warzywa z grilla - 974 przepisów (strona:14/65)

Grillowany kalafior z sosem Panna 221

Składniki: 2 duże główki kalafiora, podzielone na różyczki 1/3 szklanki oliwy z oliwek sól i świeżo zmielony czarny pieprz ½ szklanki sosu Panna Przygotowanie: Grilla rozgrzewamy do

naRuszcie
Pieczarki faszerowane cukinią 181

Wakacje to czas ciągłych grilli i wiecznych problemów, co na nim położyć zamiast tradycyjnej toruńskiej, śląskiej bądź innej popularnej...  Postanowiłam Wam troszkę podpowiedzieć, ale pech

Kuchnia w czekoladzie
Szaszłyki drobiowe w marynacie teriyaki 331

słoneczny weekend to koniecznie spotkanie z rodziną i przyjaciółmi w ogrodzie...Zazwyczaj raczymy się wówczas pysznościami z grilla... Dzisiaj u nas proste szaszłyki podane z warzywami i oscypkiem. Szaszłyki te są drobiowe w prostej marynacie z teriyaki. Całość godna jest uwagi. Polecamy :) Szaszłyki drobiowe w marynacie teriyaki SKŁADNIKI : 500 g filetu z kurczaka sos-marynata teriyaki do podania: pomidory oscypek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PRZEKĄSKA: SAŁATKA ZE SZPINAKU Z SEREM BLUE I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 294

   Sałatka ze szpinaku baby, z dodatkiem sera blue i prażonych ziaren słonecznika to idealne danie do grilla, ale nie tylko. Świetnie sprawdzi się również

Smaczne Zdrowe
Domowa surówka coleslaw, łagodna i delikatna 332

Bardzo smaczna surówka,chyba nie trzeba jej nikomu zachwalać. Doskonała na rodzinne imprezy, na zwykły obiad i spotkanie przy grillu. U mnie w wersji łagodnej. Delikatna

Kuchnia z widokiem na ogród
Szaszłyki z papryką w orientalnej marynacie 147

składników. Przykryć folią i odstawić na 12 godzin do lodówki.  Paprykę i cebulę pokroić w plastry. Na szpadki nadziewać naprzemiennie mięso i warzywa.  Pieczemy przez 30-3 5  minut na  grillu  (w moim przypadku elektrycznym) w temperaturze  16 0°C. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Ja podałam do nich gotowane ziemniaki sałatę z vinegretem

Gosia gotuje
Makaron z grillowanym łososiem i fasolką szparagową 306

Danie z cyklu: wykorzystanie produktów z lodówki/spiżarki. Efekt? Pyszny makaron z grillowanym łososiem w lekko słodkiej marynacie w towarzystwie żółtej fasolki i zielonego groszku

Pasja Smaku
Banjaluka i ja 218

stolicy byłam naprawdę głodna. Menu obszerne i bardzo trudno zdecydować się, co wybrać. Wszystko brzmi bardzo smacznie i zachęcająco. Karta obfituje w dania mięsne, głównie z grilla, z dużą ilością warzyw i sosów. Czytając, miałam tylko nadzieję, że wszystko będzie tak dobrze smakować, jak brzmi. Po dłuższej chwili zastanowienia i dokładnej analizie karty dań, każdy z nas wybiera coś

Sajkofanka smaku
Szaszłyki drobiowe z frytkami z batatów. 209

proste, szybkie danie. Przygotowałam szaszłyki z kurczaka i warzyw, które akurat miałam pod ręką. Można tworzyć dowolne kombinacje. Do tego ciekawe w smaku frytki z batatów i obowiązkowo coś "zielonego" :) Szaszłyki i frytki powędrowały razem do piekarnika. Po około trzydziestu minutach wyjęłam mięso i jeszcze chwilę zapiekałam bataty, ustawiając funkcję grilla. Powoli rozkręcamy się po świątecznym leniuchowaniu. Pogoda nas rozpieszczała(...)powyżej na kratce wstawić mięso (patyki z szaszłykami ułożyłam na prostokątnym naczyniu żaroodpornym, do którego kapał sok z mięsa i warzyw). Zapiekać około 30 minut. Po tym czasie wyjąć mięso, ustawić funkcję grilla i zapiekać jeszcze około 5 minut

zadanie-gotowanie
Szaszłyki z kurczakiem, ananasem i papryką 235

sobie grilla bez ulubionej potrawy. Dla mężczyzn zazwyczaj jest to solidna porcja grillowanego mięsa, inni uwielbiają robić wtedy hamburgery. Są tacy, którzy kochają warzywa prosto z rusztu, inni wolą coś słodkiego grillowanego. Moją ulubioną potrawą na grilla są szaszłyki. W przeróżnych kombinacjach. Tym razem zachwyciły nas takie. Są obłędne. Składniki (na około 15-18 dużych szaszłyków): 1/2 kg piersi kurczaka

Mango Papaja
Pstrąg łososiowy w maśle estragonowym z grillowanymi warzywami 252

Pyszny, lekki i obiad: grillowany pstrąg łososiowy ze szparagami, cukinią i papryką. Masło estragonowe dodaje mu delikatności i niezwykłego aromatu :) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 500-600

Moje Kuchenne Rewelacje
Lipcowy gulasz 158

posiłek- zamiast w południe jedli byśmy go najchętniej o zmierzchu , ale za to mięso i warzywa po równo .Duże ,,wzięci " maja wszelkie duszonki , mięsa z grilla z micha sałat lub gulasze z warzywami sezonowymi. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Grillowana i soczysta pierś kurczaka z warzywami + przyprawy kuchni egipskiej 203

uznania) - naczynie żaroodporne - folia aluminiowa - przyprawy: kurkuma , pietruszka, fenkuł, pieprz, mięta, sól jodowana, kolendra, trochę cukru brązowego. Rozgrzewamy piekarnik na 190stopniach z funkcją grilla. Pierś lekko rozbijamy, wrzucamy do naczynia żaroodpornego wyłożonego folia aluminiową wraz z warzywami, przyprawiamy. Pieczemy ok 25min, od czasu do czasu przekładając mięso

upichcona
Szaszłyki z marynowanym stekiem, papryką i cukinią / Steak, pepper and zucchini skewers 230

godziny do lodówki. Na przygotowane patyczki do szaszłyków nadziej cukinię, paprykę a następnie pasek szaszłyka, najlepiej w kształcie litery S na przemian z warzywami. Powtarzaj nadziewani aż do wyczerpania się składników. Rozgrzej grill lub patelnię grillową na dużym ogniu, następnie zmniejsz ogień do średniego, ułóż na niej szaszłyki i dopraw solą i pieprzem. Grilluj przez około 10 minut z każdej

karmelowy
Co by tu na grilla? Przed północą 218

plastry. Morele zalej wrzątkiem i po 3 minutach odcedź. Przyrządź sos, wymieszaj z pozostałymi składnikami i marynuj wszystko przez co najmniej 2 godziny. Następnie nałóż warzywa, grzyby i morele na patyczki i upiecz na grillu do miękkości. PS Morele w tym wydaniu niespecjalnie mi smakowały, ale może znajdą   amatorów wśród was... Banany z czekoladą wyglądają okropnie, ale smak genialny

Qlinarnie i Qlinarnie