warzywa z grilla - 974 przepisów (strona:16/65)

Satay-musztardowy kurczak w towarzystwie chrupiących warzyw 3146

patyczkach. Danie można przygotować na grillu lub patelni grillowej. składniki: 500-600 g piersi z kurczaka marynata 2 łyżki musztardy sarepskiej 5 łyżek oliwy 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka marynaty teriyaki sałatka warzywna 1 czerwona papryka 4 ogórki gruntowe 1 młoda cebulka kilka liści sałaty lodowej lub strzępiastej oliwa do skropienia warzyw odrobina soli ziołowej do smaku Przygotować

Monia miesza i gotuje
Grill i Opiekacz w jednym, czyli Grill & Melt Russell Hobbs 187

Dlatego ja szukam produktów wielofunkcyjnych i uniwersalnych, takich, które mogę wykorzystywać na wielu płaszczyznach. Dziś na tapetę wzięłam Grill i Opiekacz marki Russell Hobbs . Ma opcję grillowania kontaktowego, ale także opcję opiekania. Grillowanie kontaktowe umożliwia grillowanie dużych kawałków różnego rodzaju mięsa, warzyw, czy tworzenie różnego rodzaju kanapek na ciepło. Dzięki temu spokojnie mogę pozbyć się opiekacza do kanapek(...)się nagrzewa to jeszcze pobiera dużo więcej prądu niż grill, a efekt jest identyczny. Ustawienie w pozycji opiekania odbywa się automatycznie, wystarczy wyciągnąć górną płytę grillową i zamykając pokrywę, zostaje ona w pozycji równoległej do dolnej płyty grillowej.Dodatkowo wciskamy przycisk grzania lampy w opcji opiekania i możemy opiekać grzanki i warzywa.   Podoba mi się kilka funkcji tego sprzętu

Blondynka Gotuje
Wiosenna surówka z młodej kapusty. Kolorowa i zdrowa. 324

Dziś zapraszam na kolejne danie z wykorzystaniem młodej kapusty, którą uwielbiam. Surówka. Świetna do obiadu i grilla, kolorowa, wiosenna, zdrowa... dużo by o niej pisać.... po

Kuchnia z widokiem na ogród
SZASZŁYKI DROBIOWE Z BANANEM 153

Na ten długi szaszłykowy patyk możemy nadziewać to co lubimy, to co nam smakuje, co mamy akurat pod ręką. Zawsze może być inaczej, ale zawsze pysznie

Z Majeczką w kuchni
SAJGONKI 153

Sajgonki są klasycznym daniem kuchni azjatyckiej. Są proste w wykonaniu jednak trochę czasochłonne. Drobno posiekaną cebulę i mielone wieprzowe mięso smażę na patelni. Kroję

potrawyregionalne
Szaszłyki ziołowo- truflowe ze szparagami, cukinią i bakłażanem 207

Kolejny fantastyczny pomysł na danie z grilla. Delikatne i aromatyczne szaszłyki z piersi kurczaka i zielonych warzyw. Mnóstwo świeżych ziół, czosnku i.... odrobina oliwy truflowej, która całości nadaje charakteru i jest "tym" tajemniczym składnikiem :) SKŁADNIKI ( ok. 10 szt.) 1 podwójna pierś z kurczaka marynata 2 gałązki świeżego rozmarynu kilka gałązek świeżego oregano 10-15 listków świeżej bazylii 2 ząbki czosnku

DefinicjaSmaku
Łosoś teriyaki z kaszą jaglaną i podsmażaną sałatą rzymską 197

niego nieco miodu, soku z cytryny i świeżego imbiru. Używa się go jako marynaty do ryb, pieczonego mięsa i różnego rodzaju potraw przyrządzanych na grillu. Można dodawać go także do smażonych, grillowanych i pieczonych warzyw. Składniki (dla 2 osób): ok. 400-500 g świeżego łososia 1 szklanka kaszy jaglanej 800 ml bulionu warzywnego 1/4 szklanki sosu teriyaki 1 cm kawałem

