto poszło na całą noc, następnego dnia ciasto starłam w malakserze tarczą do warzyw). Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Pierwszą część zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ciasto przesypać do tortownicy, wyrównać. Masa serowa: 5 białek w temp. pokojowej 1 kg śmietany(...)proszek budyniowy, wymieszać szpatułką, delikatnie wmieszać śmietanę, łyżka po łyżce, wymieszać szpatułką. Masę wyłożyć na ciasto, wyrównać, wysypać owoce, resztę ciasta zetrzeć na tarce, wysypać na owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. (grzałka góra – dół, druga półka od dołu) piec około 60 min. Najlepiej poczekać aż ciasto całkiem ostygnie, my z mężem nie mogliśmy się oprzeć

moj przepis na
Szybka pizza - gorgonzola, szałwia i kilka zdań o europejskich znakach jakości 143

Grecji (101). Polska plasuje się na 8 miejscu z 36 produktami. Włochy to przede wszystkim oliwy, sery, owoce i warzywa. Francja to sery i mięsa. Po owocach, warzywach i zbożach, nabiał to drugi najczęściej wyróżniany przez UE produkt. W gąszczu marketingowych trików, takie oznaczenia są zawsze dobrym drogowskazem, który ułatwia dokonywanie wyborów. Kilka takich produktów zawsze warto mieć pod ręką(...)misce, pod przykryciem na 1 godzinę.Po tym czasie ciasto rękami ugniatamy w kształt koła na papierze do pieczenia, smarujemy pizzę oliwą i rozkładamy na niej dodatki oprócz parmezanu.Rozgrzewamy piekarnik do maksymalnej temperatury (u mnie 280 stopni) i pieczemy ok. 10 minut, aż ciasto się ładnie przyrumieni.Podajemy posypane patkami parmezanu i polane oliwą z oliwek

W kuchni wieczorem
Tarta z serem, łososiem i warzywami 128

Świetna alternatywa dla pizzy, wspaniała na obiad lub ciepłą kolację. Różnorodność smaku jest wręcz nieograniczona...polecam również dla Wegetarian  Tartę z cukinią i pomidorami  

Gosia gotuje
Drożdżowe bułeczki z mięsno-pieczarkowym nadzieniem 122

wody z przyprawami lub do bulionu. Gotujemy przez około 20-30 minut. Po przestudzeniu rozdrabniamy na mniejsze kawałki (można drobno posiekać, zetrzeć na tarce lub wrzucić do rozdrabniacza do warzyw). Rozdrobnione mięso polewamy 1 łyżeczką sosu sojowego oraz oprószamy niewielką ilością przyprawy curry. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy(...)bazylią (również pozostawiamy wolne miejsce przy krawędzi). Zwijamy w roladę. Kroimy na plasterki. Każdy plasterek skręcamy, smarujemy masłem i posypujemy makiem lub sezamem. Pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Uwagi: Ciasto bardzo dobrze się wałkuje. Ja miałam dużo farszu – około 400 g pieczarek i dwie pojedyncze duże piersi kurczaka. Przy składaniu trochę

Smaki Na Talerzu
3 pomysły na sałatki na wynos w słoiku 332

pracy. Wiem, że teraz zima więc czas taki sobie na sałatki, lepiej pakować do słoika zupy, ale te sałatki akurat są dość pożywne, na bazie soczewicy, makaronu i warzyw strączkowych i dwie z nich można też zjeść na ciepło. Sałatka z ciecierzycą i tuńczykiem zdjęcie powyżej 4 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz ½ ogórka ½ czerwonej cebuli ½ puszki(...)użyłam pesto z jarmuży z tego przepisu 1 łyżka oliwy 100 g makaronu 1 czerwona papryka garść orzeszków ziemnych Z papryki wyciąć gniazda nasienne i upiec ją w piekarniku z opcją grill, przekręcając tak, żeby skórka się spiekła z każdej strony. Paprykę przełożyć do torebki foliowej. Po ostygnięciu zdjąć skórkę i pokroić na kawałki. Makaron ugotować. Orzeszki uprażyć na patelni

Cooking for Emily
Pieczony kalafior w pomidorowym curry 375

Warzywa to podstawa mojego codziennego menu. Obecnie wychodzę z mojego warzywniaka z całymi siatami różnych skarbów. Niektóre zjadam w tradycyjny sposób, ale są i takie dni, kiedy mam ochotę na coś innego, wtedy kombinuję by urozmaicić swoje dania. Ten kalafior nie dawał mi spokoju odkąd wymyśliłam na niego własny sposób. Nieskromnie muszę przyznać, że sama zjadłam większość, gdyż jest boski(...)Przygotowanie: Kalafiora podzielić na różyczki i umyć. W miseczce wymieszać ze sobą olej, przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy.  W tak przygotowanej marynacie wymieszać dokładnie różyczki kalafiora. Na blaszce piekarnika wyłożyć papier do pieczenia, a na nim różyczki kalafiora. Piec do miękkości ok. 25-30 minut w 190 stopniach. Tak przygotowany kalafior świetny będzie do pieczonej rybki lub mięsa

Fabryka pomysłów
DYNIOWA ROZKOSZ Z MASCARPONE 175

Dynia....jak dla mnie to nie tylko zupy, pasty i dodatek do gulaszu...Dynia to też pyszne desery, wyjatkowo smakujące i tak bardzo aksamitne. Zapraszam Was

