zaskoczyć naszych gości podczas świąt. Sałatka na blogu Kulinarne przeboje zainspirowała mnie do zrobienia podobnej u siebie. Niektóre składniki trochę zmieniłam i w efekcie wyszła pyszna warstwowa sałatka z papryką, kurczakiem i sosem czosnkowym. Polecam wypróbować przepis na nadchodzące święta! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 g fileta z kurczaka 1 mały brokuł 1/2 czerwonej papryki 200 g kukurydzy
Danka Pichciprzygotowana z tuńczykiem. Ja postanowiłam zastąpić go kurczakiem, ponieważ domownicy preferowali mięso. Taka wersja wyszła równie pyszna, więc możecie użyć wedle własnego uznania ryby albo filetu z kurczaka. Taka warstwowa sałatka na pewno zrobi wrażenie na gościach na niejednym przyjęciu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 300 g filetu z piersi kurczaka 4 jajka 180 g krakersów 150 g sera żółtego
Danka PichciPrzygotowując przyjęcie lub spotkanie rodzinne w domu, staramy się gości czymś zaskoczyć. Takim popisowym daniem może być bankietowa sałatka z tuńczykiem. Ułożona warstwowo przyciąga wzrok, jest sycąca i łatwa do zrobienia z ogólnodostępnych składników. Taka sałatka bardzo zasmakowała moim gościom i gwarantuję, że wasi również będą zachwyceni! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym
Danka PichciPyszny śledzik w towarzystwie warzyw - cebuli, świeżej papryki oraz ogórków konserwowych, w słodko-ostrym sosie pomidorowym na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. Składniki układamy warstwowo w słoiku i na końcu polewamy sosem. Tak przygotowana sałatka śledziowa jest wyrazista w smaku z lekką nutą słodyczy. Najlepsza jest po 2-3 dniach, gdy wszystkie smaki się przegryzą. Idealna propozycja
Kuchnia MagdaLenyPyszny śledzik w towarzystwie warzyw - cebuli, świeżej papryki oraz ogórków konserwowych, w słodko-ostrym sosie pomidorowym na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. Składniki układamy warstwowo w słoiku i na końcu polewamy sosem. Tak przygotowana sałatka śledziowa jest wyrazista w smaku z lekką nutą słodyczy. Najlepsza jest po 2-3 dniach, gdy wszystkie smaki się przegryzą. Idealna propozycja
Kuchnia MagdaLenymałą kostkę. 2. Kukurydzę i pieczarki odsączyć z zalew. 3. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, a kapustę pekińską poszatkować. 4. Cebulę drobno posiekać. 5. W salaterce sałatkę układać warstwowo: 1/2 kapusty pekińskiej, 1/2 konserwowej papryki, 3 łyżki ketchupu, sól, pieprz, kukurydza (2 łyżki zostawić na wierzch), kiełbasa pokrojona w kostkę, ogórki konserwowe, 4 łyżki majonezu, czerwona cebula, pozostała ilość
Szalona Kuchnia EwelinyTrochę inna odsłona znanej rosyjskiej sałatki śledziowej, bo podana w formie rolady, a nie tradycyjnie warstwowo w salaterce. Jestem przekonana, że w takiej wersji również Wam posmakuje, ja się nie zawiodłam. Jeśli zdecydujecie się ją zrobić, pamiętajcie aby buraczki dobrze odsączyć z soków. Za każdym razem jak układacie nową warstwę dobrze ją docisnąć i wyrównać pod folią spożywczą
Z Hrabiną w kuchniobieramy i kroimy w półplasterki – można użyć surowej cebuli, można przelać ją wrzątkiem na sicie – staje się wtedy delikatniejsza w smaku i bardziej lekkostrawna. Finalnie w dużym słoiku układamy warstwowo cebulę, bakalie, śledzie, sos jogurtowy i tak do wykończenia składników. Tak przygotowane śledzie odstawiamy na 2-3 dni lub co najmniej na dobę by smaki przegryzły się. Artykuł Śledzie
Dorota Smakujedwie godziny do lodówki. śledzie w oleju z cebulą Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Śledzie w sosie pomidorowym Dorsz pieczony z koperkiem Kutia wigilijna – tradycyjny przepis Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Artykuł Śledzie w oleju z cebulą pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakupieczemy przez 15min. dorsz pieczony z koperkiem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Śledzie w sosie pomidorowym Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Karczek pieczony w rękawie foliowym Artykuł Dorsz pieczony z koperkiem pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuząbków czosnku 6 liści laurowych 8 ziaren ziela angielskiego 20 ziaren pieprzu 2 łyżeczki soli Buraki obierz i pokój w cienkie plastry. Przygotuj duży, wyparzony słój. Plasterki buraków układaj warstwowo w słoju. Między buraki włóż pokrojone na pół ząbki czosnku, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól. Na koniec zalej słój wodą (przegotowaną lub mineralną) tak, żeby zakrywała buraki. Ważne
Przepisy na widelcupokroić w kostkę. Podsmażamy na oleju lub maśle do zezłocenia. Ogórki kroimy w drobną kostkę (jeśli są mocno wodniste warto je osączyć na sicie). Kukurydzę osączamy z zalewy Układamy warstwowo, umieszczając na dnie salaterki: podsmażone mięso zezłoconą cebulę warstwę równo rozprowadzonego ketchupu pokrojone ogórki osączoną kukurydzę warstwę majonezu drobno poszatkowaną kapustę pekińską
Smaki Na Talerzusmacznym deserem na ciepło, zaraz po wyciągnięciu z piekarnika, ale również po ostygnięciu a nawet w ciągu dwóch kolejnych dni smakują wybornie. Ciasto francuskie z jabłkami to chrupiące ciasto, warstwowe, lekko rozsypujące się, delikatne w smaku. W środku znajdują się aromatyczne kawałki jabłek z dodatkiem cynamonu, dzięki czemu obłędnie pachną i jeszcze lepiej smakują (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwielbiam przyrządzać ciastka
To Musisz Wiedzieć