ciepły posiłek, szybka i pyszna alternatywa zamiast kanapkowej kolacji... Zamiast gotowanej szynki można dodać krewetki lub kawałki kurczaka. Natomiast w wersji bez mięsa i warzyw, świetnie pasuje do ryb i mięsa z grilla. Ryż smażony po kantońsku i test woka Ballarini Składniki na 4 osoby 200 g ryżu ( u mnie basmati) 3 jajka 1 łyżka jasnego, łagodnego sosu sojowego ¾ szklanki(...)gorącego woka i smażymy na małym ogniu, delikatnie mieszając. Jajecznicę rozdrabniamy na małe kawałeczki, przy użyciu plastikowej lub silikonowej łopatki. Do jajek w woku dodajemy ugotowany ryż, warzywa i sos sojowy, mieszamy. Chwilę wszystko smażymy. Danie przekładamy na półmisek, dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem( u mnie koperek). Podajemy na ciepło. Wracając do meritum. Jak myślicie, wok dał radę? Pewnie
Mia Cucina Sofietasałatą i oliwkami Składniki: Sałata masłowa duży pomidor 1-2 ogórki 15-20 oliwek cebulka dymka śmietana, majonez, musztarda świeży koperek sól, pieprz Sałatka do grilla z zieloną sałatą i oliwkami Wykonanie: Myjemy wszystkie warzywa i osuszamy Sałatę rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski (nie należy jej kroić nożem, bo ciemnieje) Kroimy drobno cebulkę, pomidora i ogórka w kosteczkę
Pyza i Surówkaprzyprawach, układamy na rozgrzany ruszt grilla i opiekamy dokładnie z każdej strony. Pieczona pierś indyka w tych przyprawach doskonale komponuje się z warzywami (sałata, papryka, pomidor), sosem tzatziki i chlebkiem pita. Smacznego ! Artykuł PIERŚ INDYKA Z GRILLA pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM
Markowy smakSkładniki: 2 duże główki kalafiora, podzielone na różyczki 1/3 szklanki oliwy z oliwek sól i świeżo zmielony czarny pieprz ½ szklanki sosu Panna Przygotowanie: Grilla rozgrzewamy do
naRuszcieWakacje to czas ciągłych grilli i wiecznych problemów, co na nim położyć zamiast tradycyjnej toruńskiej, śląskiej bądź innej popularnej... Postanowiłam Wam troszkę podpowiedzieć, ale pech
Kuchnia w czekoladziesłoneczny weekend to koniecznie spotkanie z rodziną i przyjaciółmi w ogrodzie...Zazwyczaj raczymy się wówczas pysznościami z grilla... Dzisiaj u nas proste szaszłyki podane z warzywami i oscypkiem. Szaszłyki te są drobiowe w prostej marynacie z teriyaki. Całość godna jest uwagi. Polecamy :) Szaszłyki drobiowe w marynacie teriyaki SKŁADNIKI : 500 g filetu z kurczaka sos-marynata teriyaki do podania: pomidory oscypek
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSałatka ze szpinaku baby, z dodatkiem sera blue i prażonych ziaren słonecznika to idealne danie do grilla, ale nie tylko. Świetnie sprawdzi się również
Smaczne ZdroweBardzo smaczna surówka,chyba nie trzeba jej nikomu zachwalać. Doskonała na rodzinne imprezy, na zwykły obiad i spotkanie przy grillu. U mnie w wersji łagodnej. Delikatna
Kuchnia z widokiem na ogródskładników. Przykryć folią i odstawić na 12 godzin do lodówki. Paprykę i cebulę pokroić w plastry. Na szpadki nadziewać naprzemiennie mięso i warzywa. Pieczemy przez 30-3 5 minut na grillu (w moim przypadku elektrycznym) w temperaturze 16 0°C. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Ja podałam do nich gotowane ziemniaki sałatę z vinegretem
Gosia gotujeDanie z cyklu: wykorzystanie produktów z lodówki/spiżarki. Efekt? Pyszny makaron z grillowanym łososiem w lekko słodkiej marynacie w towarzystwie żółtej fasolki i zielonego groszku
Pasja Smakustolicy byłam naprawdę głodna. Menu obszerne i bardzo trudno zdecydować się, co wybrać. Wszystko brzmi bardzo smacznie i zachęcająco. Karta obfituje w dania mięsne, głównie z grilla, z dużą ilością warzyw i sosów. Czytając, miałam tylko nadzieję, że wszystko będzie tak dobrze smakować, jak brzmi. Po dłuższej chwili zastanowienia i dokładnej analizie karty dań, każdy z nas wybiera coś
Sajkofanka smakukurczakiem, kapustą pekińską i ciecierzycą. Najlepsze sałatki powstają przypadkiem z tego, co akurat pod ręką. Taką jak ta, możesz przygotować np. aby zużyć resztki warzyw z lodówki albo jeśli np. zostanie Ci mięso z grilla i nie wiesz co z nim zrobić, albo jeśli masz mało mięsa, a mają pojawić się goście. W każdej z tych sytuacji idealnym rozwiązaniem będzie
Kraina Tysiąca Smakówproste, szybkie danie. Przygotowałam szaszłyki z kurczaka i warzyw, które akurat miałam pod ręką. Można tworzyć dowolne kombinacje. Do tego ciekawe w smaku frytki z batatów i obowiązkowo coś "zielonego" :) Szaszłyki i frytki powędrowały razem do piekarnika. Po około trzydziestu minutach wyjęłam mięso i jeszcze chwilę zapiekałam bataty, ustawiając funkcję grilla. Powoli rozkręcamy się po świątecznym leniuchowaniu. Pogoda nas rozpieszczała(...)powyżej na kratce wstawić mięso (patyki z szaszłykami ułożyłam na prostokątnym naczyniu żaroodpornym, do którego kapał sok z mięsa i warzyw). Zapiekać około 30 minut. Po tym czasie wyjąć mięso, ustawić funkcję grilla i zapiekać jeszcze około 5 minut
zadanie-gotowaniesobie grilla bez ulubionej potrawy. Dla mężczyzn zazwyczaj jest to solidna porcja grillowanego mięsa, inni uwielbiają robić wtedy hamburgery. Są tacy, którzy kochają warzywa prosto z rusztu, inni wolą coś słodkiego grillowanego. Moją ulubioną potrawą na grilla są szaszłyki. W przeróżnych kombinacjach. Tym razem zachwyciły nas takie. Są obłędne. Składniki (na około 15-18 dużych szaszłyków): 1/2 kg piersi kurczaka
Mango PapajaPyszny, lekki i obiad: grillowany pstrąg łososiowy ze szparagami, cukinią i papryką. Masło estragonowe dodaje mu delikatności i niezwykłego aromatu :) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 500-600
Moje Kuchenne Rewelacje