W SMAK
Golonka z grilla. 180

golonki bez kości, 2 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, kawałek pora, liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego, 10 ziarenek pieprzu. WYKONANIE: golonki gotujemy z warzywami i przyprawami niemal do miękkości, Następnie przygotowujemy golonkę na grilla: 5 łyżek oliwy z oliwek, 5-6 ziarenek pieprzu zmiażdżonego w moździerzu, 1/2 łyżeczki vegety, szczypta soli, 1/3 łyżeczki chili, WYKONANIE: Powyższe składniki mieszamy

Kuchnia Beaty
Francuska zupa cebulowa 243

sosem worcestershire i ułożyłem na nich pokrojony w cienkie plasterki ser gouda. Na wierzch ułożyłem po bardzo cienkim plasterku parnezanu, który odkroiłem za pomocą obieraczki do warzyw.  Piekarnik włączyłem na opcję grilla (zapiekanie od góry) i temperaturę 150 stopni. Po jego nagrzaniu umieściłem w nim naczynia z zupą na około 10 - 15 minut, aż do roztopienia się i lekkiego

Wyprawy kulinarne
Grillowana pierś kurczaka z kalafiorem pod beszamelem 288

różyczki, dokładnie myjemy i gotujemy na parze do miękkości. Mięso przyprawiamy i nacieramy z obu stron. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu elektrycznym z obu stron do zarumienienia. Na talerz wykładamy warzywa polewamy je sosem, nakładamy usmażone mięso. Dekorujemy ulubioną zieleniną natką pietruszki lub koperkiem. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Grillowanie z Dobrą Kiełbasą – stek wołowy 206

karkówki, szaszłyki, skrzydełka – wszystko to uwielbiamy i cenimy. Jednak gdy już się nimi najemy, przychodzi czas, że chcemy odkrywać nowe smaki. Na szczęście grill daje nam morze możliwości. Do grillowanego mięsa nie może zabraknąć warzyw. Zamiast majonezowych sałatek, czy tej najczęściej serwowanej (bardzo zresztą dobrej) sałatki „greckiej”, warto czasami pokusić się o coś lżejszego np. o wiosenną(...)sałatkę z sezonowych warzyw. My wykorzystaliśmy w tym celu naszą ogródkową rukolę, pomidorki (jeszcze nie nasze, nasze rosną) i kwiatki z naszego ogródka – goździki, niezapominajki i inne jadalne. Na gwiazdę wieczoru wybraliśmy polędwicę wołową – mięso tak pyszne, że stanowiłoby wyśmienite danie bez żadnych dodatków, jedynie z odrobiną soli. My jednak lubimy mocne akcenty, które w tym przypadku wcale

OstryKęs
Ajwar - pikantny sos z pieczonych warzyw 142

się udało! Na szczęście, bo podczas wakacji w Chorwacji chyba się od niego trochę uzależniłam... Ajwar to pikantny sos z pieczonych warzyw - bakłażana, papryki i pomidorów z dodatkiem chili i czosnku. Genialnie podkręca smak delikatnych dań - pieczonych na grillu ryb, kurczaka albo po prostu na grzance z chleba i sera. Można go podać do tortilli, burgerów albo jako pikantny

Kulinarne Inspiracje
Domowy Kebab (Kebab z Kurczaka) 9925

kurczaka i smażymy na niedużym ogniu często mieszając przez ok. 6 minut. Pity przekrawamy w poprzek tworząc "kieszonkę" i podgrzewamy na grillu elektrycznym lub w piekarniku. Każdą wewnętrzną stronę chlebków polewamy sosem czosnkowym, a następnie chilli, dodajemy warzywa i kawałki mięsa, a następnie znów polewamy sosami. Moje posty

Słodka Strona
Domowy Kebab z Kurczaka 444

przez ok. 6 minut. Pitty przekrawamy w poprzek tworząc "kieszonkę" i podgrzewamy na grillu elektrycznym lub w piekarniku. Każdą wewnętrzną stronę chlebków polewamy sosem czosnkowym, a następnie chilli, dodajemy warzywa i kawałki mięsa, a następnie znów polewamy sosami. Moje posty

Słodka Strona
Stek z tuńczyka z bukietem grillowanych warzyw 192

Składniki 2 steki z tuńczyka sól, pieprz   1 nieduży brokuł 1/2 czerwonej papryki 3 duże pieczarki 1/2 młodej cukinii przyprawa do grilla sos: 2 łyżko octu … Czytaj dalej Stek z tuńczyka z bukietem grillowanych warzyw

czarrna od kuchni