Z Majeczką w kuchni
Sos pomidorowo paprykowy na zimę 144

mnie w kuchni ma uniwersale zastosowania - i na zimno i na gorąco - dlatego naprawdę co roku robię go całe morze... Polewam nim zapiekanki przed wsadzeniem do piekarnika, duszę pulpety i gołąbki, stosuję do makaronu i ryżu. A ostatnio prosto z gara zajadałam go z bagietką! Morze sosu i ocean zastosowań... Zawsze wykonywałam go w proporcji 1:1 ( pomidory i papryka(...)garna ( dobrze, jeżeli jest z grubym dnem) układamy paprykę a na niej pomidory. Papryczkę chili dajemy w całości. Gotujemy bez przykrycia na wolnym ogniu do momentu rozpadu warzyw. Następnie miksujemy je za pomocą blendera ( lub jeżeli przeszkadzają wam kawałeczki skórek przecieramy przez sito). Dodajemy sól, ocet i cukier. Sos nalewamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 minut od momentu zagotowania

kawawszklance
Chlebek bananowy Sophie Dahl 193

naszej bogatej wyobraźni i tworzymy z pozostałości cosie, które mają uratować naszą kuchenną reputację i nagle okazuje się, że owe cosie są znacznie lepsze niż oryginał. Podobnie jest z warzywami i owocami w każdej kuchni, kiedy nie mamy na nie chęci i tak sobie leżą i leżą, czekając na lepsze czasy. Aż w końcu okazuje się, że na przykład taki(...)będzie idealne na jesienne chłody. Chlebek bananowy Sophie Dahl 4 banany 5-6 daktyli 1 jajko 75g miękkiego masła 170g mąki pszennej 1 łyżeczka sody ew. 30g cukru kokosowego Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. W czasie, kiedy będzie się nagrzewał, zalewamy daktyle wrzątkiem i odstawiamy, żeby nieco zmiękły. Rozgniatamy widelcem banany i mieszamy z lekko rozkłóconym jajkiem oraz masłem

Przepysznik - BLW i nie tylko
Maślane ziemniaki zapiekane z kolendrą i podawane z cebulowym twarożkiem 112

To nie jest wyjątkowo mój autorski przepis, a przepis lidlowy, ale ukochałam go bardzo i pragnę wszystkich zachęcić, aby skosztowali tego cudeńka ;) Ostrzegam, że uzależnia już

Życie zamknięte w smaku
Kolorowa i ekspresowa zapiekanka z warzywami i prażoną cebulką 171

mogłam się oprzeć sałacie i pięknej czerwonej papryce. A moje ukochane kiszone ogórki, aż prosiły się, aby je wykorzystać. Dlatego stojąc w kuchni postanowiłam zrobić ekspresową zapiekankę z warzywami i prażoną cebulką. Idealny posiłek na duży głód. Spróbujcie. ... pyszna, szybka zapiekanka, idealna nawet na letnie, upalne dni Składniki: (na 2 duże zapiekanki) 1 duża bagietka 4 garście miksu sałat(...)grube paski i układamy skośnie na całej długości zapiekanki. Można również zetrzeć ser na tarce na grubych oczkach i posypać nim zapiekanki. Tak przygotowane zapiekanki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, tylko na czas stopnienia sera. Jeśli bagietki nie są dość chrupkie można włożyć je go piekarnika wcześniej (zanim nałożymy wszystkie składniki) na parę minut w celu podpieczenia

Słodkie okruszki
Bułka pita – idealny Kebab! 371

Sałatkę już mamy – teraz czas na bułki! Byłam niesamowicie zaskoczona jak proste jest ich domowe wykonanie. Ciepłe, chrupiące , wypełnione świeżymi warzywami i kurczakiem – super gratka dla wielbicieli kebabów Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki(...)podwoiło swoją objętość (ok 1h). Aby nie zaschło, przykrywamy je mokrą ściereczką. Gdy ciasto wyrośnie, chwilę je wyrabiamy i formujemy okrągłe placki o grubości ok 1 cm. Pieczemy w piekarniku rozgrzany do temperatury 220 stopni, ok 5 minut. Jeszcze ciepłe pity przekrawamy i wypełniamy.. np. Sałatką kebab – gyros .   Post Bułka pita – idealny Kebab! pojawił się poraz

Za drzwiami kuchni
Bukiet warzyw w cieście francuskim 334

francuskie, papryka.. No dobra! W takim razie jest myśl!  Zawiniemy warzywa w ciasto francuskie... brzmi banalnie!  Ale smakuje genialnie!  To co? Czas na przepis? Bukiet warzyw w cieście francuskim ciasto francuskie (ja kupiłam gotowe) pół papryki czerwonej pół czerwonej cebuli średniej wielkości brokuł 3 ząbki czosnku zioła prowansalskie 20 dag sera żółtego 1 białko masło Zaczynamy(...)Dokładnie, delikatnie zawijamy cisto jak roladę, układamy zetknięciem końców od spodu. Możemy lekko z góry ponacinać. Malujemy białkiem posypujemy ziołami prowansalskimi i wkładamy do nagrzanego wcześniej na 180 stopni piekarnika na około 30 minut.  "Roladka" super smakuje z sosem czosnkowym.  Ja dodałam 10 dag sera, dodaj więcej a będzie to bardziej zwarte;)  Smacznego

Kuchnia moimi oczami